Met de maan in Boogschutter…

Advertenties

Apollo_17_Moon_Panorama_banner

Om een beetje los te komen van de discussie over immigranten, heb ik deze week mijn toevlucht genomen tot luchtige boeken, van Ilja Gort (het Merlot mysterie, grappig!) en Santa Montefiore, geboren op 2 febuari 1970 met een ‘roepende’ Mercurius tussen Zon in Waterman en Maan in Boogschutter in. Op de geboortedag van Ilja Gort stond de Maan de meeste tijd in Boogschutter. Net als vandaag, en net als in de horoscoop van mijn vorig jaar 21 september overleden moeder. Maan in Boogschutter…Het is het teken van verlangen naar succes en van het vrolijk en positief blijven doen, zo mogelijk, of je zo voordoen. In het geval van de schrijvers zie je het terug in het positieve einde van het verhaal. Vandaag is het Maan in Boogschutter. Daarom houd ik, om in stijl te blijven, het verhaal zo opgewekt mogelijk. De situatie is ook redelijk opgewekt.

Ik zit in de tuin te typen, met zicht op een briesje en zon afgewisseld met wolken. De hond knabbelt nadenkend op een stokje, luisterend naar het opgewonden gekef van een hondje op het pad achter het huis. De zwermen spreeuwen van gisteren, die gezamenlijk landden op bomen vol bessen en op afspraak naar de volgende verhuisden, beginnen weer rond te vliegen. Vanmiddag wandel ik in het duinbos, hopelijk niet gevolgd door een loslopende reu. Ik heb eens drie reuen tegelijk aan mijn met ‘anti-reu’ ingespoten laarzen hebben hangen toen onze bouvier loops was, maar tot nu toe ben ik daarvan verschoond gebleven. Ik heb dan ook geen ‘anti-reu’ gespoten:), dat scheelt.

Ilja Gort is behalve schrijver, een in Frankrijk geslaagde buitenlandse wijnkweker (en componist van o.a. de tune van Duo Penotti). Wikipedia leert me dat hij afwisselend in Nederland en in Frankrijk woont, dus helemaal geëmigreerd is hij niet. Misschien is dat het geheim van het succes. Het past wel bij Maan in Boogschutter (Maan is het symbool van periodiek, tijdelijk, wonen); Boogschutter van o.a. kweken, buitenland en publiceren).

Ken je het programma ‘Ik vertrek’? Daarin emigreren Nederlanders zonder al te veel kennis van zaken of taal naar een ‘leuk’ vakantieland dat in veel gevallen niet half zo leuk blijkt als het leek. Meestal beginnen ze een B&B, hotel, camping of een restaurant. Soms komen ze berooid terug. Degenen die slagen, kenden de taal en hadden zich goed voorbereid. Wie zonder vakkennis, talenkennis en geld begon, die moest met hangende pootjes weer terug. Omdat ze niet vertrokken uit een oorlogsgebied of ergens waar een dictator de dienst uitmaakte, vinden we ze niet zielig, maar eerder dom of koppig.

Ooit had ik een artikel online over emigratie, maar dat is verloren gegaan met de transfer, al zijn delen van de tekst toegevoegd aan artikelen over huisposities of aspecten. Meestal wordt voor emigratie het negende huis genoemd (buitenland, reizen), maar ik denk ook aan het twaalfde huis (vreemd gebied, overzees). Andere symbolen voor ‘vertrek’, al dan niet tijdelijk, zijn: Jupiter – de international-, Uranus – symbool van de buitenstaander en alien -, Neptunus – symbool van de ‘vreemdeling’-. Ik durf te stellen dat Jupiter in 12 het buitenland prettiger maakt en denk dan aan mensen als Koningin Máxima, aan Julian Assange en aan de Duitse Keizer in ballingschap. Jupiter in Vissen of Vissen op cusp 9 (Paus Franciscus) zijn eveneens voordelig voor wie in het buitenland woont. Ik denk verder aan Ramses Shaffy (Maan in Boogschutter, Jupiter in 12). Aspecten van Jupiter met de Maan of Jupiter in het vierde huis helpen je om je aan te passen. Moeilijke aspecten met Jupiter maken het moeilijk.En zo zijn er meer onderdelen van je horoscoop die helpen of niet, bij emigratie.

Maar… het allerbelangrijkste zijn je sociale positie, je situatie en de toestand in je wereld. Een financieel onafhankelijke pensionado in Spanje kun je niet vergelijken met een straatarme niet-Engels sprekende emigrant met luizen die vertrok met de HAL en zonder overheidssteun of kans op terugkeer en contact met de familie begon in de VS. En als je zegt ‘Ik vertrek’, doe dat dan NADAT je gekeken hebt naar je horoscoop. Voor de zekerheid of als ondersteuning van je besluit. Want het maakt verschil hoe je horoscoop er NU voor staat.

Vandaag is het Maan in Boogschutter: je ontkomt niet aan het thema ‘reizen, emigreren’…Ik ga een Santa Montefiore lezen (speelt in ItaliëJ). Morgen is het Maan in Steenbok…dus snel…

Tot volgende column!

LINKS

http://www.astromarkt.net/horoscooplezingen-html/horoscoop-ramses-shaffy-html/

http://www.astromarkt.net/horoscooplezingen-html/horoscoop-paus-franciscus-html/

http://www.astromarkt.net/horoscooplezingen-html/horoscoop-koningin-maxima-html/

http://www.astromarkt.net/horoscooplezingen-html/horoscoop-julian-assange-html/

http://www.astromarkt.nl/sterrenbeelden-html/sterrenbeeld-boogschutter-html/

https://en.wikivoyage.org/wiki/Moon

http://www.astromarkt.nl/mercurius-aspecten-html/#NA

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten