Opgroeien bij grootouders en horoscoop

Advertenties

Back_to_the_Future_film_series_logo

Vandaag heb ik op verzoek eens gekeken naar de horoscopen van beroemde mensen die vrijwel uitsluitend door de grootouders werden opgevoed of die inwoonden bij de grootouders om te kijken naar de overeenkomsten. Nu woonden mijn ouders tot mijn 5,5de jaar ook in bij mijn grootouders. Dat schept een band:). Het gaat om de horoscopen van Oprah Winfrey, Jack Nickolson, Al Pacina en Carol Burnett en de vraag: hebben deze horoscopen iets gemeen dat ‘officieel’ hoort bij de jeugd en de grootouders, zoals de Maan, Mercurius, Saturnus en Neptunus, het vierde huis en Ceres (voor afkomst, genen, dynastie)… Het zijn natuurlijk alle vier beroemdheden en ook nog alle vier mensen die ‘on stage’ werken of werkten. Enige overeenkomst tussen de horoscopen zal alleen daarom al worden gevonden.

astro_245gw_2905_oprah_winfrey_adb_201669.70331.30997

Oprah Winfrey woonde tot haar 6de bij de grootouders. Zij heeft Ceres hoog in de horoscoop staan en een ‘roepende’ Maan. Het is bekend dat ze in haar jeugd werd geteisterd door misbruik, na haar zesde.

astro_2gw_4187_jack_nicholson_adb.70865.12483

Jack Nicholson’s moeder deed of ze zijn zus was en zijn grootouders speelden voor papa en mama. De Maan van Jack Nicholson is net als die van Oprah prominent: de aan staat in de laatste graad van Maagd, oppositie het lentepunt Nul Ram en Saturnus. De oppositie van Maan en Saturnus staat symbool voor emotionele blokkades en kan zo ook symbool staan voor de afstandelijkheid t.o.v. zijn eigen moeder. Zijn Mercurius staat vierkant Ceres en dat is interessant (kennis/weten vierkant op afkomst).

astro_2gw_4188_al_pacino_adb.75271.56927

Kijk naar de horoscoop van Al Pacino die samen met zijn moeder bij haar ouders leefde. Je ziet een roepende Mercurius (babbeldebabbel) en eigenlijk geen bijzonderheden over de jeugd (vind ik).

astro_2gw_4189_carol_burnett_adb.74922.45936

Carol Burnett heeft een belangrijke Ceres (net als Oprah) conjunct de Ascendant, maar overigens geen aanwijzingen.

CONCLUSIE

Ik heb zelf net als de mensen hierboven een leeg 4de huis en de Maan driehoek Saturnus met Ceres op het midpunt Zon/Maan.  Natuurlijk zijn 5 personen te weinig voor een statistisch gegeven. Maar je zou iets meer overeenkomsten verwachten. Waarom zijn die er niet?

Ik denk omdat horoscopen geen situaties of lot aangeven, maar wel de manier waarop je reageert op situaties. Een belangrijke Ceres maakt de afkomst voor jezelf belangrijk (en dat kan zijn via familie, ras, nationaliteit etc.). Over Maan-Saturnus heb ik uitgebreid geschreven. Het aspect schept emotionele afstand. Dat kan bijvoorbeeld door leeftijdsverschil met je verzorgers. Mijn grootouders hebben beslist een stempel gezet op mijn gedrag (ijver en ordeJ). Of moet ik zeggen dat mijn eigen wat gereserveerde houding zou kunnen worden verklaard uit voorzichtigheid met vier ouders en een tante om mijn heen in de vroege jeugd?

Mensen zijn allemaal anders. De een ervaart de wat anders-dan-andere jeugd als een hindernis, de ander gaat er creatief mee om. Mensen die ‘gewoon’ zijn grootgebracht door hun ouders kunnen dezelfde soort aspecten hebben als mensen die werden opgevoed door anderen. Het gaat om je ervaringen.

astro_2gw_4191_liesbeth_list_adb.74330.17999Hier zie je de horoscoop van Liesbeth List. Zij begon haar leven in een Jappenkamp, verloor haar moeder door zelfmoord, had het moeilijk met haar stiefmoeder en had daarna een liefdevolle jeugd bij adoptie-ouders. Haar horoscoop heeft een leeg 4de huis, Saturnus (de ouders) cruciaal op de Ascendant, de Maan conjunct Neptunus en driehoek Saturnus.. voor een opvoeding die min of meer isoleerde (in de vuurtoren?). Enfin, kijk zelf maar.

Tot slot: ik heb het plaatje van Back to the Future er niet voor niets bijgezet. In de loop van je leven ga je anders kijken naar je ouders, naar je familie en naar je jeugd. Sommige ervaringen hakten erin en er zijn mensen bij wie de herinnering nooit overgaat alsof ze de narigheid willen koesteren. Anderen zien de moeilijke jeugd als een school voor de harde buitenwereld. En gelukkig zijn er verwende mensen met lieve ouders die zelf gemakkelijke tieners waren en terugkijken op een heerlijke jeugd. Maar altijd als je naar het verleden kijkt, is het vanuit het nu. Als je dan weer naar het NU gaat, dan heb je iets aan je verleden veranderd. Back to the past is back to a new future!

Fijne zondag! Het regent een paar dagen hard genoeg om je eens lekker in astrologie te gaan verdiepen. Op Astropost heb ik geschreven over Hillary Clinton en over Erdogan. De vertaalknop zit  daar links boven.

Ik hoop op jullie belangstelling voor de volgende column! Tot dan!

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten