Horoscoop van Regiomontanus

Advertenties

DE ASTROLOOG IN DE HOROSCOOP VAN REGIOMONTANUS

In de tijd van Regiomontanus, beroemd astroloog, bekend van het huizensysteem Regiomontanus, was Uranus (vaak gezien als het symbool van de astrologie) nog niet ontdekt. Toch staat Uranus in zijn horoscoop prominent op de horizon! Regiomontanus heeft in zijn tijd over zijn horoscoop en geboortetijd geschreven. Het gaat niet om een later vervaardigde horooscoop.

Elders op Astromarkt staat een artikel over Jupiter-Uranus (aspecten) en het midpunt Jupiter/Uranus als belangrijke factor in de horoscopen van de meeste (zo niet alle) astrologen met voorbeelden van de werking van het aspect dat wijst op een ‘helicopter view’ (zie: http://www.astromarkt.net/jupiter-uranus-aspect-en-midpunt.html ) De horoscoop van Regiomontanus doet daar volop aan mee, terwijl er in zijn tijd geen weet was van Uranus!

Regiomontanus heeft meerdere verbanden tussen Jupiter en Uranus:

– Jupiter biquintiel Uranus

– Uranus vierkant Zon/Jupiter

– Jupiter vierkant Mercurius/Uranus

– Jupiter vierkant Uranus/MC.

MERCURIUS EN URANUS

Mercurius is de planeet die voor de Zon uit loopt. Omdat Mercurius ook geen Ptolemeïsche (majeure) asepcten binnen teken of 5 graden orb maakt, is Mercurius belangrijk (NA, roepend). De combinatie van de prominente Mercurius en Uranus (het hebben van afwijkende of zelfstandige opvattingen) springt er uit! Verder zie je Neptunus bovenin. Neptunus is het symbool van kunst en geloof. Het nauwe biquintiel tussen Jupiter en de belangrijke Uranus geeft creatief zijn in het hebben van een vooruitziende blik en moderne overtuigingen aan.

DE PEST

Regiomontanus is jong gestorven aan de pest. De kwetsbare gezondheid is terug te vinden in het aspect Zon in het achtste huis van leven en dood vierkant Saturnus in het vierde huis van levenseinde met sextiel Neptunus. Saturnus staat inconjunct Neptunus en dat maakte zijn leeftijdgenoten eveneens kwetsbaar. Maar in de horoscoop van Regiomontanus is Saturnus bovendien verbonden met het midpunt Zon/Maan en de Zon, terwijl Neptunus prominent bovenin staat. Dat geeft het belang van ziekte aan.

SUCCESVOL of BEKEND ASTROLOOG: Mercurius + Jupiter + Uranus….Het is duidelijk te zien in de horoscoop van Regiomontanus

Reacties gesloten