Nessus in de astrologie

Advertenties

NESSUS IN DE HOROSCOOP

Astrologie is geen astronomie. Astrologen zijn geen astronomen. Weinig astrologen voelen zich dan ook geroepen om iets over de astronomen te zeggen. Behalve dan toen ze onverhoeds Pluto degradeerden tot dwergplaneet. Dezelfde man die dit het eerst voorstelde is de astronoom die het object Nessus zijn naam gaf op aandrang van drie astrologen afzonderlijk. Een van hen was Zanestein, die zijn eigen bevindingen met Nessus heeft gepubliceerd (link: http://www.zanestein.com/nessus.htm) Het object Nessus heeft zijn naam te danken aan de samenwerking van astrologen met astronomen eind jaren 90. De astrologen suggereerden de naam Nessus en een astronoom nam die suggestie over. Dat waren kennelijk andere tijden.  

De naam van de astronoom was wijlen Brian Marsden. Hij was later de eerste om te suggereren Pluto voortaan een dwergplaneet te noemen en riep daarmee nogal wat (tegen zich) op. En hij liet ooit een vals alarm over een komeet uitgaan. Daardoor kwam hij in opspraak. Dat was met progressieve Uranus (behalve het symbool van de ophef, toevallig ook het symbool van alarm) vierkant zijn geboortezon. Uranus werkt dus ook bij astronomen!:) Hij werd geboren op 5 augustus 1937.

http://en.wikipedia.org/wiki/Brian_Marsden

 

Dit  plaatje gaat over het verhaal van Nessus. Het object  staat nu – maart 2012 – in de 25ste graad van het astrologische zodiakteken Waterman. Je kunt zelf bestuderen wat en of Nessus enige betekenis heeft voor jou en zo ja: wat dan.  Er zijn veel ‘waarnemingen’ nodig om ook maar iets te kunnen stellen over Nessus. Aangenomen wordt dat Nessus te maken heeft met ‘wraak na de dood’, het boomerang-effect of de terugkeer van (een boos) iemand uit het verleden. Mijn eigen waarneming is dat je bij transits of progressies te maken kan krijgen met hinderlijk jaloerse personen in de omgeving. Lees meer over de mythe op Wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Nessus_(mythologie)

Heb je zelf een ervaring met het transit van Nessus of een aspect van progressieve Zon, MC of Ascendant met Nessus? Of ging Nessus’ transit juist geheel ongemerkt voorbij? Plaats een reactie of mail het mij. Het mailadres staat op de homepage onderaan (om spam te voorkomen). Je kunt je ervaring ook meegeven op Twitter/Astromarkt.

Pholus is een andere Centaur. Je vindt meer over Pholus op deze site. Hier is de link.

Reacties gesloten