Grote lijnen: Saturnus in Boogschutter

Advertenties

Giant_spider_strikes_again! Als je astrologie wilt bijhouden, erover schrijft en bezig bent met berekenen: dat kost veel tijd. Misschien ook omdat ik te gedetailleerd de aspecten bereken en opsom. Waarom doe ik dat eigenlijk? Iemand op Astropost vroeg me snibbig of ik soms een Tweelingen of Maagd was, maar dat ben ik niet. Dus waarom doe ik het dan? Er zijn heel weinig mensen die details willen weten of narekenen. En het leest niet lekker. De meeste mensen haken al af als het woord ‘Ascendant’ valt. Vanaf nu houd ik het simpel. Er staat al genoeg op Astromarkt en Astropost voor wie graag details weet. De grote lijnen passen toch meer bij mijn sterrenbeeld!

De grote lijnen volgend zie ik nu Saturnus gaandeweg het teken Schorpioen verlaten. Grote lijnen volgend kun je ook je eigen horoscoop zien in het licht van wat je deelt met je generatie. Saturnus gaat naar Boogschutter. Als je zelf een Boogschutter bent, dan ben je binnen een paar jaar niet meer zo materialistisch als je nu bent, maar wel een stuk serieuzer geworden. Als Boogschutter een paard was, dan werd Boogschutter al enige tijd door hekken omgeven met Saturnus voorop en wordt Boogschutter getemd, straks. Wie weet komt de Boogschutter uit deze periode tevoorschijn als gerespecteerd en geducht maar betrouwbaar paard. Voor die tijd is het echter spitsroeden lopen. Vraag me niet waarom. Het IS gewoon een feit dat alle Boogschutters straks transit Saturnus conjunct de Zon krijgen. Ik herinner me de vorige keer nog. Het was twee jaar na de dood van mijn vader toen we verhuisden van dichtbij het strand naar het Rijnmondgebied, maar wel van een flatwoning naar een groot huis met 7 halve verdiepingen. Saturnus beëindigt een periode en begint een nieuwe. Voor mij is dat begin 2017 tot in de zomer van 2017 het geval. Voor andere Boogschutters is het eerder of later (2015/2016/2017/2018)/ Ik ben benieuwd. Jij ook? Ik zal proberen in de jaarlijkse vooruitzichten die Boogschutter met transit Saturnus op de zon, nadrukkelijk te noemen, met geboortedatum.

Zoals altijd moet ik er bij vermelden, dat 1 grote lijn op zichzelf niet veel zal zeggen. Als alle mensen die jarig zijn op jouw verjaardag ongeveer tegelijkertijd iets afsluiten, dan kun je er van op aan dat ze niet allemaal hetzelfde beleven.

Toch krijgt hun horoscoop te maken met dat transit van Saturnus dat je hoort te confronteren met de zaken die Saturnus aangaan: zaken, status, hiërarchie, leeftijd, ouderen of ouderschap (verantwoordelijkheid), je hypotheek, je schuld, je falen (fysiek of mentaal) en soms met niets bijzonder anders dan verveling en verzuring.

Als je geen Boogschutter bent, dan verveel je je nu al… Voor je verzuurt, nog even dit:

Saturnus staat nu in de laatste graden van Schorpioen. Eind september verandert het teken in Boogschutter. Dat zou een moment moeten zijn waarop de Schorpioenen dankbaar kunnen terugkijken op wat voorbij is, misschien in de vorm van een tastbaar cadeau.

Voor de niet-Boogschutters:

Ben je een Maagd, Stier of Steenbok? Dan mag je je gaan verheugen op Jupiter’s transit want Jupiter brengt altijd optimisme en daarmee geluk en vertrouwen. Doe er je voordeel mee!

De komende twee jaar is het voor de Maagd, Stier en Steenbok gunstig om te reizen, te studeren of uit te breiden.

Tot slot nog goed nieuws voor Ram, Leeuw en toch ook weer Boogschutter: met Mars krijg je meer energie. Net als de sigaret die tijd weghaalt van jouw leven, maar toevoegt aan de leeftijd van Keith Richards zal die energie ergens anders vandaan worden gehaald. Ik vermoed van de Steenbok en de Kreeft.

Nu heb ik Tweelingen, Weegschaal, Waterman en Vissen niet genoemd. Sorry! Dan zou ik in van die saaie details moeten vervallen…Volgende keer maar weer!:) Hoewel, als je alleen op grote lijnen let in het plaatje hierboven, dan kun je dat ronde ding in het midden over het hoofd zien…

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten