Horoscoop George Harrison

Advertenties

DE INDRINGER EN GEORGE HARRISON’s TRANSITS EN PROGRESSIES

Er was een documentaire over George Harrison, de gitarist van de Beatles die later een solo-loopbaan begon. Naar aanleiding daarvan schreef ik dit artikel.

Op mijn blog Art&Astrology staat de horoscoop van George Harrison met de transits en progressies van de dag van zijn overlijden. Hier zie je de horoscoop met de transits en progressies voor de dag dat een indringer hem zwaar verwondde, 30 december 1999. Die dag waren er drie exacte aspecten, waarvan twee inconjuncten. Inconjuncten brengen uit balans. Er speelden nog vijf andere transits en progressies tegelijkertijd. Als er iets heftigs of erg prettigs gebeurt, dan zijn er altijd meer dan 2 aanwijzingen tegelijk. Een ongeluk komt nooit alleen…

TALENT IN HOROSCOOP GEORGE HARRISON

Net als de meeste artiesten, musici en acteurs in de blogs Art&Astrologie en Art&Astrology zie je verbindingen tussen Maan, Venus en Neptunus (en de corresponderende tekens) plus het MC. Om precies te zijn:

– Venus is in Vissen,

– Venus is in wederzijdse receptie met Neptunus in Weegschaal

– Venus is oppositie Neptunus en

– Venus is inconjunct de Maan

– Maan is binoviel (80 graden) MC

ASTRO ID GEORGE HARRISON

Venus is ‘roepend’ (een roeping aangevend). Venus maakt nl. geen grote aspecten (alleen mineure) binnen 5 graden orb of teken. Dat wijst erop dat de symboliek van Venus hoe dan ook naar voren zal komen, op elk mogelijk niveau. Venus staat symbool voor alles wat amuseert, mooi maakt, lief is, diplomatiek is en voor talenten (dat wat je hebt of gegeven is). George Harrison was een begaafd mens.

Zijn kunstenaarschap komt nog eens naar voren: Zon/Maan is vierkant Neptunus. Hij was de romanticus bij uitstek, een idealist en spiritueel. De moeilijkheid zit een beetje in de Zon/Maan in Steenbok (het zakelijke en nuchtere ambitieuze dat door dromerigheid of drugs soms verloren gaat).

Behalve Venus die hem zijn artistieke roeping geeft, zijn ook Mercurius (op het IC), de Maan (op de Ascendant) en Pluto (op het MC) van cruciaal belang. Verder zie je Mars rijzend voor de zon. Hij schreef teksten (Mercurius), hij was populair (Maan) en hij was gepreoccupeerd met het idee van transformatie (Pluto op het MC). Omdat Venus en Pluto beide naar voren komen, kwam het verdienen van (veel) geld ook naar voren. Hij woonde uiteindelijk in een kasteel waarvan hij de tuin doorlopend verbouwde.  Mars vind je terug in het gebruik van instrumenten en in activisme.

ZON INCONJUNCT PLUTO

Het uitzonderlijke mystieke en spirituele gedrag van George Harrison zie je in de Vissen zon inconjunct Pluto in het negende huis. Dat Pluto hoog in de horoscoop staat en inconjunct de Zon wijst op uitdagingen, gevaren, stressmomenten en moeilijkheden die zijn lichaam geweld aan konden doen. Zon inconjunct Pluto mag dan een mineur aspect zijn: het is een aspect dat wijst op uit balans zijnde eigenwaarde c.q. waardering van het leven en het in gevaar brengen van de gezondheid of het leven in verband ermee. Het is een mineur aspect dat risico’s  en gevaar kan opleveren.

Onlangs attendeerde iemand mij erop dat te veel wordt vergeten dat Jupiter de oude ‘heerser’ is van het teken Boogschutter EN Vissen. Jupiter staat sterk in het negende huis, in Kreeft, met de Maan op de Ascendant. Dat wijst op een emotionele overtuiging die zich uit in het dagelijks leven.

DE INDRINGER

Ik noem mineure aspecten wel eens: de verborgen kanten van de horoscoop. In de horoscoop van Beatle George Harrison zie je dan wel het inconjunct Zon-Pluto, maar minder duidelijk is het Mars-Saturnus-Pluto-verband dat het thema van moord en onnatuurlijke dood van jezelf of anderen nadrukkelijk verweeft met je bestaan. Mars is quindecile Pluto en anderhalf vierkant Saturnus: hij was sterk bezig met de dood. Zijn leven kwam in gevaar op 30 december 1999. Een geestelijk gestoorde jongeman drong zijn kasteel binnen. George Harrison ging hem tegemoet om vrouw en schoonmoeder te beschermen (hij heeft tenslotte Maan in Schorpioen en dat is een positie voor moedige mensen:). Hij eindigde met vele steekwonden in het ziekenhuis, samen met zijn vrouw, die de indringer met een pook te lijf ging en zo zijn leven redde. Je ziet in zijn horoscoop de volgende aspecten voor die dag:

  • Progressieve Zon inconjunct Progressieve Maan (met hart en ziel uit balans zijn)
  • Progressieve Mercurius half vierkant Eris (ruzie toestand)
  • Transit Pholus vierkant Pluto (Phyrrus overwinning; gewond raken) en driehoek Zon (keerpunt)
  • Transit Node inconjunct Progressieve Mars: agressie in een gemeenschap met een verlies tot gevolg
  • Progressieve Venus exact driehoek Progressief MC. Het is een zeer gunstig aspect voor de liefde, de populariteit en financieel. ik wil niet cynisch doen, maar de verkoop van CDs ging ongetwijfeld beter:)
  • De progressieve Zon stond al inconjunct Neptunus: hij was eigenlijk al zwak en ziek
  • Transit Jupiter driehoek Chiron (maar die dag werd hij door chirurgen gered)

LINKS

Op het oude blog Art&Astrologie vind je meer over het patroon van artistiek talent in de horoscoop

Transit inconjuncten zijn alarmerend. Zie Astropost (vertaalknop rechts boven): http://astropost.blogspot.nl/2012/02/transit-150-degree-aspect-alert.html

Harrison had de Zon ivm Saturnus en Pluto. Over deze ‘die hard’ aspect combinatie lees je hier: http://www.astromarkt.net/saturnus-pluto.html

Reacties gesloten