Voetbal en Neptunus

Advertenties
World_War_I,_British_soccer_team_with_gas_masks_1916

World_War_I,_British_soccer_team_with_gas_masks,_1916

Het was met het weekje van voetbal, wel…

Eerst verloor Nederland op een bijna komische manier van Tsjechië. Het was of de F-jes waren losgelaten. Nu weet ik niet veel van voetbal, althans: ik wil er eigenlijk niets van weten maar net als meerokers gedwongen inhaleren, zo vang ik van alles op over voetbal. Over de rand van mijn laptop zag ik Oranje met half open mond suffig kijken hoe de Tsjechen er met de bal vandoor gingen. Ze konden er, astrologisch bekeken, niet veel aan doen. Neptunus speelde mee!:)

Neptunus is het astrologisch symbool van suffen, dromen, teleurstelling, missers en afgaan, van alle dingen die onzichtbaar zijn of verborgen gevaarlijk (zoals luchtvervuiling, ijsbergen en gif). De Titanic zonk met Neptunus, de oude zeegod, inconjunct de midhemel van dat moment. Op Astropost heb ik het uitgebreid verteld, maar voor degenen die het liever in het Nederlands lezen, doe ik het nog eens dunnetjes over.

Om te beginnen staat de horoscoop van Nederland er niet meer gunstig voor. De tijden van feesten zijn voorbij. Neptunus maakt een inconjunct met de progressieve Zon. Dat geeft een negatieve tendens aan met een eraan verbonden verlies. Inconjuncten zijn de aspecten van de doorgeslagen balans. Als Jupiter had meegedaan met dit inconjunct, dan hadden we met zijn allen overdreven tevreden zitten zijn (want Jupiter is het symbool van steun en succes), maar nu was het Neptunus en was de treurnis compleet. Dat werd nog eens versterkt doordat de transit Zon op de positie van Neptunus in de geboortehoroscoop van Nederland sttond (een teleurstellende dag, is dan de prognose).

De horoscoop van de coach/trainer geeft meestal een goede indicatie voor de resultaten van het team. Immers, vaak krijgt de trainer de schuld en wordt de trainer ontslagen. Danny Blind mag echter blijven. Dat mag hij dan danken aan Jupiter (progressieve Zon driehoek Jupiter). Dat zijn team verloor is dan weer minderJ. Hij heeft ook transit Neptunus inconjunct de geboortezon, tegelijk.

De twee belangrijke spelers (Van Persie en Sneijder) kampten met een transit van Neptunus met respectievelijk geboorte Mercurius (oppositie) en progressieve Mercurius (inconjunct). Dat wijst op miscommunicatie*).

Verder had Robin van Persie nog transit Pluto inconjunct Zon, een teken voor stress met een verlies erbij. Wesley Sneijder was gezien transit Uranus vierkant progressieve Zon ook nog eens nerveus.

En toen beviel Yolanthe Sneijder van zoon Xess Xava. De naam Xess is een samenstelling van de namen van familieleden. De horoscoop van de kleine Sneijder haakt met Venus en Jupiter aan op de horoscoop van moeder Yolanthe. Venus en Jupiter zijn gelukssymbolen.

xess xava

Ooit riep ik eens dat ik voetbal haatte, net als het lied Koning Voetbal en Studio Sport. Tegenwoordig ben ik milder. Voor Neptunus ben ik echter nog even beducht! Neptunus gaat samen met roddel, achterklap, schandalen en negatieve pers. Met Neptunus in je horoscoop is het oppassen voor oplichting, bedrog, dubbele agenda’s en ‘de mist ingaan’. Neptunus hangt samen met zwakheden en zwakte, ondermijning en onduidelijkheden. Oranje ging echt AF in de pers…

Het inconjunct van Neptunus met de Nederlandse progressieve Zon vind ik ook wel passen bij het opgedoken fotomateriaal over wandaden van het Nederlandse leger in Indonesië tegen (vermeende en echte) opstandelingen en hun familieleden. Er is een hoop niet verteld (aan weerszijden). Maar soms is erover geschreven…

Begin jaren ‘70 kreeg ik in ergens in een rokerig cafeetje in Rotterdam een boek van een schrijver, met opdracht. Hij schreef onder het pseudoniem John Sapu (ragebol) – ‘De vuile was’. Hij gaf zijn telefoonnummer voor eventuele kritiek erbij. Ik ben er ooit in begonnen, maar het was inderdaad wel erg vuil, die was. Het bleef bij bladeren en dan wegleggen. Achterop het boek stonden excuses aan de “sobats die het niet zo bont hebben gemaakt’. Je vindt er meer over op de site ‘Oorlogsliefdekind’ (http://www.oorlogsliefdekind.nl/Informatie/literatuur-en-links.html) en hier: http://www.omero.nl/auteurs/s/a/john-sapu/

Even wat persoonlijker…Helaas hoest en proest ik teveel voor een paar daagjes aan zee en word ik van codeïne steeds misselijk. Dat zou maar zelden (of nooit) voorkomen, maar dat heb je als je een Vissen-ascendant koppelt aan een kleine driehoek Zon-MC+Pluto+Neptunus: overgevoelig. Kijk, dat is ook Neptunisch, net als ‘betoveringen’. Daar heeft een andere voetballer dan weer last van…

Hij heet Max Gradel en speelt voor Bournemouth. Zijn Afrikaanse familie beweert dat de blessure die hij opliep is te wijten aan magie, op hem toegepast omdat hij de familie niet genoeg geld toestopt. Zo, daar dan, dat zal hem leren! Nu kan hij 6 maanden niet spelen. Dat gebeurde hem dus met progressieve Zon conjunct Neptunus en transit Neptunus vierkant Zon.

Raadselachtig, toch, die Neptunus:)?

Om positief af te sluiten: de leuke dingen van Neptunus zijn de film, verbeelding, romantiek, kaarslicht (dan zie je de harde lijnen niet:), parfum (maskeert) en maskers, beetje tipsy zijn,  zoete dromen, de deining van de zee, heilig geloof, aanbidding en zachte kussens. Het is nog genoeg zondag om er wat Neptunus in te mixen! Fijne week!

NB Vandaag staat Mercurius inconjunct Neptunus (in de 8ste graad van Weegschaal), dus alvast sorry voor de typo’s:)…

LINK

Kijk eens op Facebook/Astromarkt: https://www.facebook.com/astromarkt.

Meer over de horoscoop van Nederland en winnen of verliezen van Oranje: http://www.astromarkt.nl/horoscoop-nederland-html/

Neptunus is een planeet met geheimen (misschien zelfs water) onder een dik wolkendek waar geen apparatuur doorheen kan dringen, schrijft Nasa (http://solarsystem.nasa.gov/planets/neptune/basic ). Dat spoort met de betekenis die Neptunus in de astrologie heeft. Maar ook Pluto is (nog) raadselachtig (zie dit, bijvoorbeeld: https://www.nasa.gov/nh/pluto-puzzling-patterns-and-pits ).

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten