Horoscoop Hella Haasse

Advertenties

Talent en schrijverschap in geboortehoroscoop van Hella Haasse

Het patroon van artistiek talent bestaat gewoonlijk uit verbanden tussen Maan, Venus en Neptunus met MC en posities van Maan, Venus of Neptunus in de tekens Kreeft, Vissen, Weegschaal of Stier. Het astrologisch artistiek patroon zie je in de horoscoop van Hella Haasse als volgt:

1. de nauwe driehoek van Maan en Venus in luchttekens (de tekens van de communicatie)

2. het verband van het MC van Neptunus met Venus en Maan (kunstzin i.v.m. de positie in de maatschappij)

3. het binoviel Venus-Neptunus (plezier scheppen in kunst)

4. Zon in het vijfde huis van (pro-)creativiteit, show en spel

5. Maan staat in Weegschaal voor kunstzin

6. samenstand van Venus en Uranus (gevoel voor ritme, rijm en artistieke aspiraties). Dichters, maar ook schrijvers, maken gebruik van een cadans.

SCHRIJVER

Mercurius is het symbool van communicatie (spreken, zingen, schrijven). Schrijverschap hoort dus bij Mercurius. De prominente Mercurius van Hella Haasse staat in het vierde huis. Het vierde huis is het huis van het verleden, het ouderlijk huis of de afkomst. Veel van Haasse’s boeken spelen zich af in voormalig Nederlands Indië.

Mercurius is zo belangrijk in deze horoscoop omdat er geen grote aspecten worden gemaakt. Met een ‘roepende’ Mercurius (zo noem ik een planeet zonder aspecten) krijg je communicatie op elk mogelijk niveau, van kwebbelkous tot schrijver, van de persoon waar niet mee valt te praten tot de intellectueel. De horoscoop van schrijfster Hella Haasse heeft de roepende Mercurius rijzend voor de Zon uit, voor de ‘intellectuele’ orientatie.

De prominente Mercurius staat in deze horoscoop in het vierde huis. Het vierde huis is het huis van het verleden, het ouderlijk huis of de afkomst. Veel van Haasse’s boeken spelen zich af in voormalig Nederlands Indië.

Interessant is dat er op 19 juli 2007 een asteroïde naar Hella Haasse is genoemd. Daarmee is Hella Haasse helemaal een ster geworden…

LINKS

Meer over Mercurius en de relatie met werk en beroep, volg de link…

Reacties gesloten