Venus-Pluto

Advertenties

VENUS IN ASPECT MET PLUTO

Venus is de planeet van de schoonheid, charme, voorkeuren en wensen. Pluto is de planeet van de kracht, macht, invloed en intensiteit. Samen symboliseren zij o.a. de geld-as, het vermogen om geld te verdienen en de waardering van bezit of aandelen. Venus en Pluto in aspect of in een midpuntcombinatie geven een sterk verlangen aan en de moeite die je bereid bent te doen om te krijgen en houden wat je wilt. WAT je precies wilt, dat is een tweede.

In de liefde is Venus-Pluto een aanwijzing voor problematische of gedwongen/dwangmatige voorkeuren, wensen en keuzes. Venus/Pluto kan in sommige tijden en culturen een aanwijzing vormen voor een gedwongen huwelijk (een ‘moetje’) met alle financiële problemen van dien, vooral als Pluto in het zevende huis staat. Venus en Pluto kan ook een mogelijk probleem t.a.v. de seksuele (Pluto) voorkeur (Venus) aangeven. In vier van de vijf door mij besproken horoscopen van transseksuelen is er een nauw aspect tussen Venus en Pluto (de vijfde heeft een aspect tussen Venus en Pholus. Pholus is in de astrologie het symbool van het keerpunt).

Venus/Pluto is een aanwijzing voor wenskracht. Als dit wordt ingezet voor goede dingen (zoals je werk goed doen, een artistieke uiting of veel geld verdienen) is er niets mis mee. Maar het hangt af van de zwakheid van je karakter en de omstandigheden hoe het essentiële probleem dat je hebt met dingen die je hebt of bezit zal worden opgelost.

Een harmonisch Venus-Pluto aspect betekent niet dat je aardig bent. Het betekent dat het gemakkelijk is voor jou om macht te vergaren. Aardige aspecten maken geen aardige mensen. Het hangt allemaal af van het totaalbeeld. Driehoeken en sextielen geven aan dat er een gemakkelijke uitweg is voor een probleem of wens. Iemand met Venus driehoek Pluto kan rijk worden met schoonheid en charme of gemakkelijk geld verdienen en jaloezie opwekken. Een moeilijk Venus-Pluto aspect maakt het er niet gemakkelijker op om te krijgen wat je ‘verdient’.


 

VOORBEELDEN

Hier zijn wat voorbeelden van mensen met Venus/Pluto aspecten. De uitwerking is in de vorm van rijkdom, macht, invloed of juist problemen met vrouwen, geld of jaloezie.  Als je zelf een dergelijk aspect hebt zul je het fijn vinden alles onder controle en in bedwang te hebben. Er zijn verschillende manieren om dat voor elkaar te krijgen. Mensen met veel talent kunnen geld of invloed verwerven. De anderen proberen het op hun eigen wijze…

Onderstaande voorbeelden hebben allen een aspect met een maximale orb van vijf graden. Kleinere orbs en aspecten die verbonden zijn met Zon, Maan, Ascendant of MC zijn van meer belang in een horoscoop, vooral als Venus of Pluto een prominente plaats innemen.

A. LEUKE VENUS/PLUTO midpuntcombinaties

Venus/Pluto met Zon: grote creativiteit en voortplantingsvermogen

Venus/Pluto met Mars: sterke seksualiteit, de wens een hoop kinderen te krijgen (potentie)

Venus/Pluto met Jupiter is een topper: rijke creativiteit, succes op kunstgebied of in de liefde. Dat is de prettigste combinatie die Venus/Pluto kan maken als je rijk wilt worden. Kate Middleton (toekomstige Koningin Catherine van Engeland) heeft Zon/Venus en Zon/Jupiter half vierkant Pluto. ‘ Onze’ Maxima heeft Jupiter/Pluto half vierkant Venus/Jupiter en Ascendant. Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling heeft met Pluto half vierkant Venus/Jupiter een mooie aanwijzing voor succes. Politicus en zakenman Ruud Lubbers heeft Venus half vierkant Jupiter/Pluto. Sarah Palin boert ook goed. Zij heeft Venus exact op het midpunt Jupiter/Pluto staan. Deze Venus/Pluto combinaties geven succes, fortuin en geld aan.

Een harmonisch Venus/Pluto aspect betekent niet dat je aardig bent. Het betekent dat het gemakkelijk is voor jou om macht te vergaren. Aardige aspecten maken geen aardige mensen. Het hangt allemaal af van het totaalbeeld. Driehoeken en sextielen geven aan dat er een gemakkelijke uitweg is voor een probleem of wens. Iemand met Venus driehoek Pluto kan rijk worden met schoonheid en charme of gemakkelijk geld verdienen en jaloezie opwekken. Onderstaande voorbeelden hebben allen een aspect met een maximale orb van vijf graden. Kleinere orbs en aspecten die verbonden zijn met Zon, Maan, Ascendant of MC zijn van meer belang in een horoscoop, vooral als Venus of Pluto een prominente plaats innemen.

