Liefde in je horoscoop

Advertenties

love

Er schijnt een droeve maandag op komst te zijn: Blue Monday. Nu hebben wij ook de uitdrukking ‘Blauwe maandag’ maar die heeft meer betrekking op een tijdsduur (kort). Laten we hopen dat de depressie die je hoort te hebben met Blue Monday ook van korte duur is. Er is al genoeg om depri van te worden, toch? Het kan ook deprimerend zijn om je horoscoop te lezen als je verliefd bent. Niet leuk, als je pas in de wolken bent en dan leest dat transit Neptunus op je Venus je straks de mist in kan sturen. Ook niet leuk, als je vlindert en je ziet dat transit Uranus vierkant Venus de toekomst voor jullie beiden heikel maakt. Het is al helemaal niet prettig als Pluto op je ascendant problemen met relaties aangeeft, terwijl je net met progressieve Maan driehoek Venus verliefd bent geworden. Juist als iemand verliefd is of de relatie wankelt, dan wendt men zich tot astrologie (en I-Tjing, Runen orakels en andere orakels, tarotlegging en dobbelsteen gooien). Iemand die handlijnen las wilde dat voor mij eens niet doen, omdat (zo zei ze) ‘gelukkige mensen niet in de toekomst moeten kijken’. Dat is wijs, want als je gelukkig bent, dan kan het hooguit zo blijven. Als je ongelukkig bent, dan heb je nog hoop.

Hoe het je in de liefde vergaat, heeft behalve met je horoscoop ook te maken met je cultuur, je leefomgeving, je positie en leeftijd. Als middelbare vrouw met een handicap (en dan niet bij golf) zonder veel geld en schoonheid wordt het moeilijk om Mister Right te ontmoeten, zou je denken. Ik heb meermalen het tegendeel gezien. Mooie zelfstandige vrouwen die (misschien uit kieskeurigheid) alleen bleven en vrouwen waar geen man nog eens naar omkijkt, die binnen korte tijd na scheiding of overlijden van de echtgenoot al weer aan de arm van een nieuwe man hingen. Die nieuwe man had dan zijn punten tégen, maar de gedachte alleen te moeten blijven was huiveringwekkend genoeg om zich in een relatie te storten, welke dan ook. Rijke mannen worden vaker ‘belaagd’ door mooie vrouwen en zijn vanzelf een risico voor de duur van de relatie. Ook mooie vrouwen worden bedrogen en ook mooie vrouwen kunnen liefdesverdriet ervaren. Denk aan het liefdesleven van Brigitte Bardot. Hier zie je haar horoscoop. Ze is nu voor de vierde keer (en al meer dan 10 jaar) met een 7 jaar jongere man getrouwd.

astro_245gw_4045_brigitte_bardot_adb_2016117.41980.7080

Ze heeft Zon half vierkant Mars met Mars in oppositie met Saturnus en Venus inconjunct Saturnus. Tweelingen, een zogenaamd dubbelteken dat ook staat voor ‘jong’, staat op de cusp van het 7de huis als aanwijzingen voor problemen. Ze trouwde liefst 3 keer. Met de dispositoren van 1 en 7 (t.w. Mercurius en Jupiter) in samenstand, zul je toch willen samenleven met een partner en voor een Weegschaal is alleen blijven niet echt een optie. Cliff Richard is een Weegschaal en hoewel hij zich als kieskeurige vrijgezel deed voorkomen, had hij al die jaren wel degelijk een partner.

De wereld van de liefde is een ‘battlefield’… (http://www.lyricsfreak.com/p/pat+benatar/love+is+a+battlefield_20104793.html*)

Pat_Benatar_Love_is_a_Battlefield

Je zou het ook een clash van de planeten kunnen noemen.

Liefde is niet alleen Venus (leuk, sympathie, liefde) of Mars (seks). Een relatie gaat ook over onderling communiceren (Mercurius), elkaars gewoonten accepteren of je aanpassen (Maan), en vooral ook over wie je echt bent (Zon). Het midpunt Zon/Maan laat iets zien van je motivatie en is het kruispunt van levenswijze en gewoonten dat in het gezinsleven samenkomt. Elk aspect en elke positie van al die punten in de horoscoop, plus de as ascendant-descendant en posities in de relatie-huizen 3, 5, 7 en 11.

Sommige posities zijn heikel. In het artikel over het huwelijk staan een aantal aspecten en posities genoemd die het volhouden van relaties bemoeilijken. Dat wil niet zeggen dat er geen enkele relatie ooit zal lukken. Sommige relaties blijven gewoon levenslang moeilijk. En…al doende leert men (soms)…als je genoeg geduld hebt (en weinig Uranus:).

Horoscopen kennen net zoveel nuances als mensen. De liefde gaat over alle aspecten in de horoscoop en alle posities en planeten zijn erbij betrokken. Had ik Saturnus (van zaken) al genoemd en Pluto (van geld) of Neptunus (van soms valse romantiek)? Ook zij doen mee om van elke relatie een lange lijst van plussen en minnen te maken. Vandaag staat Venus in Boogschutter vierkant Jupiter, symbool voor heel leuk, veel lekkers en gezellig samenzijn. Fijne zondag!

Tip: kijk voor je studie astrologie eens bij de links hieronder naar voorbeelden op deze site en op mijn blog Astrology&Love.

Tot volgende keer!

*)  NB Pat Benatar scheidde toen ze 29 was maar ze hertrouwde en bleef getrouwd. In haar horoscoop staat zon oppositie Uranus (1 van de moeilijke punten). Toen ze scheidde stond progressieve zon inconjunct Uranus. Ze heeft Venus conjunct Mars, samen sextiel Jupiter (de planeet die helpt:).

LINKS

Over Juno en de Ware http://www.astromarkt.nl/juno-huwelijk-horoscoop-html/

Over de liefde en sterrenbeeld: http://www.astromarkt.nl/liefde-en-sterrenbeeld-html/

Horoscoop van Sissi

Het wilde liefdesleven van Catharina de Grote http://www.astromarkt.nl/horoscooplezingen-html/horoscoop-van-catharina-de-grote-html/

Horoscoop Koningin Victoria

De dramatiek in het (liefdes)leven van Frida Kahlo http://www.astromarkt.nl/horoscooplezingen-html/horoscoop-frida-kahlo-html/

Over huwelijk en scheiding in je horoscoop: http://www.astromarkt.nl/relaties-en-horoscoop-html/huwelijk-scheiding-html/ 

Saturnus en einde relatie

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten