Horoscoop Cees Nooteboom

Advertenties

Talent en schrijverschap in horoscoop Cees Nooteboom

Cees Nooteboom, is op 31 juli 1933 16 u AMZ te Den Haag geboren (bron onbekend). Hij is op 18 november 2009 in het zonnetje gezet door Koning Albert van Belgie met de Prijs der Nederlandse Letteren. Dit is zijn horoscoop:

Ik ken Cees Nooteboom vooral van zijn ‘ Camino de Santiago’. Hij schrijft echter het liefst in het Nederlands, vertelde hij toen. Cees Nooteboom schrijft reisverslagen maar maakt ook gedichten. Zijn horoscoop is anders dan die van andere schrijvers of kunstenaars. Meestal is er een patroon van artistiek talent gevormd door aspecten van Maan, Venus en Neptunus met het MC en posities in de tekens Kreeft, Stier, Weegschaal en Vissen. Zijn variant is:

Venus staat samen met Neptunus. Het midpunt staat binoviel de Maan. De Maan maakt een sextiel met het MC.

Het is van belang dat Neptunus een hard aspect met ASC/MC heeft, omdat dat kunst en fantasie van cruciaal belang maakt.

Met Zon conjunct Mercurius heer MC heb je al een gegeven dat wijst op het belang van communicatie in zijn vakgebied. Cees Nooteboom heeft Jupiter in Maagd op de cusp van het tiende huis, het MC. Dat kan zowel met succes als met zijn buitenlandse reizen en zijn kennis van de Spaanse taal te maken hebben.

De Maan en Jupiter zijn het belangrijkst. Zij staan op de hoeken van de horoscoop. Het is een combinatie voor reislust, en voor het belang van zowel reizen/ontwikkeling als geheugen/emoties/ervaringen. Misschien is het niet voor niets dat ik hem vooral ken van zijn reisverhalen:). Pluto rijst voor de Zon uit. De prominentie van Maan, Jupiter en Pluto maakt erg populair.

Je zou hem op het eerste gezicht de verkondiger van een bepaalde overtuiging of een internationaal reiziger vinden (Jupiter op het MC) , als je niet wist dat hij schreef. Dit komt ook al naar voren  in Venus in 9. Die positie wijst op liefde voor het reizen en het buitenland.

Het succes van Nooteboom is evident. Cees Nooteboom heeft liefst 8 succeshalfpunten in zijn horoscoop en bovendien met Mercurius. Bijvoorbeeld: Zon/Jupiter = Mercurius/Jupiter = Node/Ascendant = Mars duidt op werkzaamheden voor een hoogstaand doeleinde en het verbreiden van kennis of een boodschap. Ook kun je het success nog eens zien in het vooroplopen van Pluto en de hoekposities van de Maan en Jupiter (de combinatie Maan, Jupiter, Pluto is een succescombinatie). Cees Nooteboom weet zijn reisverhalen niet alleen kundig maar ook met gevoel voor stijl en kunst te vertellen.

Nu zou ik er graag aan willen toevoegen dat hij Neptunus in hard aspect met ASC/MC heeft, wat kunst en fantasie van crucial belang maakt. En dat de positie van de Maan op de Ascendant wijst op een goed geheugen, populariteit en het aanvoelen van wat de mensen willen, maar ook het belang van geschiedenis.

Reacties gesloten