B. NARE VENUS/PLUTO’s

1. Sexueel

De BTK-killer (9-3-1945) heeft Zon op Venus/Pluto. Hij had een bijzonder verlangen naar controle en was dan ook controleur. De BTK-killer (het staat voor Bind, Torture and Kill) heeft Pluto en Jupiter op de midpunten Venus/Mars, Venus/Saturnus en Venus/Neptunus. Dit zegt: veel succes (Jupiter/Pluto) op ziekelijk (Saturnus/Neptunus) seksueel gebied.(Venus/Mars). En dat nog gevoegd bij de andere aanwijzingen in zijn geboortehoroscoop. Venus-Pluto aspecten zijn niet ongewoon in de horoscopen van mensen die als dader of slachtoffer met misbruik hebben te maken. Carlos Cruz bijvoorbeeld: hij heeft Venus quindecile (165 graden) Pluto wat een sterke focus op zijn intense verlangens aangeeft. Hij werd schuldig bevonden aan misbruik (zie Astropost: http://astropost.blogspot.com/2010/09/carlos-cruz-venus-quindecile-pluto.html) Ook bij de recente onthullingen over misbruik in de RK Kerk kwam Venus-Pluto nogal eens naar voren. Het is dan ook moeilijker om je aan een celibaat te houden als je juist extra sterke verlangens hebt of als je voorkeuren problematisch zijn en de kans dat er niet meer onder bedwang te houden problemen ontstaan is groter. Venus-Pluto symboliseert dat probleem.

2. Geld verdienen koste wat kost…

De geboortestanden van drie vrouwelijke kampbeulen in de Tweede Wereldoorlog geven behalve veel Kreeft en Vissen ook aan dat alle drie een aspect hadden tussen Venus en Mars met Pluto. Het was wel in oorlogstijd, de vrouwen hadden geen werk en waren arm maar zij vielen op door het extreem gebruik van geweld tegen de vrouwen in het kamp. Hun verweer was dat zij toch geld moest verdienen…Zij deden erg hun best om bij hun bazen in de smaak te vallen. Later werden het toch nog lieve oude dametjes, maar zij werden wel gestraft.

3. Venus/Pluto met Saturnus: erg ver gaan om wensen te vervullen

Wanneer Saturnus in verband staat met de combinatie Venus-Pluto zie je vaak een nadelige kant aan de sterke verlangens of zelfs pijnlijke situaties i.v.m. schoonheid, charme, vrouwen, geld of liefde. Veel mooie vrouwen hebben hun schoonheid mede te danken aan pijnlijke ingrepen. Bij hen zie je dan ook Venus-Saturnus-Pluto verbanden. Datzelfde verband is te vinden in de horoscoop van iemand als Chaz Bono, die ook de nodige ingrepen heeft laten doen om te komen tot het gewenste resultaat.

BEKENDE VOORBEELDEN van horoscopen met Venus-Pluto-aspecten, met links naar hun horoscooptekening bij Astropost of Art&Astrology

  • Eric Clapton Venus vierkant Pluto

(zie het talent in de horoscoop van Eric Clapton op Art&Astrology: http://art-astrology.blogspot.com/2008/12/astrology-chart-eric-clapton.html)

  • Prins Charles Venus vierkant Pluto

(zie de horoscoop van Prins Charles op Astropost: http://astropost.blogspot.com/2009/11/prince-charles-birthday.html )

  • O.J. Simpson Mars = Venus/Pluto=Venus/Saturn (hier maakt Saturnus er een ernstig probleem van…)

(zie de horoscoop van O.J. Simpson op Astropost: http://astropost.blogspot.com/2008/09/astrology-chart-of-oj-simpson-actor.html )

  • Steven Spielberg Venus vierkant Pluto

(zie Astropost met de horoscopen van Spielberg en Harrison Ford: http://astropost.blogspot.com/2008/05/indiana-jones-and-birth-charts-of.html

  • Yasser Arafat Venus conjunct Pluto (en inconjunct Saturnus)

(bekijk de overeenkomsten tussen de horoscopen van Arafat en Al Gore – Nobelprijswinnaars- op Astropost: http://astropost.blogspot.com/2007/10/al-gorearafat-and-nobel-prize.html_

  • Jacqueline Kennedy Venus sextiel Pluto

(zie de weduwe en haar horoscoop op Astropost: http://astropost.blogspot.com/2011/09/jacqueline-bouvier-chart-of-widow.html )

  • Cher Venus half vierkant Pluto

(zie Astropost over de horoscoop van Cher: http://astropost.blogspot.com/2008/08/astrology-chart-of-cher-bono-and-fears.html )

  • Nederlands voorbeeld: Patricia Paaij met Venus exact driehoek Pluto. Op 60-jarige leeftijd verdiende zij nog een klein fortuin met foto’s in de Playboy. In april 2013 publiceerde zij een biografie, waarin zij o.a. haar relaties met beroemde mannen uit de doeken doet.
  • Het kan toeval zijn… Ik heb de horoscopen van vier spionnes met alle vier zowel Mars-Uranus als Venus-Pluto aspecten.

Reacties gesloten