Mercurius Retrograde en inconjunct

Advertenties

el-capitan

Mercurius is retrograde. Ik heb al vaker geschreven over de verschrikkingen die vooral in de VS worden verwacht, zodra dit schijnbaar achteruitlopen van Mercurius plaatsvindt (een paar keer per jaar). Er zijn mensen die dan niet durven af te spreken, reizen vermijden, niets ondertekenen en bedacht zijn op allerlei complicaties zodra ze iets kopen. Op zo’n moment lanceert Apple dan zijn nieuwe upgrade, OSX El Capitan, genoemd naar de berg in Yosemite Park. Of althans, op zo’n moment ga ik het installeren…

Nu zijn er altijd wel miskopen, ongevallen en writers’ blocks, dus trek ik er mijn schouders over op. Maar dat moet je dus niet doen als die Mercurius toevallig ook inconjunct je Ascendant staat, zo bleek me. Ik wilde El Capitan op mijn Mac zetten en dat ging niet. Er was te weinig ruimte. Ik heb alle foto’s (meer dan 4000!) van de laptop gehaald, EN uit de prullebak EN uit ‘Recent verwijderd’. Toen was er geen spatje ruimte bijgekomen, volgens mijn Mac. Er staat standaard 16,1 KB aan onzichtbare foto’s op mijn schijf, dus… Na uren getob en verwijderde bestanden had ik nog steeds niet genoeg ruimte voor die dikke Capitan. Ergo, ik dacht een half uur lang dat per ongeluk Time Passages (mijn astrologie programma) was gewist, voorgoed, maar dat bleek toch niet waar te zijn, gelukkig. Pff…

Mercurius retrograde is dus een vervelende factor als er een inconjunct met mijn Ascendant mee is. Lesje geleerd. SOMS is Mercurius retrograde niet handig, zeker niet als tegelijk Mars oppositie je Ascendant staat (dan maak je je lekker boosJ). Het vervelendste is nog, dat dit inconjunct aspect een keertje terugkomt, als Mercurius schijnbaar op zijn schreden terugkeert. Dat is voor mij over twee weken. Volgend weekend gaat Mercurius weer (schijnbaar) direct (=vooruit) lopen. Als er in jouw horoscoop een hoek of object tussen de 1ste en 5de graad van Ram, Kreeft, Weegschaal, Vissen, Stier of Steenbok*) staat, probeer dan te wachten met de installatie van El Capitan tot volgende week zondag. Dan is er ook weer een blog!

Tot dan!

*)Bijvoorbeeld als je (ruwweg) bent geboren tussen 22 en 27 februari, maart, juni, september, april of december…maar in het bijzonder in februari of april.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten