Sterrenbeeld Stier

Advertenties

TEKEN TAURUS OF STIER

Welkom bij het sterrenbeeld Stier (Zon, Maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Ascendant en MC in het teken Stier). Voor de andere sterrenbeelden klik je hier…

STERRENBEELD STIER, ZON IN STIER

In 2012 wisselt het sterrenbeeld naar Stier op de 19de april om 18:13 MEZT. In 2007 vind je Stier tussen 20 april om 13:06 en 21 mei 10:13 uur. Elk jaar is dat iets anders. Gemiddeld staat de Zon in Stier tussen 20 april en 21 mei. Wie in deze periode geboren wordt heeft de Zon in het astrologisch teken van de Stier en wordt dan ‘een Stier’ genoemd.

Stier is een vast aardeteken. Aardetekens hebben met de aardse dingen in het leven te maken. Zoals eten, koken, het land bewerken, gereedschap maken. Het gaat om de primaire dingen die je nodig hebt om te bestaan. In het moderne leven gaat het ook om geld en aandelen. Aardetekens zijn de tekens van de bezitters, de materialisten, de praktijkmensen en de mensen van ‘law and order’.

Vaste tekens zijn tekens voor doorzetters. Als het teken Stier iets wil gaan doen zal het koppig volharden.Als de Stier iets heeft zal het teken alles doen om het te houden. Die sterke wil wordt duidelijk als ze het ergens niet mee eens zijn. Dan kunnen ze obstinaat de hakken in het zand zetten. Ze gaan soms door tegen beter in.

Traditioneel heerst Venus over dit teken en wordt het teken Stier ook gezien als het teken van beeldende kunst (alle kunst die in materiaal wordt omgezet).

Er zijn vele manieren om te laten zien dat je een Stier bent. Als je een Stier bent heb je meestal geduld met de mensen om je heen, als ze je tenminste niet dwars zitten. Want dan verander je in een dolle Stier. Je bent voorzichtig en begint nooit zomaar aan iets. Eerst even zitten! Met een beetje moeilijke aspectering of in moeilijke tijden kun je erg lui worden, maar als alles gewoon loopt zoals het voor jou moet (in een zeker patroon en ritme) kun je bergen verzetten. Je laat zien dat je een echte Stier bent:

– door je partner trouw te blijven koste wat kost;

– door het liefst vaste contracten en langlopende zakenrelaties aan te gaan;

– door het goede van de aarde in de vorm van lekker eten en drinken niet uit de weg te gaan;

– door letterlijk graag te werken met grond, aarde, zand, beton;

– of door in de veeteelt je brood te verdienen;

– door geld en bezit het allerbelangrijkst te vinden.

Beroemde Stieren: Dominique Strauss-Kahn, Tony Blair, Saddam Hussein (29/4/1937), Prins Willem-Alexander, Pieter van Vollenhoven, Koningin Juliana, Katherine Hepburn, Annie M.G. Schmidt, Lou de Jong, Wieteke van Dort, Cher Bono, Michael Palin, Jeroen Brouwers, Ron Brandsteder en Duke Ellington. Ook Jomanda, minister Zalm en paus Johannes Paules II (JP2) zijn geboren onder Taurus (Latijnse naam voor Stier).

Terug naar boven

MAAN EN PLANETEN IN STIER

Natuurlijk kun je ook andere hemellichamen in het teken van de Stier hebben staan, of de ascendant of het MC. Hieronder in het kort wat dat voor je kan betekenen. De hemellichamen zijn symbolen met een betekenis. Zo is Maan o.a. emotie en gewenning. 
Hieronder lees je er meer over…

MAAN IN STIER

Een Maan in Stier met harmonische aspecten maakt iemand goedmoedig en gesteld op lekker eten en drinken, liefst met een vette spaarpot op de achtergrond. Maak deze Maan niet kwaad, want dan wordt het gedrag obstinaat, onredelijk en overdreven. Gelukkig duurt het lang eer de maan in de Stier kwaad wordt!

De maan in de Stier houdt van mooie voorwerpen in huis. Vaak is er kunstzinnigheid, passief of actief. De maan in de Stier maakt graag goede sier. Dus liggen er dikke dure boeken achteloos op de tafel en onder de tafel een Perzisch tapijtje. Dit is maar een voorbeeld, want smaken verschillen! De maan in de Stier houdt ervan welgesteld te lijken, zelfs al heeft hij of zij niets meer op de bank. En meestal lukt het deze maan ook goed voor de dag te komen.

Vrouwen met de maan in de Stier houden van luxe en comfort in huis. Als ze daartoe in de gelegenheid zijn zullen ze flink uitpakken met dure hapjes. In hun huis vind je kunstvoorwerpen, vaak van een galerie en soms ook gewoon kitsch. 

Iemand met de Maan in Stier denkt vaker dan mensen met andere maantekens verkeerd te worden behandeld waar niets ergs werd bedoeld.

Maan in Stier is een trouwe maan en ook een conservatieve maan. Heb je de Maan in Stier dan ben je gehecht aan de familie en aan je zekerheden. Je gaat het liefst om met mensen die geld hebben, met kunstenaars of met mensen die zeker zijn van zichzelf. Zonder geld op de bank en zonder familie raakt deze maan de grond onder de voeten kwijt. Je hebt materie en materiaal nodig in dit leven. Zorg dus dat in ieder geval aan je basisbehoeften wordt voldaan en liefst ook nog voor een beetje luxe.

Mensen met de maan in de Stier (vooral de – meestal sensuele – vrouwen met deze stand) houden van materialen als fluweel, kant en zijde, sensuele geuren en smaken.

Beroemde mensen met Maan in Stier:
Seth Gaaikema, Pleuni Touw, Bobby Fischer, Michael Palin, Mick Jagger, Bill Clinton en Prins Charles.

MERCURIUS IN STIER


Al heb je de Zon in het teken Stier, daarom hoeft Mercurius daar niet ook in te staan. Is dat wel het geval dan is de kans groot dat je niet erg objectief bent. Dat is vooral het geval als Zon en Mercurius dicht bij elkaar staan. Je bent dan niet snel van je mening af te brengen en meer of minder bevooroordeeld. 

Mercurius in Ram maakt je adrem (soms ga je stotteren van de snelheid waarmee je spreekt). Mercurius in Tweelingen maakt je een vlot spreker. 

Met Mercurius in de Stier ben je een geduldig student en kun je koppig aan je mening blijven vasthouden. Soms moet je keel sparen omdat je schor wordt van veel praten. Je hebt stokpaardjes en kunt daar lang op blijven zitten. Mercurius in Stier zou een goed geheugen opleveren! 

Beroemde mensen met Mercurius in Stier
G.J. Dröge, Erika Terpstra en Frits Bom, Annemarie Jorritsma en Yvonne Kronenberg.

VENUS IN STIER


Niet iedere Stier heeft ook de planeet van de liefde in dit teken. Veel Stieren hebben Venus in Ram of in Tweelingen staan. Als dat bij jou ook het geval is ben je in de liefde vlotter en lichtvoetiger (Tweelingen) of impulsiever (Ram) dan de Stier met Venus in de Stier. 

Venus in de Stier staat sterk, in eigen teken. Dat wil zeggen dat deze positie gunstig is voor de liefde en de kunst. Trouwe liefde, langdurige genegenheden, financiële zekerheden (soms – met minder goede aspecten – een combinatie: huwelijk om het geld). Met Venus in de Stier vind je luxe en comfort prettig en houd je van kunst en mooie dingen.

Beroemdheden met Venus in Stier zijn: Jan Pronk, Boudewijn de Groot, Herman van Veen, Al Gore en Picasso.

MARS IN STIER


Mars in Stier is het symbool van de krachtpatser, de man of vrouw die hard werkt voor het geld. Beeldhouwen en bouwkunst zouden ook bij Mars in de Stier horen. Als iemand met deze stand kwaad wordt is kan dat heel lang duren!

Beroemdheden met Mars in Stier zijn: Gerard Cox, Jan Pronk, Mick Jagger en Robert de Niro.

JUPITER IN STIER


Deze stand maakt goedgelovig en naïef, maar toch ben je dan iemand die goed boert! Goed eten doe je ook met deze stand. Je moet oppassen voor ziekten die met luxe etenswaren (suiker en vetten) te maken hebben. Je bent royaal en soms verkwistend.

Beroemdheden met Jupiter in Stier zijn: Tom Jones, John Lennon, Ringo Starr, Neil Diamond en Cliff Richard.

SATURNUS IN STIER


Mensen met Saturnus in Stier zijn solide werkers, maar soms wat zwaarmoedig.

Prinses Irene, Seth Gaaikema, Jeroen Brouwers: zij hebben alle drie Saturnus in Stier.

Terug naar boven

ASCENDANT EN MC IN STIER

ASCENDANT STIER


Je komt met ascendant in Stier rustig, degelijk en kalm over. De eerste indruk die mensen van je krijgen is van een gemoedelijk en aardig mens. Je zou met deze ascendant een echte Stierennek kunnen hebben!:) Maar in ieder geval ben je solide, praktisch en nuchter. Je houdt niet zo van drukte, haastwerk en deadlines. Soms ben je een beetje lui of koppig. Een enkele keer krijg je een driftbui. In leerboeken wordt herhaaldelijk genoemd dat je jezelf voor de gek kunt houden. Maar ook dat je echt kunt genieten van de mooie dingen in het leven en van de natuur. Wat je ook doet, je doet het met charme.

Tip: klik en bekijk de combinatie van sterrenbeeld met je ascendant!

Beroemde mensen met ascendant in Stier zijn: Mia Farrow, koningin Fabiola, Henny Huisman, en Christina Onassis.

MC IN STIER

Met de midhemel in Stier kan jouw levensdoel volkomen materieel zijn. Financiële zekerheid (geld op de bank) is dat waarnaar je streeft. Of een leven in luxe. Dat kun je realiseren door te werken op plaatsen waar luxe is. Een bank, een duur hotel, een juwelierszaak, een kunsthandel. Of je doet de dingen die je leuk vindt om te doen of die je mooi vindt. Dan werk je als kunstenaar.

George Pompidou en Joop Landré zijn hier voorbeelden van.

Terug naar boven

Reacties gesloten