In Memoriam

marga-in-memoriam

Via dit bericht willen wij u kenbaar maken dat Marga, eigenaar van  Astromarkt en alle geschreven stukken alhier de strijd tegen de ziekte heeft verloren. Wij willen u bedanken voor het bezoeken van Astromarkt en de leuke contacten die ze door deze hobby heeft ontmoet, over echt de gehele wereld!!!

Marga was van jongs af aan al geïnteresseerd in Astrologie en dit is uiteindelijk uitgegroeid door deze goed bezochte website uit te werken tot een database met alle informatie over Astrologie. Actuele zaken werden verwerkt tot goede blogs en werden veelvuldig gelezen, tienduizenden bezoekers in de maand!

De website zal voortbestaan en alle stukken, blogs en studies kunnen gelezen worden.

Marga we zullen je missen, loves from all of us!!


Through this message we want to convey that Marga, owner of Astromarkt and all written documents has lost her fight against the disease. We thank you for visiting Astromarkt and the nice people she met through this hobby, really over the world !!!

Marga had been interested in astrology since childhood and this eventually evolved to work out this well-visited site to a database containing all information on Astrology. Current cases were processed into good blogs and were read extensively, tens of thousands of visitors in the month!

The website will survive and all pieces, blogs and studies can be read.

Marga we will miss you, loves from all of us !!

Brangelina’s scheiding; de horoscopen van Angelina en Brad

brangelinaDe scheiding van Brangelina (Angelina Jolie en Brad Pitt) hakt er niet alleen in voor hun vele eigen en geadopteerde kinderen. Het paar startte de verhouding toen Brad Pitt nog gerouwd was met Jennifer Aniston. Het uit elkaar gaan produceert evenveel ophef als de hele huwelijsperiode. Telkens waren er geruchten over een naderend einde van de relatie. Maar nu is het menens.

MARS VIERKANT MARS (samenwerken….of elkaar beconcurreren)

Als de Mars van de horoscoop van de een een hard aspect maakt met de Mars in de horoscoop van de ander, dan spat het vuur eraf, zowel aan het begin als aan het einde. Voorbeelden zijn:

– Paul McCartney and Heather Mills met Mars inconjunct Mars

– Ike and Tina Turner met Mars vierkant Mars

– Diana en Dodi, with Mars vierkantMars

– Andrew and Sarah, also Mars vierkant Mars

Als dat conflict tussen Mars en Mars het enige was en werd gecompenseerd door iets moois als Venus driehoek Venus, dan was er nog hoop.Maar al in 2009 kon je zien dat die hoop ijdel zou zijn. Mercurius van Brad vierkant Saturnus van Angelina beperkt de communicatie en haar Maan inconjunct zijn Pluto maakt het moeilijk om de thuissituatie naar haar zin te maken. Elke man met een m;ooi aspect tussen Maan en Venus trekt vrouwen aan en de aantrekkelijke Brad bevindt zich bovendien in DE situatie voor vreemgangers: veel aanbidders om hem heen. Daarbij had Angelina gezondheidsprobblemen. Ook delen de twee een hard aspect tussen Venus en Uranus, wat de schoonheid en charme bijzonder maakt, maar tegelijk ook de behoefte aan iets leuks en iets anders voedt. Vandaar waarschijnlijk het gereis om de wereld en steeds nieuwe prikkels in de vorm van adoptie-kinderen.

angelina

De horoscoop van Angelina toont transits van Saturnus (huisheer 7) en Neptunus (in 5) met de Ascendant en Venus en met de Zon (heer 11 in 11). Dat zijn de huizen van de relaties, de kinderen en adoptief kinderen. Saturnus en Neptunus wijzen op desillusie en zo zijn er meer aanwijzingen voor een harde tijd w.b. relaties.

bradDezelfde transit van Saturnus staat op de Ascendant van Brad Pitt (die de schuld van alles krijgt). In zijn progressieve horosoop staat Mars vierkant MC aan te geven dat het allemaal pijnlijk is en dat hij de strijd moet aangaan. Zijn progressieve Zon conjunct Saturnus toont aan dat er een periode wordt afgesloten.Saturnus staat. Zo hebben ze beiden een aspect tussen Saturnus en Ascendant (eindes en relaties) gemeen.

Niet elke relatie sneuvelt bij zulke aspecten,maar het wordt er evenmin makkelijker door. Ook moeten de geboortehoroscoop en de situatie ‘meewerken’ of tegenwerken, zo je wilt. Jammer voor de kids.

LINK

http://astropost.blogspot.nl/2009/04/rumours-say-that-marriage-of-brad-pitt.html

Title: THE LINK BETWEEN ANGELINA JOLIE, JENNIFER ANISTON AND BRAD PITT

 

 

Zeekoeien, Schorpioen-Waterman en Halina Reijn

zeekoeHalina Reijn is in het nieuws omdat ze een toerist als zijzelf die haar aanstaarde een ‘zeekoe’ noemde. ‘Kun je het zien?’ voegde ze de vrouw toe die waarschijnlijk alleen peinsde ‘Wie is dat ook alweer?’ Halina Reijn zie je nogal eens bij DWDD. Ook heeft ze de pers gehaald met haar niet vervulde kinderwens. Hier kwam al veel commentaar op in de media.

Halina Reijn heeft Zon en Mercurius in het teken Schorpioen met de Maan in Waterman. Dat maakt wat ‘radicaal’ zeker met Uranus en Pluto voor de Zon uit rijzend met het risico alleenstaand te blijven omdat je je alleen omringt met mensen die het helemaal met je eens zijn. Eigengerechtigheid en intolerantie horen bij Schorpioen-Waterman combinaties (aldus Universal Tao). Toch staat de combinatie ook voor het ‘leidend licht’, maar dan een terughoudend licht dat zo nu en dan uitgesproken meningen poneert. Ik vind het een aardige beschrijving van Universal Tao. Iemand met de combinatie Zon in Schorpioen met Maan in Waterman is vast niet geneigd rustig grazend onder water te blijven en zal zich verzetten tegen beperking van de vrijheid. .

Halina Reijn is bevriend met Carice van Houten. De vriendschap met Carice van Houten laat zich zien in de relatie tussen de horoscopen.Venus van Halina exact driehoek Jupiter van Carice (en ook conjunct Venus) en vooral ook de Maan in Waterman in beider horoscoop.Venus-Venus/Jupiter wijst op sympathie en gezamenlijk plezier.

Binnen 1-2 jaar zou het leven van Halina Reijn wel eens kunnen veranderen, misschien wel door het uitkomen van een hartewens (progressieve Zon vierkant Venus en progressieve Venus conjunct geboortezon).

TIJDTWEELING

Auto racer Markko Martín werd eveneens op 10 november 1975 geboren. Hij kreeg samen met een model in 2007 een zoontje. Transit Uranus maakte een driehoek met zijn Zon destjds). Toen zijn vriend en bijrijder verongelukte heeft hij het racen bijna helemaal gestaakt (dat was zijn Saturnus terugkeer!). Hij verkoopt nu Subaru’s. In dat jaar (2007) begon Reijn met schrijven. Geen idee wat de aanleiding hiervoor was.

Hier zie je de horoscoop van beider geboortedag:

halina

LINKS

Universal To a over Zon Schorpioen, Maan Waterman

Boer zoekt Vrouw Internationaal 2016 – horoscoop Marc

astromarkt-boer-marcDe nu al meest populaire man in de serie Boer zoekt Vrouw Internationaal, Marc, heeft gewoon nummer Boer3b (http://boerzoektvrouw.kro-ncrv.nl/seizoenenoverzicht/boeren/2016/boer-3b/). Hij is geboren op 3 juli 1979. Dat alleen is onvoldoende wetenschap voor een complete horoscoop, maar er zijn dingen die je wel kunt zien. De Maan in Weegschaal (behoefte aan harmonie en evenwicht, besluiteloos), roepende Venus in Tweelingen (de liefde roept, en er is een voorkeur voor een jongere vrouw) met de Zon in Kreeft (huiselijkheid, eenvoud). Voor alles uit loopt Mars in Tweelngen, Daarover schreef ik:

Je kunt goed multitasken en bent scherp in het debat en in het onderhandelen, maar ook technisch ‘handig’. Je doet het al pratend.

Ook schreef ik over het swingende teken Tweelingen en over het groter risico op scheiding bij het ‘dubbelteken’ Tweelingn.

Hier heb je dan Marc in een korte schets:

  • Een expressief type (vuur-lucht)
  • Dat het liever simpel houdt
  • Moeilijk kan kiezen en toch erg gaat voor de liefde (voor liefst jongere vrouwen) waardoor relatiebreuken er wel in zitten.

Nu is Marc 36, en zit in een periode waarin hij zich rekenschap gaat geven van wie hij is en hoe nu verder (Saturnus vierkant Saturnus: alleen is maar alleen). Met transit Pluto inconjunct progressieve Zon kan zijn eigenwaarde een deuk oplopen binnenkort. Progressieve Zon vierkant Uranus kan zijn leven zomaar onverwacht veranderen. In ieder geval wordt het druk, verrassend en spannend binnenkort.   Het ziet ernaar uit dat Marc iets moet gaan inleveren om zijn droomvrouw echt te gaan vinden. Voorlopig lijken de vrouwen hem op een bordje te worden aangereikt…

TURbulente Week

turbulenceDeze week was een turbulente week. Het was ook de week van een groeiend nauw verband tussen Zon, Mars en Uranus. Wie al eerder op Astromarkt heeft gekeken, weet dat deze aspectcombinatie onrust, ongelukken en (te) snel handelen betekent. Turbulentie, dus. Drie zaken komen in deze column aan bod: Brexit, de aanslag in Nice en de coup in Turkije.

BUITENLANDSE ZAKEN: HET 9DE HUIS

Ik merk dat ik door mijn toestand steeds minder snel geneigd ben achter de laptop te springen (ha, dat kan niet eens, lachen boosaardige cellen in mij) om te reageren op bijvoorbeeld Boris Johnson’s benoeming tot Minister van Buitenlandse Zaken. Het is een grappige man, maar het is nog grappiger om hem de hand van mensen te laten schudden die hij eerder verweet schapen vleselijk lief te hebben of compleet achterlijk te zijn. De gezichten van de voorwerpen van zijn minachting zullen op onweer staan. De color horoscope op Astro.com geeft aan dat hij gemakkelijker te kwetsen is dan je zou verwachten van zo’n koppig sterk karakter. Ik vind Eris op de horizon wel passen bij iemand die overal vuurtjes weet te stoken, terwijl de ‘roepende’ Mercurius die voor de zon uit rijst aangeeft dat hij in de eerste plaats woorden gebruikt en de boodschapper is voor anderen, altijd maar (te veel) pratend. Die Mercurius staat in zijn negende huis (buitenlandse zaken) en heerst over het 9de huis (tja, buitenlandse zaken). Hij lijkt er toch wel voor in de wieg gelegd. Ook de geboortezon doet mee en staat in dat 9de huis in het teken Tweelingen.

astro_245gw_3831_boris_johnson_adb_2016715.52631.2048Progressies en transits met de horoscoop van Johnson in deze tijd:

  • Neptunus inconjunct Ascendant (onzekere vooruitzichten; roddelcircuits)
  • Transit Jupiter vierkant geboorte Mercurius en inconjunct geboorte Pholus (een keerpunt w.b. opvattingen en een positieve reisplannen)
  • En natuurlijk alle andere ‘betekenissen’ die je aan Neptunus en Jupiter kunt ophangen, zoals de fans en volgelingen.

Daarbij hangt veel af van de mensen om hem heen.

THERESA MAY

astro_245gw_4206_theresa_may_6am_tryout_2016715.55514.1158

Wat te denken van Theresa May de nieuwe premier (première mag nietJ). Toen ik haar voor het eerst op TV zag, kwam ze meteen over als geschikt voor de job. Dat zou aan de Maan in Leeuw kunnen liggen. Met de Maan in Leeuw krijg je iets vorstelijks over je en dan heeft ze ook nog Zon/Maan midpunt conjunct Jupiter. Dat vergroot de motivatie. Zo iemand gaat helemaal voor groei en succes, dat haar wellicht misgund wordt door andere vrouwen (Zon en Venus oppositie Eris). Met Pholus oppositie MC is ze nu de belangrijkste politicus van Groot-Britannië. Ik ben benieuwd hoe die nauwe Saturnus vierkant Pluto gaat uitpakken. Het is het ‘die hard’ aspect (zie http://www.astromarkt.nl/saturnus-pluto-html/ ) met een boomerang effect. Ze is keihard begonnen met het ontslaan van enkele ministers. Hierboven zie je de horoscoop van haar geboortedag om 6 uur v.m.

NICE

Dat was er deze week, maar ook de keiharde aanslag in het mooie Nice. Overal waar mensen massaal bijeenkomen om iets te vieren, daar komt de donkere kant van de Islam zijn slag slaan. De aanslag gebeurde om 22u23, met Mars conjunct Maan en exact inconjunct Uranus en Eris. Zo krijg je Mars conjunct Maan inconjunct Uranus conjunct Eris als de boodschap voor een moment van onverwachte strijd. Wat een gruwel. Ik heb al vaker over terreur geschreven. Zon, Mars en Uranus maken met zijn drieën een waarschuwing voor het risico van een terreurdaad. Het trio wil snel resultaat boeken. In de horoscoop van de terreurdaad van Nice is de Ascendant in Waterman. Dat maakt Uranus heer 1. En Uranus verbindt de Zon en Mars. De twee planeten die samen naar een religie, volgelingen en fans verwijzen zijn Jupiter en Neptunus. Hun midpunt staat samen met de Maansknoop (een gezelschap of groep in verband met geloof of volgelingen). Waarschijnlijk heeft de geboortehoroscoop van de terrorist Mars-Uranus prominent. Zijn omgeving deed de rest. Hier is de horoscoop:

terror_nice

TURKIjE

En toen kwam de coup in Turkije, ook toen Mars vierkant de Zon, Uranus driehoek de Zon en Mars inconjunct Uranus stonden, met Mars/Uranus midpunt 165 graden van de Zon als illustratie van een moment van rebellie en terreur met een verlies (inconjunct) en strijd (vierkant) in een spanningsveld dat ook winnaars kende (driehoek). Mars inconjunct Uranus wijst op een te vroeg, te snel begonnen actie en verlies of op moeten geven. Het was voor de opstandelingen het verkeerde moment. Ze hadden hun astroloog moeten raadplegen misschien. Hier is de horoscoop:
coup-turkeyZie voor de timeline:

http://www.volkskrant.nl/buitenland/tijdlijn-zo-verliep-de-couppoging-in-turkije~a4340868/

Ik wens iedereen een minder turbulente week en in ieder geval een heelhuidse week toe! De zon en Mars zijn snel voorbij de 26st graad. Tot volgende keer!

LINK: http://www.astromarkt.nl/mars-in-aspect-met-uranus-html/

1 juli 1916: Somme en De Havilland

Olivia

Afgelopen week was het 100 jaar geleden dat de Slag aan de Somme, die ongeveer een miljoen levens kostte, werd begonnen. Dat was op 1 juli 1916 om 7.30. De strijd leverde geen van de partijen veel winst op. De Slag aan de Somme maakte deel uit van de Eerste Wereldoorlog (1914-1918). Aan deze oorlog nam Nederland niet deel. Kijk voor een bijzondere kijk op de gebeurtenissen in die oorlog eens naar deze film https://nl.wikipedia.org/wiki/Un_long_dimanche_de_fiançailles Hier is de horoscoop:

somme

De horoscoop heeft een Yod-figuur op de horizon Ascendant-Descendant die bestaan uit de samenstand van Maan en Saturnus sextiel de planeet Mars en deze drie inconjunct Uranus in 8 als apex. Dus Maan inconjunct Uranus, sextiel Mars en conjunct Saturnus. Saturnus inconjunct Uranus, sextiel Mars en conjunct Maan. Uranus inconjunct Mars, Saturnus en de Maan. Over Saturnus inconjunct Uranus heb ik al eens geschreven. President Obama is geboren met dit aspect. In zijn regeerperiode is hij meer dan eens volledig geblokkeerd door de meerderheid van Republikeinen in het parlement. Saturnus inconjunct Uranus duidt op een blokkade of gemis aan vrijheid die het nodige kost. Mars – Uranus is eveneens een moeilijk aspect. Je ziet dit aspect bij ongevallen ,verwondingen en operaties. Ook komt het voor in de horoscopen van vrijheidsstrijders en terroristen. Het inconjunct wijst altijd op verlies aan evenwicht. Mars en Saturnus beiden inconjunct Uranus wijst op de mogelijkheid van plotselinge, onverwachte dood en verwondingen. Zo’n aspectcombinatie past wel bij het grote verlies aan mensenlevens aan de Somme. Uranus staat bovendien in het achtste huis van leven en dood. Saturnus staat in het twaalfde huis van opofferingen en offers. De Ascendant is Kreeft en de heerser van de Ascendant is de sterke Maan in Kreeft, in het 12de huis van zelfopoffering.

astro_2gw_4205_olivia_de_havilland_adb.56257.46614

Op 1 juli 1916 werd Olivia de Havilland geboren en zij leeft nu nog steeds. Lees Wikipedia over haar leven https://nl.wikipedia.org/wiki/Olivia_de_Havilland en zie: er is niets dat zware verwondingen veroorzaakte (maar misschien had ze wel pijnlijk face liften☺). Dezelfde eigenschappen die de start van een aanval niet ten goede komen, hielpen haar in haar loopbaan: koppige ambitie, o.a. Ze trouwde 2 keer en scheidde 2 keer. De horoscoop heeft kenmerkende verschillen met de horoscoop van de Slag aan de Somme: Heer 1 Mercurius conjunct MC in 9, een vol 10de huis (alleen Mars staat in 12) en Zon/Maan midpunt conjunct Ceres. De Yod-figuur heeft de Apex nu in het 5de huis i.p.v. in het 8ste. De Maan is licht Out of Bounds (in die van de Slag aan de Somme niet). Heer 1 is Maan in 12.

Als je naar de horoscoop van de Slag aan de Somme kijkt, dan valt meteen het stellium in het waterteken Kreeft in 12 op, dat (als je ruim denkt) een slechte hoek maakt met Uranus in 8.
Als je naar de horoscoop van Olivia de Havilland kijkt, dan zie je meteen het stellium in het waterteken Kreeft in 10 met heer 1 Mercurius in 9, in een goed aspect met Uranus in V. Het stellium in Kreeft heeft de Apex van de Yod nu in 5.

In de astrologie is heer 8 het huis van crisis, leven en dood dat bij Pluto hoort. Het 12de huis is dat van de isolatie, het ‘achter de schermen staan’ en opoffering. Het hoort bij de (over-)gevoelige Neptunus.

Het 5de huis is een gelukkig huis (het huis van spel, vrijerij en kinderen). Het hoort bij de Zon. Het 9de huis is eveneens een gelukshuis. Het hoort bij de planeet Jupiter.

Olivia’s horoscoop ziet er direct al beter uit. En uiteraard ging het hier om de geboorte van een meisje en niet van een vreselijke slachtpartij.

Op 1 juli 1916 werden duizenden mensen geboren en er stierven er duizenden per uur. Hun horoscopen moet je verbinden aan hun situatie, afkomst en geslacht. De horoscoop van een gebeurtenis moet je zien in het licht van die gebeurtenis. Zware affecties zijn zwaarder in een veldslag. En…

Horoscopen doen ook mee aan de nieuwe trend: ze zijn en waren altijd al in principe genderneutraal!

Fijn weekend!

MEER LINKS
http://www.astromarkt.nl/out-of-bounds-html/ Alle posities boven 23gr26 declinatie zijn OOB

Brexit en de relatiehoroscoop

europe2015

Dit plaatje is zooooo 2015

Terwijl het een voor astrologen drukke week was, moest ik het juist kalmer aan doen. Eigenlijk maar gelukkig, want er speelden zoveel horoscopen tegelijk dat ik er eigenlijk al weken of maanden geleden mee had moeten beginnen. De al in februari geschreven horoscoop voor het Britse referendum van Jessica Adams bleek (als Uranus er geen stokje voor steekt) de juiste voorspelling te bieden. Je vindt dat stuk en meer onder deze link: http://www.jessicaadams.com/2016/02/22/how-astrology-predicts-a-brexit/

Uit haar verhaal over het referendum van 23 juni 2016 werd in februari dit jaar al duidelijk dat zij de samenstand van Uranus, Ceres en Eris in aspect met de Britse Ascendant linkte aan een soortgelijke samenstand in revolutionaire tijden en daaruit afleidde dat het wel eens Brexit zou kunnen worden.

De Europese Unie is een samenwerkingsverband. Een relatie is dat ook. Bij de Europese Unie ontbreekt de factor liefde, maar van alle andere factoren hebben ze in Brussel meer dan genoeg om dat te compenseren. Toch is de factor liefde nodig in elke vorm van samenwerking. Je moet een beetje van elkaar houden, anders wordt het tegenwerking i.p.v. samenwerken.

De meeste mensen die vragen stellen over astrologie, hebben vragen over relaties en dan speciaal over de liefde. Past hij of zij bij mij, wanneer trouw ik, bedriegt hij mij? Het zijn van die vragen die net als al het andere dat je uit de horoscoop haalt, gebonden zijn aan regels en aan toestanden. Hoe is de situatie, hoe oud zijn jullie en wat is er nu aan de hand…dat soort vragen. Relaties zijn altijd uitdagingen. Probeer voor de grap eens de perfecte geboortedatum van een partner te zoeken in de ephemeris. Grote kans dat je ergens in de Romeinse tijd terechtkomt en dan nog niets hebt. Maar je kan wel een beetje perfecte man of vrouw vinden…De ‘liefde van je leven’ bijvoorbeeld…In synastrie zijn de Zon-Venus-relaties die van de ‘liefde van je leven’. Wel is vreemd dat je dan jouw Venus conjunct of driehoek de Zon van een vrouw of man (astrologie is gendervriendelijk) kunt hebben terwijl je die persoon niet eens ziet staan, omdat deze bijvoorbeeld van het verkeerde geslacht is of jaaaaaren ouder/jonger of totaal onbereikbaar vanwege afstand (letterlijk of figuurlijk). Die factoren (leeftijd, looks, status, nabijheid) zijn blijkbaar numero uno.  Compromissen sluiten leer je vanzelf en anders blijf je alleen. Soms worden compromissen treurige zaken. Dan krijg je de flamboyante dame met doodsaaie heer die zich samen door het leven moeten zien te slaan in het besef de verkeerde persoon te hebben getrouwd. Vaak volgt een scheiding. Net als binnen de Europese Unie is het dan moeilijk om je los te maken van alle goederen, afspraken, regels en lijstjes met voor- en nadelen van een breuk.

Hoe mensen samenwerken en samenleven, dat zie je in een horoscoop o.a. aan het zevende huis en de relatie met het eerste. Heb je bijvoorbeeld Weegschaal Ascendant met Venus in 7 in Ram, dan kun je hals over kop trouwen en je best doen om je zo wellevend mogelijk te gedragen. Staat Mars (de heerser van Ram) dan in Weegschaal in 7, dan zijn niettemin schermutselingen je deel en kan het tot een vechtscheiding komen. Je zou dus eigenlijk niet met de eerste de beste moeten willen trouwen en gebruik moeten maken van andere wegen om de juiste te vinden. Maar wie zo’n horoscoop heeft, doet dat vast niet. Die houdt ervan zelf te beslissen en zoekt bovendien snel een vurige partner. De Franse premier Hollande heeft Mars in 7 en Boogschutter op de Descendant met Venus roepend! *) in het vijfde huis van vrijerijtjes. Hij heeft macht en trekt dus vanzelf vrouwen aan die zich niet druk maken om zijn huidige partner.

 

Over de realiteit gesproken: Uranus is het symbool van de veranderingen, de verrassingen en de knipperlicht relatie. Meer dan een miljoen Britten willen vandaag een nieuw referendum met een gewenste grotere opkomst en een groter aantal procenten voor of tegen. Niet zo’n rare wens, gezien de nek-aan-nek race en het belang van het onderwerp. De uitkomst kunnen ze echter niet in het ‘blauwe archief’ stoppen. Tja, het referendum in Nederland dreigt intussen in de ondersta lade van het bureau van Mark Rutte te verdwijnen. Er wordt niet eens meer over gepraat. Zo gemakkelijk komen ze niet van Brexit af, denk ik.

Tot volgende keer!

*)Ook de Nederlandse horoscoop heeft Mars in Steenbok in het zevende huis, inconjunct Ceres met een roepende Venus in Ram in het 11de huis. Moet je dat zien als: hals over kop op zoek naar medestanders en in een relatie zorgen voor vuurwerk of stoken? Het is een soort van passie waarbij een disbalans met Ceres ontstaat. Ceres regeert het volk, het ‘plebs en de oerkrachten in een samenleving: https://nl.wikipedia.org/wiki/Ceres_%28godin%29)

 

 

 

 

 

Gelila’s horoscoop

zr ms van amstelOp 16 juni 2016 werd in de Middelandse zee, aan boord van een Nederlands marinevaartuig een baby geboren. Haar moeder was een van de op het nippertje van verdrinking geredde migranten, afkomstig uit Eritrea.

De coördinaten waren 36g38m11s Noord en 014g37m45s Oost, ongeveer tussen de Italiaanse gemeenten Baglusa en Gela in. Ik koos voor Gela om haar naam (Gelila, ‘van de zee’). Het was toen 19u30 plaatselijke tijd. Hier is de horoscoop. Wie kan de Ascendant met de juiste coördinaten geven? Mijn programma’s doen het niet…

gelila

Het was een dag met een behoorlijk aantal conflicten in de horoscoop.

  • Heel belangrijk is Saturnus op haar Ascendant, symbool voor de beperkingen van de situatie op het geboortemoment en van het belang van de ouders.
  • Mars is de apex in een gesloten Yod die wordt gevormd door inconjuncten van Mars met Zon en Uranus (met een sextiel tussen Zon en Uranus); het is een combinatie die je bij o.a. terrorisme en ongevallen vindt; zie het artikel over Mars en Uranus).
  • De Zon maakt een oppositie met Pholus, die driehoek Uranus en sextiel Mars staat (=een actie in verband met acute ommekeer).
  • Ook is er een nauwe samenstand van Uranus en Eris (oorlogsperikelen).

Het is een horoscoop die je doet denken aan een opgewonden standje. De Maan in Schorpioen met de Zon in Tweelingen kan heftig communiceren. Ik denk dat de moeder van Gelila het zo nu en dan moeilijk zal krijgen met de opvoeding. Anderzijds heeft Gelila het misschien juist moeilijk met de contrasten tussen de opvoeding thuis en het leven om haar heen. Saturnus op de Ascendant leert al snel dat het leven niet gemakkelijk is. Saturnus staat vierkant Neptunus, wat kan wijzen op een zekere fysieke zwakte. Dat is wat ik zie in de horoscoop van dit meisje, met inachtneming van haar situatie. Want wat voor leven gaat zo’n meisje tegemoet? Je moet heel goede aspecten hebben om het te redden in een vijandige omgeving en in vrouw-onvriendelijke cultuur, vooral als je niets meebrengt (geld, familie die voor je wil zorgen, ouders met mogelijkheden en kansen).

Toch vonden haar ouders het een goed idee om met een kind op komst het risico te nemen om in een gammele boot te stappen en boze tongen zeggen dat dat bewust gedaan wordt (met een baby meer kans op hulp en toelating). De andere kant van het verhaal is, dat het land Eritrea steeds op voet van oorlog is met Ethiopië, dat door Eritrae van de zee is afgesneden. Er is een dienstplicht van 10 jaar, er wordt gemarteld en het is niet bepaald een bloeiende natie. Toch wil de Europese Unie miljoenen in het land gaan steken (waarmee de EU volgens Vluchtelingenwerk het onrecht helpt voortbestaan). Maar ja, economische belangen… Het gevolg van de hele situatie is de vlucht naar Europa en de geboorte van meisjes als Gelila met een onzekere toekomst die echter in veel opzichten beter lijkt dan wat haar in haar moeders’ land te wachten zou staan. Zo is het in veel landen in de wereld en daarom is er een volksverhuizing aan de gang die nog aangroeide na mevrouw Merkel’s uitnodigende woorden. Alleen met dit verschil met andere volksverhuizingen in de geschiedenis: wij kunnen nergens meer heen vluchten. Hier stopt het en houdt het uiteindelijk op. Maar niet binnen een week. En … voor Gelila zou het wel eens goed uit kunnen pakken, met haar heer 1 in 9, de hoog geplaatste Jupiter (symbool van de redder) in verband met Maan en Pluto. Gelukkig maar, dat geeft hoop in vergelijking met de reportage die ik zojuist zag over vrouwenhandel in de vluchtelingenindustrie. Het roept voor de zoveelste keer de vraag op wat meer invloed heeft: je sociale positie in de wereld of je persoonlijke horoscoop? Tot volgende keer!

LINKS

http://www.ad.nl/nieuws/meisje-gelila-geboren-na-reddingsactie-marinefregat~a79b36fd/

 

http://www.astromarkt.nl/neptunus-in-vissen-html/

 

Terrorisme in de horoscoop van Mateen

Omar_MateenTientallen doden en gewonden in Orlando gisteren staan op het conto van Omar Mateen, zoon van Afghaanse ouders en geboren in de VS. De dader van de slachtpartij in Orlanda was net als zijn vader fanatiek moslim. De oproep van een imam om ongelovigen te doden viel bij hem in vruchtbare aarde. Hij heeft met Zon vierkant Mars, transit Mars stond op een graad na conjunct zijn Zon. In de geboortehoroscoop staat Mars sextiel Uranus. Transit Uranus staat nu sextiel zijn geboorte Mars en bijna exact inconjunct zijn Zon en driehoek progressieve zon.

Het patroon Zon-Mars-Uranus is duidelijk zichtbaar.

omar-tr

Dag van geboorte en transits

Ik heb al eerder het verband gelegd tussen terrorisme en Zon-Mars-Uranus (zie het artikel http://www.astromarkt.nl/mars-in-aspect-met-uranus-html/ ). Ook nu is dat verband er. Daarbij is er ook nog Mars vierkant Saturnus (geblokkeerde aktie) in de progressieve horoscoop. Het aspect heeft vaak een relatie met de dood. Helaas past het patroon van gisteren precies bij een homophobe man die in het bezit van wapens was en het doden van homo’s zag als een eredaad met een prijs in het vooruitzicht. Vreselijk voor de nabestaanden, gewonden en doden, maar opnieuw sloeg iemand toe die al verdacht werd maar niet kon worden aangepakt of opgepakt.

omar-prog-trans

Er zijn meer mensen geboren die dag. Het verschil met de terrorist van Orlando is, dat deze niet zijn opgevoed met haat jegens anderslevenden en andersdenkenden. Zij lopen wel enig risico op ongevallen en/of hebben nu (met half jaar eerder of later) met operaties te maken. Wees voorzichtig!

Opgroeien bij grootouders en horoscoop

Back_to_the_Future_film_series_logoVandaag heb ik op verzoek eens gekeken naar de horoscopen van beroemde mensen die vrijwel uitsluitend door de grootouders werden opgevoed of die inwoonden bij de grootouders om te kijken naar de overeenkomsten. Nu woonden mijn ouders tot mijn 5,5de jaar ook in bij mijn grootouders. Dat schept een band:). Het gaat om de horoscopen van Oprah Winfrey, Jack Nickolson, Al Pacina en Carol Burnett en de vraag: hebben deze horoscopen iets gemeen dat ‘officieel’ hoort bij de jeugd en de grootouders, zoals de Maan, Mercurius, Saturnus en Neptunus, het vierde huis en Ceres (voor afkomst, genen, dynastie)… Het zijn natuurlijk alle vier beroemdheden en ook nog alle vier mensen die ‘on stage’ werken of werkten. Enige overeenkomst tussen de horoscopen zal alleen daarom al worden gevonden.

astro_245gw_2905_oprah_winfrey_adb_201669.70331.30997

Oprah Winfrey woonde tot haar 6de bij de grootouders. Zij heeft Ceres hoog in de horoscoop staan en een ‘roepende’ Maan. Het is bekend dat ze in haar jeugd werd geteisterd door misbruik, na haar zesde.

astro_2gw_4187_jack_nicholson_adb.70865.12483

Jack Nicholson’s moeder deed of ze zijn zus was en zijn grootouders speelden voor papa en mama. De Maan van Jack Nicholson is net als die van Oprah prominent: de aan staat in de laatste graad van Maagd, oppositie het lentepunt Nul Ram en Saturnus. De oppositie van Maan en Saturnus staat symbool voor emotionele blokkades en kan zo ook symbool staan voor de afstandelijkheid t.o.v. zijn eigen moeder. Zijn Mercurius staat vierkant Ceres en dat is interessant (kennis/weten vierkant op afkomst).

astro_2gw_4188_al_pacino_adb.75271.56927

Kijk naar de horoscoop van Al Pacino die samen met zijn moeder bij haar ouders leefde. Je ziet een roepende Mercurius (babbeldebabbel) en eigenlijk geen bijzonderheden over de jeugd (vind ik).

astro_2gw_4189_carol_burnett_adb.74922.45936

Carol Burnett heeft een belangrijke Ceres (net als Oprah) conjunct de Ascendant, maar overigens geen aanwijzingen.

CONCLUSIE

Ik heb zelf net als de mensen hierboven een leeg 4de huis en de Maan driehoek Saturnus met Ceres op het midpunt Zon/Maan.  Natuurlijk zijn 5 personen te weinig voor een statistisch gegeven. Maar je zou iets meer overeenkomsten verwachten. Waarom zijn die er niet?

Ik denk omdat horoscopen geen situaties of lot aangeven, maar wel de manier waarop je reageert op situaties. Een belangrijke Ceres maakt de afkomst voor jezelf belangrijk (en dat kan zijn via familie, ras, nationaliteit etc.). Over Maan-Saturnus heb ik uitgebreid geschreven. Het aspect schept emotionele afstand. Dat kan bijvoorbeeld door leeftijdsverschil met je verzorgers. Mijn grootouders hebben beslist een stempel gezet op mijn gedrag (ijver en ordeJ). Of moet ik zeggen dat mijn eigen wat gereserveerde houding zou kunnen worden verklaard uit voorzichtigheid met vier ouders en een tante om mijn heen in de vroege jeugd?

Mensen zijn allemaal anders. De een ervaart de wat anders-dan-andere jeugd als een hindernis, de ander gaat er creatief mee om. Mensen die ‘gewoon’ zijn grootgebracht door hun ouders kunnen dezelfde soort aspecten hebben als mensen die werden opgevoed door anderen. Het gaat om je ervaringen.

astro_2gw_4191_liesbeth_list_adb.74330.17999Hier zie je de horoscoop van Liesbeth List. Zij begon haar leven in een Jappenkamp, verloor haar moeder door zelfmoord, had het moeilijk met haar stiefmoeder en had daarna een liefdevolle jeugd bij adoptie-ouders. Haar horoscoop heeft een leeg 4de huis, Saturnus (de ouders) cruciaal op de Ascendant, de Maan conjunct Neptunus en driehoek Saturnus.. voor een opvoeding die min of meer isoleerde (in de vuurtoren?). Enfin, kijk zelf maar.

Tot slot: ik heb het plaatje van Back to the Future er niet voor niets bijgezet. In de loop van je leven ga je anders kijken naar je ouders, naar je familie en naar je jeugd. Sommige ervaringen hakten erin en er zijn mensen bij wie de herinnering nooit overgaat alsof ze de narigheid willen koesteren. Anderen zien de moeilijke jeugd als een school voor de harde buitenwereld. En gelukkig zijn er verwende mensen met lieve ouders die zelf gemakkelijke tieners waren en terugkijken op een heerlijke jeugd. Maar altijd als je naar het verleden kijkt, is het vanuit het nu. Als je dan weer naar het NU gaat, dan heb je iets aan je verleden veranderd. Back to the past is back to a new future!

Fijne zondag! Het regent een paar dagen hard genoeg om je eens lekker in astrologie te gaan verdiepen. Op Astropost heb ik geschreven over Hillary Clinton en over Erdogan. De vertaalknop zit  daar links boven.

Ik hoop op jullie belangstelling voor de volgende column! Tot dan!