Venus-Uranus

Advertenties

VENUS IN ASPECT MET URANUS

Welkom bij Astromarkt! Hier vind je meer over het aspect tussen Venus en Uranus. Venus is het symbool van voorkeuren, sympathie, liefde, charme en talent. Uranus is het symbool van de flits, het ritme, spanning en sensatie. Samen staan ze symbool voor het liefdesavontuur, gevoel voor ritme, voorbarige relaties of huwelijken en plotselinge verliefdheden op mensen en…hebbedingen. Lees er hier meer over…

VENUS-URANUS, RITME EN VERLIEFDHEID

Venus in aspect met Uranus blijkt in die artikelen een belangrijke aanwijzing voor zangers en zangeressen. In het artikel over het huwelijk staat Venus in afflictie met Uranus genoemd als één van de aanwijzingen voor echtscheiding in de geboortehoroscoop van vrouwen. Reden genoeg om iets dieper op dit aspect in te gaan.

Zangtalent en gevoel voor ritme horen net zo bij Venus en Uranus als de plotselinge verliefdheid, het verlangen naar vrijheid en de schokkende ontdekking van de ‘andere vrouw’ in het leven van je echtgenoot. Hoe moet je dat nu zien?

Uranus is de planeet van het onverwachte en van het voorbarige. Met Venus (houden van) in verband daarmee krijg je: houden van veranderingen, sensatie en verrassingen. Je zou bijna zeggen dat mensen met harde Venus-Uranus aspecten (conjuncties, vierkanten, inconjuncten of opposities) gewoon te vroeg zijn getrouwd (in een impuls, met de ‘verkeerde’) en daarom later weer gaan scheiden.

Aan de andere kant: mensen met zo’n aspect stellen prijs op hun vrijheid en onafhankelijkheid. Als ze die vrijheid niet krijgen in een relatie blijven ze liever vrijgezel. Venus-Uranus: het aspect van de vrije liefde maar ook van de echtscheiding die ontstaat uit een liefdesavontuurtje en dan niet per se van jezelf:(…

Voorbeelden van verbroken relaties en de connectie met Venus/Uranus zijn er te over:

– Liz Taylor, (Venus conjunct Uranus, 27021932 020000 GMT)

– Patty Brard (Venus inconjunct Uranus, 25-3-1955 Sorong Ind.)

– J.K. Rowling (Venus conjunct Uranus, 31-7-1965 Chipping Sodburry)

– Cindy Sheehan (Venus conjunct Uranus, 10071957 134000 PDT, Inglewood

– Soraya (Venus wijd vierkant Uranus en Venus halfvierkant Zon/Uranus), 22061932 094600 GMT Isfahan

– Jane Mansfield (Venus conjunct Uranus, 19041933 091100 EST Bryn Mawr PA

– Kim Novak (Venus halfvierkant Zon/Uranus),13021933 061300 CST Chicago

– Hermien Timmerman (Venus vierkant Uranus, 25071943 025000 MEZ Hardenberg

– Diana Ross (Venus vierkant Uranus 23031944 224600 EST Detroit

– Cher (Venus conjunct Uranus), 20051946 072500 PST El Centro CA

– Patricia Paaij (7 april 1949) heeft Venus quintiel Uranus

Hier volgen nog een paar voorbeelden van mannen en een vrouw in de wereld van de populaire muziek:

  • Lee Towers is van 23 maart 1946 en heeft Venus in Ram sextiel Uranus
  • Gordon is geboren op 6 juli 1968 met Venus in Kreeft driehoek Neptunus en sextiel Uranus
  • Rob de Nijs (26 december 1942) heeft Venus in Steenbok anderhalfvierkant Uranus
  • André Hazes is geboren op 30 juni 1951 met Venus in Leeuw halfvierkant Uranus
  • Peter Slager (5-5-1969) heeft Venus in Ram oppositie Uranus
  • Anita Meijer is van 29 oktober 1954 en met Venus driehoek Uranus

Uranus is de dispositor (heerser) van het teken Waterman. Door de positie van Venus in Waterman krijg je de betekenis van ‘ gevoel voor ritme’ ook! Trijntje Oosterhuis, Liesbeth List, Frans Bauer en Paskal Jacobsen (hieronder op een foto van Corbino) hebben Venus in Waterman.

Kunstenaars en mensen die in de liefde hun eigen gang gaan kunnen Venus-Uranus aspecten of midpunten in hun horoscoop hebben. Het aspect geeft gevoel voor ritme en maakt snel verliefd. Hals over kop en ziende blind!

VENUS-URANUS PROGRESSIEF

Als je in je progressieve horoscoop een aspect krijgt tussen Venus en Uranus is het oppassen geblazen. Het zou wel eens een vlinder kunnen zijn die daar voorbij komt. Een heel andere uitwerking van Venus-Uranus is dat je een nieuwe liefhebberij krijgt of een leuk gadget waar je helemaal weg van bent! Een aspect tussen Venus en Uranus in de progressieve horoscoop kan simpelweg duiden op een nieuwe manier van plezier maken. Met Venus in de Tweelingen in aspect met Uranus kan dat bijvoorbeeld dansen zijn (met zijn tweetjes). Venus in verband met Uranus houdt van afwisseling. Venus en Uranus samen kán een nieuwe liefde aangeven, maar niet noodzakelijk in de vorm van een liefdesavontuur.

Eigenlijk is het aspect Venus-Uranus een aspect vol verrassingen en hypes op het gebied dat mensen het meest interesseert in de astrologie: de liefde. Soms voor een ander mens, soms voor een hebbeding…In de geboortehoroscoop geeft het aspect vaak artistieke aspiraties aan, maar dan in combinatie met andere factoren. Zo hebben artiesten en kunstenaars vaak een aspectverband tussen Maan, Venus, Neptunus en MC met posities in de tekens Kreeft, Stier, Weegschaal en Vissen.

VENUS-URANUS MUNDAAN

Ik schreef eens het onderstaande over momenten in revolutionaire tijden, zoals de val van de muur en de aanval op de Bastille, het volgende over Venus conjunct Uranus:

Op Astropost (http://astropost.blogspot.com/2011/02/chart-of-french-revolution.html) schreef ik al over de Franse revolutie (ook begonnnen bij Jupiter conjunct Uranus, en helaas gevolgd door minder vreugdevolle gebeurtenissen – al was de aanval op de Bastille ook gruwelijk, en wierp die gebeurtenis zijn schaduw al vooruit….). Het vertrek van de Sjah werd gevolgd door een zo mogelijk nog treuriger schrikbewind. Er zijn maar weinig geweldloze revoluties, helaas. De val van de muur is een prachtvoorbeeld. Die dag was drie maanden na Jupiter oppositie Uranus en kort na Jupiter oppositie Saturnus en Neptunus, maar net als bij de bestorming van de Bastille was Venus exact conjunct Uranus. Wie zou dat nou van Venus hebben verwacht, maar ja…Venus-Uranus is wel de combinatie van de verliefdheid, het gevoel voor ritme, kunstzinnige aspiraties, liefdesavonturen en een algemene gevoelens van ‘sensatie’. Venus-Jupiter-Uranus is het trio van het onverwachte feest. Misschien heeft het volk bij die Bastille van de moord op de gardeofficier ook wel een feestje gemaakt, wie weet. Men keek zo nauw niet in die tijd. Ook nu zie je dat mensen worden geslagen en door de soldaten moeten worden gered. Als je erover nadenkt, over die mix van plezier en geweld, dan krijg je spontaan een schrijfblokkade.

Venus conjunct Uranus zou je de vreugde over een omwenteling kunnen noemen. Of plezier hebben in een revolutie… Of gewoon het samengaan van plezier met een incident. Dat geeft Venus-Uranus een heftig tintje dat je soms ook ziet als mensen steeds weer nieuwe ‘veroveringen’ nodig hebben voor de kick die verliefd zijn geeft. Een mooi voorbeeld hiervan is de horoscoop van de bedenker van James Bond, Ian Fleming.

JAMES BOND EN VENUS-URANUS

Ian Fleming werd geboren op 28 mei 1908 om 10 over 12 ’s nachts in London (Mayfair). Hij is de bedenker van James Bond. In zijn horoscoop zie je de succesformule meteen naar voren komen: Zon en Jupiter zijn prominent in zijn horoscoop. Hij heeft slechts een paar jaar van de roem kunnen genieten.

De schrijver vind je in de horoscoop terug in het feit dat de planeet van spreken en schrijven (Mercurius) eind dispositor is van het MC in Boogschutter (via Jupiter in Leeuw, Zon in Tweelingen naar Mercurius in eigen teken). Let eens op het patroon: Mercurius eind dispositor MC conjunct Pluto en MC quindecile Pluto…de boeken in een sterk verband met politiek, gevaar, dreiging, macht en kracht.

Het nauwste aspect in zijn horoscoop is Venus conjunct Uranus (liefdesavonturen). Ik vond het dan ook leuk op Wikipedia het volgende aan te treffen:

“De aanzet tot het schrijverschap is het huwelijk van de Britse journalist. Begin jaren vijftig durft de veertiger pas in het huwelijk te treden. Bang zijn avontuurlijke en flamboyante levensstijl te verliezen, bedenkt hij een alter ego. Deze figuur moet de avonturen gaan beleven die Fleming als getrouwd man niet meer kan meemaken.”

Reacties gesloten