Astrologie van 2015

Advertenties

Het is november. Tijd om te beginnen met de voorbereiding van de prognoses voor 2015! Maar eerst een terugblik.

Astrologie van 2014: Tumulteus

2014 was een jaar van tumult en Uranus vierkant Pluto. De geschiedenis van dit aspect laat zien dat er in die periodes onrust is en dat er heftige spanningen zijn door allerlei veranderingen. Nederland kende geen revolutie, maar raakte door de vliegramp van 17 juli toch betrokken bij de onrust in Oost-Europa.

Zo’n zogenaamd ‘mundaan’ aspect geldt alleen voor de wereld als geheel, maar ook voor de ‘mensen’. Heftige spanningen en dramatische veranderingen (financieel, economisch, door oorlog) missen hun uitwerking niet. Wie bovendien persoonlijk wordt getroffen, heeft het extra moeilijk. Met zeer moeizame transits en progressies in je horoscoop kan het een probleem worden om moeilijke tijden te overleven. Het vierkant van Uranus en Pluto miste zijn uitwerking niet.

In mijn eigen horoscoop waren Uranus en Pluto in 2013 en 2014 meermalen respectievelijk vierkant en conjunct het midpunt Zon/Maan, het midpunt van ‘hart en ziel’, van motivatie en van de spotlights in het leven. Er is dan ook veel voorgevallen. Wie mijn columns leest, weet er alles van! Met Uranus-Pluto heb je sterke zenuwen nodig omdat er opeens iets heftigs kan voorvallen.

Mensen die geboren zijn in periodes waarin Uranus een hard aspect met Pluto maakt, zoals de afgelopen jaren, zijn geboren in periodes van onrust en radicalisme. Alleen als Uranus en/of Pluto op de assen Ascendant-Descendant, IC-MC staan of geen aspecten maken, dan wel als dit aspect een persoonlijk punt in de horoscoop raakt (Zon, Maan, Ascendant, MC, Mercurius, Venus of Mars) zie je bij henzelf dit thema terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan Mercurius met Uranus en Pluto: omstreden en uitgesproken opinie.

2014 werd ook gekarakteriseerd door de nieuwjaarshoroscoop.

De nieuwjaarshoroscoop had Mars exact vierkant Pluto. Mars-Pluto aspecten wijzen op heftige strijd of gevaar. Het jaar 2014 stond in het teken van de gruwelijke verhalen over de strijders van het Islamitisch Kalifaat in oprichting en de manier waarop zij vrouwen, meisjes en gevangenen terroriseren en kwellen. Seksueel geweld is een van de zaken waarbij je meestal zware aspecten van Mars en Pluto ziet (denk aan Joran van der Sloot en Nathalie Holloway). Het aspect KAN worden ingezet voor sportieve prestaties en intensivering van de industriële productie. Je KUNT met Mars-Pluto uitwassen bestrijden en tot het uiterste gaan om je te verdedigen. Dit aspect, zo prominent in de nieuwjaarshoroscoop, ging helaas al snel samen met het besef dat dat nodig zou zijn.

Omdat 2014 heftig was, vond je op Astromarkt alleen de horoscoop voor prettige tijden (wanneer op vakantie, wanneer rust of succes). Dat deed ik ook omdat er mensen zijn die bang kunnen worden, zelfs als formuleer je zaken nog zo voorzichtig. Ik kan het me voorstellen. Alleen al als je de krant leest, slaat de angst om je hart. Het maakt een enorm verschil waar je bent op de wereld. Gelukkig zijn wij hier…

Er speelde nog meer in 2014: Neptunus in de eerste graden van Vissen.

We hadden van 2011-2014 Neptunus in het begin van het astrologisch teken Vissen. De geschiedenis laat zien dat perioden met Neptunus net in Vissen periodes van ideologische omwentelingen zijn, vaak samen gaand met geweld.

Horoscoop 2015 voor iedereen

De nieuwjaarshoroscoop 2015 bevat, behalve het vierkant Uranus-Pluto+Zon nauwelijks moeilijke aspecten. In tijden van oorlog (en 2014 was zijn tijd) kun je een op zich positief aspect Mars oppositie Jupiter (succes, veel energie, vooruitgaan, echter een beetje overdrijven) ook negatief zien als uitbreiding van strijd, meer gevechten.

In 2015 staat Saturnus in Boogschutter, behalve van medio juni tot medio september . Op 16 maart 2015 maakt Uranus voor het laatst een vierkant met Pluto. We zijn dus nog niet af van de onrust en de crisisstemming.

Het zou prettig zijn als we niets meer hoeven te zien over de vanaf de aarde niet met het blote oog zichtbare Uranus, Neptunus en Pluto. Uranus vierkant Pluto heeft zijn sporen nagelaten in 2014 en zien we ook weer in 2015 (lees hierboven over 2014). Neptunus is nu de eerste vijf graden van het astrologisch teken Vissen voorbij. We hebben de ideologische impact ervan gezien in de Arabische ‘lente’ en in ISIS. Telkens als Neptunus het teken Vissen intreedt, verschuiven de panelen. Ik ben bang dat met de laatste verschuiving religie opnieuw voor strijd op wereldniveau zorgt. Kijk naar de vorige keren… Maar hoe zit dat als Neptunus in Vissen samen staat met je zon of ascendant? Als romantiek, kunst (en alles wat nep is), de media, ideologie, fantasie, illusie of de wereld van de magie zo belangrijk wordt in je leven dat het erdoor wordt beheerst, dan is er iets mis. Maar wat is er mis met een beetje dagdromen of wegdromen of de wereld van alledag verlaten? Ik ben benieuwd of en hoe Neptunus een rol speelt in de horoscopen van mensen die alles opgeven en verkassen naar het land van hun dromen (en misschien andermans nachtmerries).

We zijn in een periode van revolutionaire ontwikkelingen en opstanden beland tussen 2011 en nu. Het eind is in zicht. Het hangt van onze eigen inspanningen en de machtsverhoudingen af, hoe het eind eruit ziet. Maar omdat het tijdperk van de Vissen eindig is, en dat van Waterman eraan komt, kun je verwachten dat de factor geloof en religie of ideologie minder belangrijk gaat worden. Met Waterman wordt het rationeler. Of het beter wordt, dat valt nog te bezien. Om met Johan Cruyff te spreken: elk voordeel heeft zijn nadeel. Of was het andersom?:)

Horoscoop 2015 voor jou..

Over welke graden van de zodiak bewegen de planeten in 2015? Wie krijgen persoonlijk te maken met spannende veranderingen of spanningen? Of wie heeft er ‘meevallers’?Bepaalde verjaarsdata kunnen in ieder geval met betekenisvolle transits te maken krijgen.

Sterke zenuwen nodig?

Onder spanning van het vierkant Uranus-Pluto staan de mensen die geboren zijn:

  • tussen 3 en 7 januari,
  • tussen 2 en 6 april,
  • tussen 4 en 9 juli of
  • of tussen 6 en 11 oktober.

Daarbij is degene die op 8 of 9 juli dan wel op 5 of 6 januari geboren is, het sterkst betrokken bij het aspect van de spanning en de stress. De reden is voor ieder anders en bovendien maakt het verschil hoe je geboortehoroscoop eruit ziet. Verder kan iemand die nu 30 is en geboren is op 5 juni met Uranus en Pluto te maken krijgen, bijvoorbeeld. Als je verjaardag + het aantal dagen voor je leeftijd bij een van de bovengenoemde data past, dan is het ook voor jou een spannender of drukker jaar dan anders.

Extra sterke zenuwen komen ook al van pas als in je geboortehoroscoop of progressieve horoscoop de (progressieve) Ascendant, MC, Zon, Maan of het midpunt Zon/Maan in de 13de tot de 17de graad van de hoofdtekens Ram (dat is geboortedatum 3-8 april), Kreeft (2-7 juni), Weegschaal (6-11 oktober) of Steenbok (3-8 januari) valt of op de data die hier 45 dagen voor of na vallen (bijvoorbeeld 18 – 23 mei of 17-22 juli).

Het is hoe dan ook een kwestie van horoscoop-situatie-omstandigheden en daarom kun je in het algemeen alleen stellen dat er drukte en nerveuze toestanden aankomen. Het is als een onweersvoorspelling waarbij je niet onder de boom of in het open veld gaat staan behalve als je moet. Zorg goed voor jezelf, altijd, en zorg goed voor je veiligheid, altijd. Dan krijgen zulke aspecten minder kans.

Het goede nieuws van 2015

Jupiter beweegt in 2015 tussen 13 Leeuw en 24 Maagd. Wie tussen 5 augustus en 16 september jarig is, kan dus op enig moment in 2015 voordeel of vooruitgang verwachten, afhankelijk van de geboortedag. Maar ook mensen die de as Ascendant-Descendant tussen deze graden (133-174) hebben, profiteren zelf of via partners mee van de voor hen gunstige positie van Jupiter. Even na medio augustus 2015 is Jupiter in de 2de graad van Maagd gunstig voor de loopbaan of positie van wie het MC in die graad heeft.

Een driehoek van Jupiter stimuleert en helpt je (hoe dan ook). Het kan in de vorm van een remedie, een hulpverlener of een reis. Anderen kijken later tevreden terug op slagen, vooruitkomen in de loopbaan of ander succes.

De Ram die is geboren tussen 2 april en 20 april, maar ook de Stier die geboren is tussen 21 april en 15 mei mag in 2015 op enig moment blij worden van Jupiter’s transit. Degene die op 21 april jarig is, beleeft dat tussen 10 en 16 augustus.

De Boogschutter van tussen 4 en 22 december heeft in 2015 een mooi aspect om naar uit te kijken: Jupiter driehoek de geboortezon. Wie bijvoorbeeld op 12 december jarig is, plukt daar rond 19/20 januari en op 21 juni de vruchten van. Jupiter is het symbool van de positieve ontwikkeling in welke vorm dan ook (van groot tot klein geluk).

De zakelijk/serieuze kant van 2015

Saturnus houdt je bij de les als je tussen 20 november en 3 december geboren bent. Wie tussen 21 augustus en 4 september jarig is, kan met tekorten, fouten of belemmeringen worden geconfronteerd. En zo zijn er meer mensen die, als transit Saturnus een punt in de horoscoop tussen 29 graden vaste tekens en 12 graden beweeglijke tekens, te maken krijgen met een tegenvaller of een einde/afscheid (van een periode). Check je horoscoop!

Leuk in 2015

Venus beweegt in 2015 van de laatste graden van Steenbok naar de eerste graden van Boogschutter , waardoor het teken Boogschutter en de meesten die geboren zijn onder het teken Steenbok moeten wachten tot januari 2016 voor er een samenstand van Venus met hun geboortezon is. Venus bezoekt de zon in Boogschutter/Steenbok niet. Dat wil niet zeggen dat er geen andere transits met Venus kunnen zijn. Zo kan iemand met Maan in Waterman een prettige ervaring opdoen in januari 2015. En de driehoeken van Venus zijn ook niet te versmaden:)  Zo zijn voor wie op 12 december is geboren, 8 maart, 28 juni en 20 augustus dagen waarop Venus driehoek de zon een wensje kan doen uitkomen. Mooie aspecten van Venus of Jupiter met jouw Jupiter of Venus zijn ideale momenten voor feesten en bruiloften! Ken je tijden! Er zijn meerdere gelukkige momenten in een jaar. Voorbeeld: mijn eigen horoscoop kent 21 momenten van duidelijk plezier en geluk in 2015 en dan tel ik mijn verjaardagen  niet eens mee. Iedereen heeft er 2 of 3: de ‘officiële’,vaak  de dag ervoor met de solaar en de progressieve verjaardag (je verjaardag + leeftijd = progressieve verjaarsdatum).

Venus staat voor ‘leuk’. Transits van Venus alléen gaan zelden samen met grote veranderingen.

Jouw persoonlijke horoscoop voor 2015

Mensen zijn geen sterrenbeelden, sterrenbeelden zijn geen mensen, en wie geboren is op dezelfde datum sterft zelden op dezelfde dag. Omstandigheden, leeftijd, genen, geslacht, cultuur en sociale situatie zijn niet uit te vlakken factoren bij een astrologisch ‘weerbericht’ voor 2015. Ieder mens heeft bovendien een persoonlijke horoscoop, gebaseerd op geboortedatum, geboortetijd en geboorteplaats.  De Ascendant, het MC, de Maan en de progressieve posities ervan plus een scala van andere factoren worden door astrologen ook meegewogen bij een prognose.

Voor alle horoscopen geldt, dat vrede, veiligheid, goede (gezondheids-)zorg en sociale zekerheid verschil maken bij de beoordeling van een prognose. Wie als lid van de hofhouding in de tijd van Hendrik VIII Saturnus vierkant MC  in Ram had, kon zijn hoofd verliezen. Tegenwoordig val je alleen terug in de hiërarchie (door wat voor omstandigheid dan ook). Daarom wens ik jullie allen een vredig, veilig en zorgzaam 2015 toe!

 

 

 

Reacties gesloten