Sterrenbeeld Vissen

Advertenties

 

TEKEN PISCES OF VISSEN

Welkom bij het sterrenbeeld Vissen (Zon, Maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Ascendant en MC in het teken Vissen of Pisces). Klik hier voor de andere sterrenbeelden. Voor meer over Neptunus in Vissen (van 4 april 2011 tot maart 2025) vind je elders op deze website.

STERRENBEELD VISSEN, ZON IN VISSEN

Ieder jaar is de start en het einde op een ander tijdstip en soms op een andere dag, meestal tussen 19 februari en 20 maart. Dat is elk jaar op een ander moment. Je bent een van de mensen met het sterrenbeeld Vissen als je op 19 februari 2012 NA 7:19 uur MET bent geboren en VOOR 20 maart om 6:16 uur MET. Dat was weer anders in 2004. Toen begon de zon op 19 februari om 8:51 in het astrologisch teken Vissen te lopen en eindigt deze reis op 20 maart om 7:50.

Het teken Vissen is een waterteken en een beweeglijk teken.

Watertekens zijn tekens van emotie, beïnvloeding,zorg, meegaandheid en inlevingsvermogen. Watertekens zijn begaan met anderen. Ze zijn gevoeliger, gemakkelijker mee te slepen dan anderen. Andere watertekens zijn Kreeft en Schorpioen. Watertekens hebben ook met vatbaarheid en inspiratie te maken.

Beweeglijke tekens zijn tekens voor drukke types. Omdat ze zich overal bewegen kunnen ze goed boodschappen of zaken overbrengen of doorgeven.

Het teken Vissen combineert deze kwaliteiten. De Vissen kunnen zich laten meedrijven op de stroming van vandaag. Vissen zwemmen zelden tegen de stroom in. Eerder maken zij gebruik van stromingen. Dromerig, schijnbaar onaangedaan en lui drijven zij mee met de massa. Als ze druk zijn dan is het met praten. De boodschap wordt overgebracht met veel emotie en fantasie.

Het teken Vissen wordt vaak het zachtste teken genoemd. Maar zijn haaien dan geen vissen? Ook bij het teken van de Vissen vind je roofdieren en buit. Maar welk hemellichaam of welke hoek van de horoscoop ook in het teken van de Vissen staat, altijd geeft dat de kleur van geloof in wonderen en opofferingen, van de Vissen zelf of van de buit.

Het teken Vissen is vaak artistiek. In het blog Art&Astrologie zie je hoe vaak de Zon, Maan, Venus of het MC in Vissen, Kreeft of Weegschaal voorkomen in het patroon van artistiek talent.

Vissen zijn discreet (de Vissen houdt van wat geheimzinnigheid). De media, de film en het leven achter de schermen, maar ook de zee en eilanden behoren bij de Vissen.

Op auto’s zie je achterop tegenwoordig vaak het Ichtus-teken (een Vis) geplakt. Het is een christelijk symbool. Met de geboorte van Jezus Christus begint het tijdperk van de Vissen. In de symboliek zie je overeenkomsten: opoffering, doop, verraad en het verrichten van wonderen bijvoorbeeld. Ook het kloosterleven en kerkmuziek worden in de astrologie tot het domein van de Vissen gerekend.
Als je veel hemellichamen in Vissen hebt ben je een geboren kloosterling. Zwijgzaam, geduldig, gelovig en bereid wereldse zaken op te offeren. Mensen met Zon in Vissen gaan soms helemaal op in hun droomwereld. Ondertussen voel je de invloeden van de mensen om je heen. Je bent erg gevoelig voor sfeer. En als die je niet bevalt, dan trek je je terug. In je eigen wereld, verscholen achter een boek, op een eiland of je vlucht in je werk.

Als je geboren bent met de Zon in de Vissen dan wil je filosofisch en gemakkelijk zijn en blijven. Die geestelijke rust kun je op allerlei manieren demonstreren. Bijvoorbeeld:
– door snel toe te geven aan druk (want waarom zou je je druk maken)
– door je op te offeren voor de groep (‘dat doe ik wel!”)
– door je juist te drukken als er zware of moeilijke taken wachten (daar ben je te zwak voor)
– door mysterieus te glimlachen (want je vertelt niet alles)

Beroemde Vissen (een hele school op een rij):

Justin Bieber, Theresa van Avila, Cyrano de Bergerac, Alfred Witte (astroloog), Edgar Cayce, Rudolf Steiner, Piet Mondriaan, Edward Kennedy, Herman van Veen (zanger), Martine Bijl (zangeres), Niki Lauda (coureur), Mohammed B. (moordenaar van Theo van Gogh), Thom Hoffman (acteur), Mark Klein Essink (acteur), Leon de Winter (auteur), Nina Hartley (comedy-porno), Osama Bin Laden, Robert-Jan Heijn (newage-ondernemer), Prins Albert van Monaco, en Silvia Millecam. Andere Vissen: Bobby Fischer (what’s in a name?), mediagigant Joop v.d. Ende, presentator Sonja Barend, Rob Out en zangeres Nina Simone en popmusicus James Blunt. Een heel andere richting koos Alan Greenspan, de president van de Amerikaanse bank. Hij heeft de Maan in Boogschutter. (Zijn opvolger Bernanke heeft de Zon in Boogschutter en de Maan in Vissen). Ook Vissen: Michael Gorbatsjov. En tenslotte: in de horoscoop van Kurt Cobain staan Zon, Mercurius, Venus en Saturnus in Vissen.

Ga verder voor de Maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Ascendant en MC in Vissen…

Terug naar boven

MAAN EN PLANETEN IN VISSEN

Natuurlijk kun je ook andere hemellichamen in het teken van de Vissen hebben staan, of de ascendant of het MC. Hieronder in het kort wat dat voor je kan betekenen.

De hemellichamen zijn symbolen met een betekenis. Zo is Maan o.a. emotie en gewenning.  

MAAN IN VISSEN 

Heb jij de Maan in het teken van de Vissen? Dan ben je een romanticus bij uitstek. Je kunt niet zonder dromen, idealen, dagdromen, illusies en sprookjes. Desnoods verzin je ze zelf.

Mannen met deze stand van de Maan verwerkelijken dit misschien door middel van de vrouwen in hun leven. Ze idealiseren dan vrouwen (hun moeder of de moeder van hun kinderen) en soms zijn ze gemakkelijk te verleiden.

Vaak is er een artistieke aanleg of begaafdheid in de richting van muziek, zang en dans of fotografie en film. Vrouwen met de Maan in de Vissen worden erg vrouwelijk en vaak verleidelijk gevonden. Ze hebben een dromerige houding en lijken teder en zwak. Mannen vinden dat vaak aantrekkelijk.

Als kind ben je met deze maanstand een echt dromertje. Misschien zie je werkelijk kaboutertjes!

Volwassenen kunnen helderziend zijn of in ieder geval goed aanvoelen wat mensen beweegt. Dat maakt je dan geschikt voor trendwatcher of hulpverlener. Ook kun je goed geheimen bewaren. En als je ze niet hebt kun je heel mysterieus doen alsof!

Als de Maan in de Vissen veel moeilijkheden ondervindt (geafflicteerd is), dan kan er een neiging tot negatief gedrag en losbandigheid bestaan. Ook moet de mens met deze maan dan oppassen voor verleidingen en bedrog. In bijzondere gevallen kan men met deze stand dan het slachtoffer worden of worden opgeofferd. Of misschien voel je je alleen maar zo. Zelfmedelijden kan ook een maniertje zijn van de Maan in de Vissen. Met muziek kun je je stemming echter gunstig beïnvloeden.

De maan vertelt ook iets over de manier waarop je wilt reizen. Met de Maan in de Vissen is dat het liefst over water, op zee, in een zeilboot. Als het maar rustig is om je heen.

Ben je een vrouw met deze maanstand? In jouw huis branden veel kaarsen, vind je een open haard, mooie kleden op de vloer en een goed gevulde bar. Je huis is misschien wat rommelig, maar wel gezellig ingericht. Je eet het liefst vis (natuurlijk!), maar je eet vooral graag met het bord op schoot. Je bent informeel en gemakkelijk. Maar je bent vooral discreet. We zullen niet veel horen over je privéleven.

Mensen met de Maan in de Vissen reageren vaak overgevoelig op etenswaren of andere zaken die via de maag binnenkomen (alcohol, medicijnen).

O.J. Simpson heeft Maan in de Vissen, maar ook Koningin Fabiola van België.en Martin Luther King (‘I had a dream’) , Michael Jackson en Edgar Hoover . Andere beroemde mensen met Maan in Vissen zijn: Danny de Munk, Groucho Marx, tekenaar Kamagurka, presentator Koos Postema, zanger Elvis Presley, Robert de Niro, de dichter Percy B. Shelley, mediamagnaat en politicus Silvio Berlusconi, zanger John Denver,presidentsvrouw en politica Hillary Clinton, regisseur Paul Verhoeven, ex-minister Winnie Sorgdrager, ex-staatssecretaris en zwemster (sic!) Erika Terpstra, filmster Robert de Niro en vakantieman Frits Bom en Erica Terpstra. Er zijn veel artistieke mensen met Maan in Vissen: Ravel, Klimt, Mahler, Christina Deutekom, regisseur Martin Scorsese en J.R. Tolkien (In de ban van de ring). En Leornardo da Vinci, Mechelangelo en Regiomontanus hadden eveneens Maan in Vissen. Lucrezia Borgia trouwens ook!, Martijn Krabbé (een Ram) heeft Maan, Mercurius en Venus in de Vissen.

MERCURIUS IN VISSEN

Ook al heb je de Zon in het teken Visen, daarom hoeft Mercurius daar niet ook in te staan. Is dat wel het geval dan is de kans groot dat je niet erg objectief bent. Dat is het geval als Zon en Mercurius dicht bij elkaar staan. Je bent dan niet snel van je mening af te brengen en meer of minder bevooroordeeld. Wat niet wil zeggen dat je nooit eens met je mening zou kunnen gaan zweven. Je bent een Vis of niet, immers! Maar jij blijft degene die het bepaalt en je denkt op je eigen manier.

Heb je Mercurius in Vissen dan ben je een denker met veel fantasie. Laat de administratie maar aan iemand anders over! Je bent snel afgeleid. Met Mercurius in Vissen ben je een dromer en soms word je geïnspireerd om mooie verhalen te kunnen vertellen. Mogelijk reageer je overgevoelig op luchtjes (parfum of rook).

Het is opvallend hoeveel beroemde mensen in mijn bestand Mercurius in de Vissen hebben. Ik noem: Henk Westbroek, Pim Fortuyn, Alice Cooper, John Travolta, Yoko Ono, Frits Bolkenstein, Herb Alpert, Reinhold Ebertin, Rudolf Steiner, Sonja Barend, Mondriaan, Ravel, Jemes Joyce en Ursula Andress.

VENUS IN VISSEN

Niet iedere Vissen heeft ook de planeet van de liefde in dit teken. Veel Vissen hebben Venus in de Waterman of in het teken Ram geplaatst staan. Als dat bij jou ook het geval is ben je in de liefde onafhankelijker en moderner (Waterman) of impulsiever (Ram) dan de Vissen met Venus in de Visen.

Venus in de Vissen is het symbool voor de opofferende, grenzeloze en romantische liefde. Deze cupido droomt! Als je deze stand hebt ben je kunstzinnig of muzikaal of leef je je romantische gevoelens uit op het gebied dat er het eerst voor in aanmerking komt: de liefde zelf. Je kunt ontzettend dwepen met een idool en in de liefde als een blinde kip bedrogen uitkomen omdat jij die bekende roze bril op hebt. Je droomt van de ideale liefde en ziet zo de leuke buur niet staan. Waarschijnlijk houd je van dansen, film kijken of lange strandwandelingen hand-in-hand. Als je iemand wilt veroveren trek je alle verleidingen uit de kast! En je smelt bij de aanblik van een puppy of kitten! Mogelijk reageer je overgevoelig op zeep, parfum of cosmetica.

Venus staat in Vissen in de horoscopen van John Travolta, Diana Ross, George Harrison, Alice Cooper, Ischa Meijer, Gerrit Komrij en…ex-minister Margreet de Boer. Maar ook Moliére, Vincent van Gogh, Franz Lehar, Lenin Kasparov, Danny de Munk, Barbara Streisand en Ruth Rendell hebben of hadden Venus in Vissen. In dit rijtje past ook de veelschilder met vijf vrouwen Anton Heyboer (hij was nog werkzaam met 80 jaar!).

MARS IN VISSEN

Energieverspilling kan een uiting zijn van Mars in Vissen. Dromen realiseren is een andere kant ervan. Je kunt niet werken zonder een ideaal voor ogen te hebben. Mannen met deze positie kunnen als ze getrouwd zijn erg uithuizig zijn. Hun motivatie is niet van deze wereld, ze moeten iets doen voor een hoger doel. Anders drijven ze weg. Misschien als zwemmer.

Bekende Marsen in Vissen zijn: coureur Niki Lauda, moppentapper Max Tailleur, Varaprominent Marcel van Dam, de veelzijdige Michael Palin en Koing Juan Carlos van Spanje. Maar ook: Willem de Zwijger, Vincent van Gogh, Michelangelo, Molière en J.R. Rockefeller jr.en Paul Getty hebben Mars in Vissen. En Erica Terpstra (vroeger zwemster, later politica).

JUPITER IN VISSEN

Met Jupiter in Vissen geloof je in wonderen. Jouw geloofsbron is voor de meeste mensen niet te vatten. Je weet gewoon zeker dat er ergens iets is, of je nu erkend gelovige bent of niet. Op een of andere manier krijg je steeds een bevestiging van dat vertrouwen in de voorzienigheid. Muziek kan je in hemelse sferen brengen. Als jij ook Jupiter in Vissen hebt dan ben je in je element aan zee of wanneer je helemaal alleen met je muziek of je dromen bent. Dromen vertellen jou vaak de waarheid of houden voor jou een speciale boodschap in. Je bent begaan met het lot van mensen en mogelijk draag je bij aan verbetering van hun lot, al is het maar omdat je met jouw vertrouwen hoop brengt. Of… je brengt mensen een mooie droom om even aan de wereld te ontsnappen. Als deze Jupiter erg slechte aspecten ontvangt kun je overdreven tolerant worden en alles accepteren wat er gebeurt. Je gaat dan geloven in het noodlot of zo weinig belang hechten aan de werkelijke wereld en materieel gewin dat je een kluizenaar wordt. Maar dan wel een gelukkige! Ook huisdieren houden maakt je gelukkig.

Bekende mensen met Jupiter in Vissen zijn regisseur Paul Verhoeven, Henry Miller, Prinses Margriet, Pieter van Vollenhoven, Oliver Hardy en actrice Diana Rigg. Maar ook Leonardo da Vinci, Kepler, generaal Rommel, Stalin, Rembrandt, Freud, Tolkien en de Maharishi!

SATURNUS IN VISSEN

Saturnus in Vissen is de tegenhanger van Jupiter in Vissen. Voor mensen met Saturnus in Vissen kan het moeilijk zijn materieel gewin vast te houden. Soms moeten ze iets anders opofferen om te komen waar ze willen zijn, een pact met de duivel sluiten of een nederlaag accepteren. Misschien zijn ze bang hun posiitie kwijt te raken. Ze voelen een verplichting de zwakkeren te helpen en tegelijk de druk en zwaarte van hun medelijden en medeleven. Mensen met Saturnus in Vissen kunnen erg negatief denken over status of daar negatieve ervaringen mee opdoen.

Merkwaardig veel beroemde mensen in mijn bestanden hebben Saturnus in Vissen: de Nederlandse zangers Pierre Kartner en Gert Timmerman, regisseur en acteur Woody Allen. Maar ook tenor Luciano Pavarotti, de schrijver Erich von Däniken, zanger Roy Orbison, Koning Juan Carlos, Silvio Berlusconi (de premier geworden mediamagnaat) en de kluizenaar/geleerde Perelman.

Terug naar boven 

 

 ASCENDANT EN MC IN VISSEN    

ASCENDANT IN VISSEN

Weinig beroemde politici in mijn bestanden hebben deze ascendant en dat is misschien niet zo verwonderlijk. Vissen-ascendanten zijn snel uit het veld geslagen en erg gevoelig, vooral voor kritiek. Vaak zijn mensen met ascendant in Vissen mensenschuw. Ze vinden het niet erg om alleen te zijn en hebben het zelfs nodig om zich zo nu en dan af te sluiten voor de drukke wereld om hen heen. Om het dan toch in de wereld ver te schoppen heb je goede helpers nodig in je horoscoop! Het is toch nog een aantal personen gelukt om de positieve kant van deze ascendant te benutten, namelijk: mediageniek zijn. Je vindt hun namen verderop.

Iemand met ascendant in het teken Vissen is tegemoetkomend, tolerant en hulpvaardig. Met een erg slechte aspectering ben je lui, zelftoegeeflijk en het type dat in zeven sloten tegelijk loopt. Als je deze ascendant hebt zul je merken dat je erg gevoelig bent voor de effecten van medicijnen, drugs, voedingssupplementen en alcohol. Sommige mensen met deze ascendant lusten belist geen vis. Je bent snel allergisch en overgevoelig voor allerlei factoren van buitenaf, ook de sfeer! Je probeert daarom aan de invloed van anderen te ontsnappen. Dit doe je door voor rustperioden in alle eenzaamheid te zorgen. Of je sluit je innerlijk af (koptelefoon op, helemaal geconcentreerd in je boek zitten, op je eigen kamer blijven of lange wandelingen met de hond maken). Pas op dat je geen eiland wordt! De wereld om je heen is niet zo eng als je denkt. Probeer een positiever levenshouding te krijgen door je te trainen. Voel je je verdrietig of humeurig? Zet vrolijke muziek op, ga naar buiten, zoek iemand op. Maar geef niet aan je stemmingen toe! Je zult vaak merken dat de reactie van de anderen positiever is dan je had verwacht! Anderen kunnen jouw stemming alleen negatief beïnvloeden als jij het toelaat!

BEROEMDHEDEN MET ASCENDANT VISSEN

Olivier Hardy, Gerard Cox, Ringo Starr, Robert Redford, Fassbinder, Mart Smeets, David Carradine, Whitney Houston en Demi Moore.

Andere beroemde personen met ascendant Vissen hadden een kruiwagentje: Koningin Wilhelmina en Caroline van Monaco. Nostradamus had deze ascendant, Mahler, James Ensor en Pierre Curie ook. Ook ascendant Vissen: Monica Seles en de .de Dalai Lama.

Tip: kijk ook eens bij de combinatie van sterrenbeeld met ascendant!

MC IN VISSEN 

Jij hebt dromen en idealen! Je wilt andere mensen helpen of mensen laten dromen. Dat kun je op allerlei manieren doen! Als acteur, als kloosterling, bij Amnesty International, als musicus, bij de opera of op de film, als bedrieger of als verpleger. Eén van je ouders had een ideaal en je zult er alles aan doen om dat ideaal te realiseren. Je doel is uiteindelijk de verlossing van jezelf of van anderen, verzachting van de werkelijkheid en jezelf opofferen of … vermommen. Jouw positie heeft iets onwerkelijks. Een uniform, een habijt, een verkleedpartij of een onzichtbare job (telefonist, souffleur, lid van een orkest of koor) hoort bij het MC in de Vissen. Voor je beroep kan het nodig zijn dat je je inleeft in een rol of dat je goed kunt doen alsof.

Steven Spielberg (de bekende regisseur) heeft MC in Vissen. Zo ook:Robert Hand en Marc Penfield (astrologen), Paul Jambers (bekend van zijn sappige reportages), Carl Orff (componist Carmina Burana), Rost van Tonningen, Cher (zangeres, actrice), Robert de Niro en Jan Pronk.

Terug naar boven

Reacties gesloten