Parfum en astrologie

Advertenties

Welke parfums vind je lekker? En waar in je horoscoop staat je parfum?

Deze voormalige column van Astromarkt gaat over parfum en sterrenbeeld. Een parfum is een perfecte mix van geuren in bepaalde verhoudingen, die samen een unieke ervaring bieden aan je reukorgaan. Een horoscoop is een perfecte mix van posities in bepaalde verhoudingen. Het totaalbeeld is samen met de genen, het geslacht en de sociaal-culturele positie in de samenleving uniek. Een sterrenbeeld kun je gebruiken als onderdeel van de horoscoop. Het astrologisch teken waar de zon in stond toen je werd geboren, noemen we voor het gemak je sterrenbeeld. Het is 1 van de ingredienten die het eindresultaat (jij) kleuren. Kan je zonteken je voorkeur voor een geur bepalen? Laat ik mezelf eens als voorbeeld nemen.

PARFUMS VOOR BOOGSCHUTTER?

Ik houd van de geur van:

 • Euphoria
 • Knowing
 • Signorina

En ik hield ooit ook van

 • Flora
 • Miss Dior
 • Light Blue
 • Red
 • Tresor
 • Burbary

In die volgorde.
De geuren zij bloemig, toch pietsie fris en fruitig, ongeveer zoals ikzelf:).
Twee van deze geuren zouden bij Weegschaal horen, volgens deze site: http://plazilla.com/parfum-horoscoop-welk-parfum-past-bij-jouw-sterrenbeeld Vaak koopt mijn man een parfum voor mij en tja, die is geboren met de zon in Weegschaal. Zou dat het echt zijn? En die andere dan?

Ik houd absoluut niet van:

 • Muskusgeuren
 • Zware damesgeuren als Paris (die Stierdames lekker zouden vinden)
 • Vervliegende lichtgewichtjes
 • L’eau d’Issey (ooit tijdlang gehad tot ik het ineens de geur van wc verfrisser vond hebben).

PARFUM en STERRENBEELD

Op geen enkele manier kan ik mijn geurkeuze met mijn sterrenbeeld (zonteken) in verband brengen. Ik ken een Tweelingen die met een Leeuw-parfum loopt te pronken, al haar hele leven lang. Dat is dus fout!:) En ik ken Boogschutters die heel andere parfums lekker vinden dan ik. Wat je lekker vind is erg persoonlijk. Sterrenbeelden zijn stereotypen voor grote groepen. Misschien zijn zulke lijstjes op internet een goed hulpmiddel bij de keuze uit die tientallen geuren en een vorm van inspiratie. Maar zo’n lijst heeft niets met serieuze astrologie te maken. Net zo min als een sterrenbeeld een horoscoop is, is een parfumkeuze een karakter. (Wie bepaalt trouwens welk parfum bij welk sterrenbeeld hoort? Is er ooit onderzoek naar gedaan?)

PARFUM en ASTROLOGIE

Hoe vind je parfum dan terug in de astrologie? Geuren ruiken hoort bij Schorpioen en Pluto, de symbolen voor o.a. de sexorganen en de neus. Het achtste huis is gerelateerd aan Schorpioen en Pluto. Wat je ruikt  is niet altijd fris. Bij lekkere (!) geuren hoort Venus. Hoe duurder de parfum, hoe beter de geur.

NB Venus-Pluto (Stier-Schorpioen, huizen 2 en 8) is de geldas. Vandaar: geld stinkt niet!:).

PARFUMMAKERS

Het zou voor de astrologie fijn zijn als alle beroemde parfumnamen dezelfde horoscoopfactoren hadden.

 • Calvin Klein heeft Venus in Schorpioen.
 • De horoscoop van Christian Dior heeft Venus vierkant Pluto.
 • Coco Chanel had Venus in het achtste huis.

Maar  dat alleen maakte hen niet tot sterren in de mode en tot parfumiconen. En ook zonder een aspect Venus-Pluto kun je parfums produceren. Estee Lauder is daar een voorbeeld van. (Haar oom was chemicus). De naam van het hoofd van het concern is verbonden aan geuren, maar de vraag is wie die compositie van geuren echt heeft gemaakt. Vaak kennen wij hun naam niet eens. Het zou aardig zijn eens de horoscoop te zien van iemand die is aangesteld om geuren te componeren.

DUS: GA OP JE NEUS AF:)

Horoscopen kun je niet los zien van allerlei omstandigheden, genetische factoren en cultuur. Geboortedatums zijn geen horoscopen. Anders zouu iedereen die op dezelfde dag werd geboren hetzelfde beroep uitoefenen. Bovendien is er geen horoscoop die specifiek aangeeft hoe iemand de kost gaat verdienen. Je vindt in de horoscoop wel een aanleg of voorliefde, maar helaas kan niet iedereen zijn “ster” volgen. In rurale gebieden en in de Middeleeuwen werd je gewoon wat je vader of moeder was, ongeacht je horoscoop. Vandaar dat het 10de huis in de horoscoop zowel de ouders als de loopbaan symboliseert.

Wij hebben iets meer keuze. We mogen onze eigen geuren kiezen! Parfum is pure luxe en bedoeld om lekker (Venus) van te genieten (Pluto). Geniet

Reacties gesloten