Zon-Chiron

Advertenties

Nu ik dit schrijf staat de Zon sextiel Chiron. Pijnlijk dat het eerdere artikel over Zon en Chiron niet is meeverhuisd als artikel maar geplaatst is onder Chiron bij de inhoudsopgave. Zon-Chiron aspecten wijzen op benodigd herstel. Dus hierbij:)…Ik vond het artikel gelukkig nog in het archief en later op mijn eigen site.

288px-Saint-expedit

Chiron in transits en progressie

De duiding van Chiron in de astrologie is nog steeds in een experimenteel stadium. Chiron doet nog niet zo lang mee. Optimisten zien Chiron als het symbool van de leermeester, de genezer en de heling. Voor beide is de zieke en de ziekte een ‘must’! Als je Chiron in je horoscoop langs ziet komen, dan kun je er de donder op zeggen dat er ziekte in je omgeving is, fysiek of psychisch.

TRANSIT CHIRON

Met transit Chiron op mijn Ascendant zat ik midden in de kwalen en kwaaltjes. De ascendant is dan ook een punt dat met de gezondheid in verband staat. Transits van Chiron brengen je in aanraking met  leermeester of therapeuten of pijnstillende middelen.

PROGRESSIEVE ZON-CHIRON

– President Obama struikelt en glibbert over Obamacare. Care = zorg en Chiron kun je gerust in het licht zien van dit thema. Het inconjunct past bij het uit het evenwicht raken. Obama had destijds in de progressieve horoscoop Zon inconjunct Chiron. Erg toepasselijk. Het moet pijnlijk zijn om de kanteling in de polls te zien.

– Silvio Berlusconi’s partij valt zonder hem uit elkaar. Berlusconi lijdt pijnlijke nederlagen. De progressieve zon van Berlusconi staat nu vierkant Chiron.  Dat kan een erg pijnlijke les zijn. Wie zou nu nog op hem stemmen?

GEBOORTEHOROSCOOP MET ZON-CHIRON

– John F. Kennedy gebruikte drugs om de pijn in zijn rug te bestrijden. Hij had Chiron conjunct Aries Point (Nul Tram) en semi anderhalfvierkant (67.5 graden) met de Zon.

– Prins Bernard (25 december 1969) heeft een delicate gezondheid en Zon vierkant Chiron.

– Een familielid van mij heeft exact Zon inconjunct Chiron en een leven van ziektes van TBS via kanker tot dystrofie achter de rug. Zij gebruikt alternatieve middelen tegen pijn ook omdat de gangbare middelen te zwaar zijn of niet (meer) werken.

– Ik ken persoonlijk iemand met Zon en Maan exact vierkant Chiron die helaas na een zware ziekte met veel pijn is overleden.

– Zelf heb ik de Zon vierkant Chiron met een orb van bijna 4 graden. Ik ben er nog maar alleen dankzij de medische wereld (maar wie niet)…

Ik krijg de indruk dat de orb voor aspecten met Chiron nauw moet zijn. Ook hier geldt dat er 3 of meer aanwijzingen nodig zijn in 1 bepaalde richting als symbool van zware tijden of toestanden.

 

PS Ik ontdekte op wikipedia een pagina met de namen van de heiligen die in vroeger dagen werden aangeroepen voor het genezen van specifieke kwalen en angsten. Het plaatje bovenin is van Sint Expeditus. Deze heilige behoedt voor het uitstellen van de taken die je eigenlijk eerst moet doen.

LINKS

http://astropost.blogspot.nl/2013/09/reading-silvio-berlusconis-chart-again.html

http://astropost.blogspot.nl/search/label/Obama

http://astropost.blogspot.nl/2012/02/affairs-in-chart-of-john-f-kennedy.html

http://astropost.blogspot.nl/2013/10/the-healing-that-you-need-with-chiron.html

Reacties gesloten