Sterrenbeeld Tweelingen

Advertenties

TEKEN GEMINI OF TWEELINGEN

Welkom bij het sterrenbeeld Tweelingen (Zon, Maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Ascendant en MC in het teken Tweelingen ofwel Gemini). De andere sterrenbeelden vind je onder deze link…

STERRENBEELD TWEELINGEN, ZON IN TWEELINGEN

Wie na 17:17 MEZT op 20 mei 2012 wordt geboren heeft de Zon in het sterrenbeeld Tweelingen. Wie VOOR 21 juni 2012 om 1:10 MEZT wordt geboren is eveneens nog geboren onder het astrologisch teken Tweelingen. Het teken van de dierenriem houdt verband met de positie van de zon ten opzichte van de evenaar. Voorbeeld: de zon begint in 2004 op 20 mei om 17.00 uur in het teken Tweelingen te lopen en eindigt deze reis op 21 juni om 0u58. Wie in deze periode geboren wordt heeft de Zon in het teken van de Tweelingen en wordt dan een ‘Tweeling’ genoemd.
Gemiddeld staat de Zon in Tweelingen tussen de late namiddag van 20 mei tot en met 20 juni. Wie in die periode wordt geboren wordt meestal een Tweeling of een Tweelingen genoemd.

 Het teken van de Tweelingen is het eerste luchtteken van de dierenriem. Tweelingen is ook een beweeglijk teken.

Luchttekens zijn tekens voor denkers en sprekers; mentale en communicatieve tekens. Wie geboren is met een veel luchttekens in de horoscoop heeft kans op een lang leven. Mogelijk is dat omdat je een redelijk en luchtig type bent. Met Tweelingen valt te praten. Tweelingen kunnen compromissen sluiten, ook met het leven zelf. Ze kunnen zich aanpassen.

Beweeglijke tekens zijn drukke tekens. Ze bewegen veel of houden zich met veel dingen bezig. Tweelingen is beweeglijk en lucht gecombineerd. Zo krijg je een druk prater. Tweelingen hebben een flexibele mentaliteit. Dat wil zeggen dat ze hun mening aanpassen. Ze blijven niet strak vasthouden aan een idee.

Het teken Tweelingen wil veel weten en doorvertellen. Daarom wordt dit teken veel gevonden bij: journalisten, schrijvers van korte verhalen, makelaars, verkopers, instructeurs, onderwijzers en onderhandelaars. Mercurius en kwikzilver horen bij het teken Tweelingen. De Latijnse naam voor Tweelingen is Gemini.

Tweelingen het eerste dubbele teken van de dierenriem (twee kinderen). Tweelingen is dan ook een symbool voor ‘meer dan één’. Zo kan het teken Tweelingen in het zevende huis betekenen dat je meer dan één keer trouwt of langdurig samenleeft.  De woorden ‘duo, dualistisch, gespleten; horen bij de symboliek van het teken Tweelingen.

Op vele manieren kun je laten merken dat je een Tweelingen bent:
– door veel kennissen te hebben;

– door graag korte reisjes te maken;

– door veel te lezen;

– door altijd aan de telefoon te hangen;

– door als eerste op de hoogte te zijn van alle nieuwtjes (een soort wandelend nieuwsblad:)

En: ook al word je ouder, je blijft geestelijk jong!

Beroemde Tweelingen:
John Edwards, Mellie Uyldert, Brooke Shields (zij heeft 4 planeten en het MC in Tweelingen0, Mieke Telkamp, de dichter Yeats, Bob Dylan, Tatjana Simic, Felix Rottenberg. In de bijlage bij dit artikel vind je meer over de beroemde Tweelingen John F. Kennedy en Marilyn Monroe.

Terug naar boven

MAAN EN PLANETEN IN TWEELINGEN

In je horoscoop staan naast de Zon ook andere hemellichamen. Maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Ascendant en MC in de Tweelingen worden hieronder beschreven.

MAAN IN TWEELINGEN:

Als jouw horoscoop de Maan in Tweelingen heeft staan dan heb je een diep verlangen naar kennis en weetjes. Al jong besefte je dat kennis nodig is in dit leven en je zult er veel voor doen om kennis te verwerven. Als kind was je al bijzonder leergierig. Omdat je zo weinig weet van veel dingen ben je niet alleen algemeen ontwikkeld. Soms word de hoeveelheid feitjes ook voor jou zelf een niet door te komen brei. Dan ben je verward en ga je twjifelen aan alles. Gewoonlijk ben je druk bezig en bij jouw thuis is het een komen en gaan van buren, kennissen , broers en zussen. Gezellig, maar soms zenuwslopend.

Met Maan in Tweelingen kun je last hebben van ‘mixed feelings’ en van dubbelzinnig gedrag. Je gedrag is dan voor tweeërlei uitleg vatbaar. Het teken Tweelingen draait er de hand niet voor om datgene te vertellen of zeggen dat ‘hoort’ of dat gewenst is. Dan is het gedrag op de ene plek (het werk bijvoorbeeld) volslagen anders dan op de andere plek (thuis).

Vrouwen met Maan in Tweelingen zijn vlotte vrouwen. Met hun snelle babbel lijken ze zich overal thuis en op hun gemak te voelen. Ze passen zich slim aan het gezelschap aan en lijken over het algemeen jonger dan ze zijn. Ze zien kans tegelijk te koken en televisie te kijken en dan precies te weten wat er zich afspeelde en…iets lekkers op tafel te zetten. Toch zullen het zelden vrouwen zijn die graag koken. Winkelen gaat ze veel beter af!
Als moeder zijn ze handig en gastvrij voor de buurkinderen, van wie ze alles willen weten. Knuffelmoeders zijn het niet, maar ze willen wel met je praten, voorlezen en uitstapjes maken.

Beroemde mensen met Maan in Tweelingen zijn: Melly Uyldert, Prinses Amalia, Brooke Shields, Ronald Jan Heijn, Theo van Gogh, koningin Victoria en Karen Hamaker-Zondag Ook democratisch presidentskandidaten Edwards en Kerry hebben de Maan in Tweelingen.

MERCURIUS IN TWEELINGEN

 Prince, Kamagurka, Henny Huisman, prins William van Engeland en Bob Dylan hebben Mercurius in Tweelingen. Ook Karl Marx had deze planeetpositie. Zij zouden een vlotte babbel hebben , geestig zijn en adrem. Als er moeiljke aspecten op Mercurius in Gemini komen word je met deze stand sluw en niet helemaal eerlijk Dan spreek je met ‘gespleten’ tong. Mercurius in Tweelingen is het toppunt van handelsgeest. Verder kun je gemakkelijk talen leren. En praat je met je handen.

VENUS IN TWEELINGEN

Venus in Tweelingen is gesteld op praten en onderhandelen, korte reisjes en winkelen. Flirten gaat deze Venus goed af. Over het algemeen kun je je met deze stand goed uitdrukken en vertel je mooie verhalen met een welluidende stem. In de liefde kun je lang twijfelen, soms tusen twee personen. Er is veel kans op meer dan één langdurige verbintenis. Misschien komt dat omdat veel mensen met Venus in Tweelingen van dansen houden. En dan moet je wel eens van partner wisselen:)

Beroemde mensen: Jomanda, Willem-Alexander, Linda de Mol, Kamagurka, Bob Dylan en Miquel Indurain.

MARS IN TWEELINGEN

Met Mars in de Tweelingen kun je meer dan één ding tegelijk doen. Of je bent actief op meer fronten tegelijk. In het debat ben je scherp, soms sarcastisch, maar in ieder geval adrem. Je kunt ook technisch handig zijn. Als er moeilijke aspecten zijn word je brutaal.

Beroemdheden: Camilla Parker Bowles, Tony Blair, John Edwards, Henny Huisman, John Kerry, John de Mol, Linda de Mol en Arnold Schwarzenegger

JUPITER IN TWEELINGEN

Je bent met deze stand een succesvol gesprekspartner met een breed netwerk. Je houdt van reizen en bent vrij zorgeloos. Je zou met deze stand niet erg godsdienstig kunnen zijn (maar misschien wel lid van Scientology).
Met moeilijke aspecten kun je een ongelovige Thomas zijn.
Beroemde mensen: Klaas Bruinsma (zie het voorbeeld van zijn midScoop in de winkel), John Edwards, John Travolta, Brooke Shields, Ellen van Langen

SATURNUS IN TWEELINGEN

Je bent erg serieus of wantrouwig in communicatie, als je iets nieuws leert en in de contacten met de buurt. Een beetje verlegen misschien? Jij kunt je echter wel op twee dingen tegelijk concentreren! Met moeilijke aspecten kun je achterdochtig zijn.
Beroemde mensen: Prinses Margarite, Leo Beenhakker, Michael Palin, Charlotte Mutsaerts en John Kerry

Terug naar boven

ASCENDANT EN MC IN TWEELINGEN

ASCENDANT TWEELINGEN

Met deze ascendant lijk je eeuwig jong te blijven. Vlot, gemakkelijk pratend en schijnbaar lichtvoetig kom je het leven door (als er geen planeten zijn die je de voet dwars zetten). Je komt intelligent over en pikt snel iets op. Jij hebt gemakkelijk talen onder de knie, bijvoorbeeld. Iemand met deze ascendant ziet de omgeving als een grote leerschool en wil er alles van weten. Je kunt hem of haar vinden in stadscentra, in winkelcentra en bij allerlei leuke cursussen of gewoon onderweg. Om het dubbele van het teken te demonstreren doe je druk en doe je twee dingen tegelijk. Je beweegt er je handen nadrukkelijk bij.

Tip: klik en bekijk de combinatie van sterrenbeeld en ascendant!

Prinses Amalia, koningin Victoria, Tony Blair, Bart de Graaff, prinses Irene en Kurt Cobain zijn voorbeelden van beroemde personen met ascendant Tweelingen.

MC TWEELINGEN

Met het MC in Tweelingen kan jouw doel wel eens zijn om mensen op het verkeerde been te zetten. Met dit MC kunnen mensen een dubbel oordeel over je hebben (je bent dit, maar helaas ook dat…) of jouw levensdoel is tweeërlei/ velerlei. Dan ben je met van alles tegelijk in de weer. Ook kun je openlijk twee beroepen uitoefenen (bijvoorbeeld zanger en danser, filmster en regisseur).

Beroemdheden: Michael Jackson, Martijn Krabbé, Madonna Ciccone, Patrick Swayze, John Cleese, Brooke Shield en de zelfmoordsekteleider John Jones.

Terug naar boven

Naar Sterrenbeelden algemeen

Reacties gesloten