Operatie hond

Advertenties

 

Vandaag is de ‘familiehond’ geopereerd. Het is niet onze eigen hond, maar we houden wel heel veel van haar. Soms passen we even op haar en zo werd ze ‘kleinkind’ aan huis. Ze is voor haar ras erg oud (de oudste in Nederland zelfs) en had tot vanochtend 11 uur een reusachtige milt vol tumoren. De beslissing om wel of niet te opereren op die leeftijd was even moeilijk, maar met zo’n milt loop je pijnlijke risico’s, maar gelukkig is de operatie geslaagd. Dit blog gaat (natuurlijk) over de astrologische kant van deze operatie. Als je pas begint met astrologie is het handig dat je weet dat Saturnus het symbool van de beperking, de afronding, de zwaarte en de (leef-)tijd is (o.a….) en Pluto het symbool van de transformatie, de ‘come back’, leven en dood, moed en kracht. Hier is de tekening van de horoscoop met transits en progressies.

ZON-SATURNUS

Toevallig (tja?) heeft ze dit jaar Progressieve Zon conjunct Progressieve Saturnus en transit Saturnus is niet voor het laatst over oppositie de geboortezon gekomen. Saturnus maakt het leven zwaar en zij werd kilo’s zwaarder in korte tijd. Toen ze Progressieve Zon conjunct geboorte Saturnus had was ze ook ziek (artritis) en vreemd genoeg werd toen in Utrecht niets gevonden, ook geen milt met een gezwel. Daarna is haar staart verwijderd (daar zat ook een goedaardig gezwel op).Saturnus-Zon verbanden laten de nadelen van de oude dag en beperkingen van de gezondheid zien.

PLUTO DRIEHOEK ZON

Nu heeft ze ook transit Pluto driehoek progressieve Zon. Dat is een prachtige symboliek voor het ‘afkomen van’ een gezwel en voor overleven. Zelfs de zogenaamde zachte aspecten (sextiel en driehoek) leveren stress op. Overleven: alleen weet ik niet hoe lang nog, op haar leeftijd en met die steeds terugkerende Saturnus transits. (Saturnus staat ook conjunct Pholus en dat wijst op de nadelen van een keerpunt of een risico voor de ‘status’ (conditie).

Juist vandaag staat de transit Zon driehoek haar Jupiter (een geluksdag, gelukkig!). Dat is vast omdat ze bij behouden terugkeer een nieuwe mand krijgt en verwend zal worden.

LINKS

Ik heb hier een link naar de vertaling van de pagina over de dagelijkse transits van de zon.

Astrologie werkt ook voor dieren. Op Astromarkt vind je horoscopen voor honden. Klik voor meer over aspecten tussen Zon en Pluto (ook de transits)…

Dank aan Wiki Commons voor de mooie gratis plaatjes! De hond hierboven staat in Israel.

UPDATE

Op 21 mei 2012 is Chelsea na een mooi leven overleden bij transit Saturnus-Zon, Uranus inconjunct en Neptunus driehoek Mars.

Reacties gesloten