Toevalstreffers

Advertenties

220px-Mårten_Eskil_Winge_-_Tor's_Fight_with_the_Giants_-_Google_Art_Project Het was een korte nacht met waterballet in de tuin, verlicht door een reeks van bliksemflitsen. Op zo’n moment ben je blij dat je een huis hebt en niet in een tent zit. Bliksemflitsen passen astrologisch bij Uranus (voor de schrik) en Jupiter. De kans dat je door de bliksem wordt geraakt is iets groter dan de kans dat je de loterij wint. Deze column gaat over geluk, ongeluk, het vallend lot en ingeslagen bliksem: toevalstreffers.

Als je belang stelt in de voortekenen van een blikseminslag, lees dan Star IQ eens, over fatale bliksems en over de man die meermalen werd geraakt door de bliksem: http://www.stariq.com/Main/Articles/P0001895.HTM

Toevallig vind je in de horoscopen van de slachtoffers deels dezelfde combinaties van aspecten als in die van de winnaars van loterijen (zie het artikel, volg de link). Dat klopt. Een onverwachte complete verandering kan de dood zijn, maar ook rijk worden. Het blijkt bovendien dat veel winnaars ongelukkig werden (als je tenminste veronderstelt dat ze niet blij waren om te gaan scheiden of al hun geld op te maken in een paar maanden tijd).

In mijn buurt is het ergens eens ingeslagen toen er niemand thuis was (wat maar een geluk was!). Alle leidingen (elektra en water) waren doorgebrand plus de apparatuur die aan stond. Het is een raadsel gebleven waarom juist DAT rijtjeshuis werd getroffen. Zo is het ook een raadsel waarom juist DIE ene persoon meermalen werd geraakt door bliksem. (Eén keer lijkt me voldoende om voorgoed binnen te blijven als het gaat onweren.) En waarom hij geluksaspecten in zijn horoscoop heeft.

Had deze nu zoveel Ongeluk of was hij juist zo fortuinlijk dat hij het steeds overleefde?

Horoscopen gaan niet over fortuin, al denken veel mensen dat. Horoscopen vertellen over ‘toestanden’ (stemmingen: blij zijn, gelukkig zijn) en het ervaren van geluk. Voor grote prijzen en voor groot geluk heb je een groot aantal aanwijzingen en aspecten tegelijk nodig. En een lot:).

Als je de pech hebt om in oorlogsgebied te leven, of als je genen ziekmakers bevatten, dan helpen dezelfde fortuinlijke aspecten je net om te overleven of op snelle wijze het aardse bestaan te kunnen verlaten (met zo min mogelijk pijn). Genoeg reden om dankbaar voor te zijn, misschien, maar de meeste mensen willen meer.

Vannacht was het al fijn om een dak boven je hoofd te hebben, een droog bed en geen inslag. Gisteren was het al fijn om niet in China te wonen waar vele keren meer explosief materiaal dan destijds in Enschede zomaar tot ontploffing komt en huizen en mensen wegvaagt. Als je jezelf vergelijkt met de armsten, de ontheemden en de getroffenen of zieken, dan ben je altijd degene met ‘geluk’, ook al heb je weinig geluksaspecten. Maar dan win je misschien nooit eens iets. Dus:

heb je fortuinlijke aspecten maar win je nooit eens wat? Ga je heerlijk ongelukkig voelen, dan moet er wel wat gebeuren om het tij te keren!

(Grapje hoor! Maar wel een nadenkertje:)

PS Het wordt Nieuwe Maan. Ik heb een toepasselijke link gevonden: https://nl.wikibooks.org/wiki/Leer_jezelf_ecologisch_tuinieren/De_tuinkalender  Als het goed is voel je je over een paar uurtjes steeds meer ‘hemels’!

Tot volgende keer!

 

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten