Sterrenbeeld + Ascendant - vervolg

Home » Horoscoop-sterrenbeeld » Sterrenbeelden » Sterrenbeeld+Ascendant-combinaties » Sterrenbeeld + Ascendant - vervolg

STERRENBEELD MET ASCENDANTEN, VERVOLG

Welkom bij Astromarkt voor het vervolg van de 144 beschrijvingen van combinaties van sterrenbeeld of zonneteken en ascendant. Als je weet wat je sterrenbeeld is en als je je ascendant kent, kun je hier vinden hoe de combinatie van de twee teken kan uitwerken voor de sterrenbeelden Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman en Vissen. De ascendanten bij de andere sterrenbeelden (Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd en Weegschaal) vind je op de vorige pagina...

TOELICHTING

Als je een computerhoroscoop koopt krijg je meestal een zogenaamd ‘receptenboek’ toegestuurd. Je krijgt de duiding voor Zon in een bepaald teken, apart daarvan die voor de Maan en voor de ascendant. Je hebt de bomen maar niet het bos. Maar ook als je beginnend of gevorderd student astrologie bent kun je moeite hebben om een samenvatting te geven van wat je ziet. Hoe is bijvoorbeeld het karakter van iemand met Zon in Leeuw en Schorpioen ascendant, bijvoorbeeld? Hieronder vind je inspiratie voor de interpretatie van de combinaties voor sterrenbeelden Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman en Vissen met alle twaalf ascendanten. De pagina met de combinaties van de ascendant met de andere sterrenbeelden vind je in het menu.

KIJK BIJ JE ZONNETEKEN (je sterrenbeeld) en vind de 12 korte maar krachtige combinaties van ascendant en teken.  

Ascendanten + Sterrenbeelden 

ZONNETEKEN SCHORPIOEN 

Schorpioen met ascendant Ram

Je bent een agressief verdediger en zeer sterk. Je bent geschikt om leiding te geven aan een reorganisatie. Je kunt het jezelf erg moeilijk maken, vooral door je impulsieve en direkte optreden. Later ontwikkel je je tot een ware strateeg. Je maakt je snel boos.

Billy Graham, Robert Kennedy, Joseph McCarthy (‘communistenjager’, senator)

Schorpioen met ascendant Stier

Je gaat erg ver om je talent uit te putten en geld te verdienen. Je hebt anderen (een team of een partner) nodig om de uitdagingen in je leven met kalmte tegemoet te treden.

Christian Barnhard (hartchirurg), Andy Warhol, Lesseps (ir. Van Suezkanaal)

Schorpioen met ascendant Tweelingen

Wat je doet, doe je handig en slim. Je zou een goede spion kunnen zijn, want je hebt een onderzoekende en wantrouwige geest. Dat combineer je met vlot optreden. Jij komt alles te weten! Je hebt sterke (soms strenge) opvattingen.

Hillary Clinton?

Schorpioen met Kreeft ascendant 

Diep emotioneel type. Vrouwen met deze combinatie zijn verleidelijk en moederlijk tegelijk. Hartstocht is jouw deel. Je gaat ergens helemaal voor in het leven! Dat breng je echter subtiel.

Ed Davies (politiecommissaris Chicago), W. Heirens (kindermoordenaar), Marc Penfield (astrologiesite)

Schorpioen met Leeuw als ascendant

Je bent iemand met een sterke persoonlijkheid. Je maakt altijd geweldige entrees en weet ‘het’ (wat het ook is) te brengen. Je combineert fanatisme met schwung of een vorstelijke houding.

Gilbert Becaud, Michel Gauquelin, Joost Zwagerman, Prins Charles, Martin Simek, Franz Liszt

Schorpioen met Maagd als ascendant

Je bent het type van combineren en deduceren, een echte Sherlock Holmes. Je ziet elk draadje en pluisje en weet het naadje van de kous. Je hebt een uitgesproken mening.

Catherine Keijl, Ton Sijbrands, John Cleeese

Schorpioen met ascendant Weegschaal

Een strateeg! Jij bent geschikt voor een potje schaak. Je scherpte gaat verborgen achter een sympathiek masker. Je kunt goed samenwerken en binnen die samenwerking kracht tonen.

Francois Mitterand, Tatum O’Neal

Schorpioen met Schorpioen ascendant

Je bent een sterk en moedig leiderstype dat meteen bij binnenkomst opvalt. Of je valt op omdat je sexy bent. In ieder geval is het voor anderen soms een uitdaging om je te benaderen. Sommigen durven niet eens…

Grace Kelly, Charubel (occultist)

Schorpioen met ascendant Boogschutter 

Je bent een sterk optimist die er helemaal voor gaat om vooruit te komen in het leven. Daarbij kun je je eigenlijk zelf verloochenen. Je leeft dan voor je beroep.

Spirow Agnew, Jody Foster, Sai Sathya Baba, Maarten Spanjer, Joan Haanappel

 Schorpioen met ascendant Steenbok

Jij bent een diehard, iemand die zich uitput om iets te bereiken en daarvoor de nodige confrontaties durft aan te gaan. Je combineert een sterke geest met een gehard lichaam. En je hebt sterke vriendjes…

Charles Bronson, August Rodin (beeldhouwer)

Schorpioen met ascendant Waterman

Je bent een revolutionair type, iemand die de wereld verandert of de eigen wereld op de kop zet. Je komt er in de wereld door anders of bijzonder te zijn.

Condoliza Rice, Roseanne Barr, Neil Young, Hans Janmaat

 Schorpioen met ascendant Vissen

Je bent een mystiek type. Of je bent het toppunt van romantiek, of je bent een fanatiek kluizenaar. Je geeft je helemaal over aan je idealen en aan je ideeën. Je hebt veel fantasie en weet dat over te brengen.

Jack Haley (filmproducent) 


ZONNETEKEN BOOGSCHUTTER 

Boogschutter met ascendant Ram

Je bent een ondernemend en positief mens dat probeert na te denken voor het handelen. Soms lukt je dat ook nogJ! Je kunt politiek actief zijn. Je minpuntje is dat je soms te snel je mening vormt (of uit).

Bette Midler

Boogschutter met ascendant Stier

Je hebt het een beetje moeilijk omdat je omgeving zo traag en conservatief lijkt te reageren op jouw plannen. In werkelijkheid kies je zelf ook voor de degelijke aanpak. Je kunt specialistisch succes hebben in de kunst.

Beethoven, Anton Rubinstein (pianist), Christina Onassis, Marte Roling

Boogschutter met ascendant Tweelingen

Druk, druk, druk is op jou van toepassing. Soms lijkt het of je wordt geleefd, maar je moet toegeven dat je zelf de aanjager van dit alles bent. Je wilt alles weten en met iedereen kennismaken. Je wilt omhoog! Je bent soms wel wat tactloos. De as Tweelingen-Boogschutter is de reisas. Reizen of transport kan een grote rol spelen in jouw leven.

James Doolittle (piloot)

Boogschutter met ascendant Kreeft

Je wilt ziektes genezen, kweken, opvoeden en hebt een zorgzaam optreden. Andersom kun je je ook zorgen maken over je gezondheid. Je hebt meer dan een ander kans op populariteit.

Hector Berlioz (op de grens van Ascendant Tweelingen en Kreeft), Steven Spielberg, Robert Hand, Dave Brubeck

Boogschutter met ascendant Leeuw

Een stralende optimist met levensmoed en tolerantie komt voort uit deze combinatie. Met de zon in het vijfde huis sta je graag in de belangstelling en vind je een manier om in the picture te geraken.

Robert Koch (bacterioloog), Franco Nero (filmster), Tina Turner

Boogschutter met ascendant Maagd

Je bent een ongelovige Thomas! Heb je een kritische instelling tegen het geloof dat je van huis uit met de paplepel kreeg ingegoten? Of ben je zo ruimdenkend dat alles waar lijkt te zijn? Jij ontwikkelt je door op de kleintjes en de details te letten.

Woody Allen, Carl Maria von Weber (componist), Kurt Waldheim (internationaal politicus)

Boogschutter met ascendant Weegschaal

Sympathiek en opgewekt leg je contacten of geef je instructies. Je bent een charmante verkondiger van het woord of je geeft les. Succes als artiest, in de kunst of een geslaagd huwelijk.

Greg Alman (musicus), Uri Geller, Frank Zappa

Boogschutter met ascendant Schorpioen

Je bent erg ambitieus, voornamelijk omdat je je bezit wilt uitbreiden. Dat lukt je door er helemaal voor te gaan!

Gustave Flaubert (componist), Greetje Kauffeld (jazzzangeres), Mark Twain (schrijver avonturenboeken), Dizraeli (politiek), Racine (toneelschrijver) 

Boogschutter met ascendant Boogschutter

Jij bent degene die mensen enthousiast kan maken en je doet het helemaal op jouw eigen positief ingestelde manier!

Franz von Lenbach (schilder), Jeroen Krabbé, Jimmy Hendrikx

Boogschutter met ascendant Steenbok

Jij beheerst je enthousiasme en kijkt goed uit voor je iemand deelgenoot maakt van je geheimen. Dit maakt je geschikt voor een functie waarbij geheimhouding verplicht is.

Thorwald Dethlefsen (psycholoog)

Boogschutter met ascendant Waterman

Jij bent iemand voor wie vriendschap erg belangrijk is. Dit speelt vooral als je zon in het elfde huis staat. Staat de zon in het tiende dan is je loopbaan erg belangrijk, maar je komt er dan wel samen met vrienden of in clubverband. Je komt vriendelijk en sociaal vaardig over en bent iemand die midden in de gemeenschap staat.

Jim Morisson (The Doors), Josine Meijer (astrologe van Gerard Reve), Baruch Spinoza

Boogschutter met ascendant Vissen

Jij bent spiritueel, empathisch of speculatief en gebruikt die eigenschappen om je visie te verspreiden.  Het thema van het devote publiek speelt een rol in jouw leven. Misschien ben je zelf een fan/volgeling van iemand of van een idee. 

Karen Hamaker (astroloog), Ben Bernanke (Federal Reserve, econoom)


ZONNETEKEN STEENBOK 

Steenbok met ascendant Ram

Dadendrang en ambitie strijden in jou om de eerste plaats. Energiek klim je naar de top. Treed je in de voetsporen van onderstaande voorbeelden?

Mary Tyler Moore (actrice), John De Lorean (van de autofabriek), Aristoteles Onassis, Joan Baez (folksinger) 

Steenbok met ascendant Stier

Je bent een materialist bij uitstek en hecht aan de waardevolle dingen in het leven. Dus wil je graag iets concreets neerzetten. Je klimt langzaam maar zeker op. Je hebt gevoel voor vormgeving.

Martin Luther King

 Steenbok met ascendant Tweelingen

Een tegenstrijdige combinatie, maar wel een die tot op hoge leeftijd goed geconserveerd kan blijven. Je bent nuchter en houdt van feiten en onderzoek. Meten is weten!

Johannes Kepler, John Denver

 Steenbok met ascendant Kreeft

Je bent met deze combinatie geknipt voor het ouderschap of een andere leidinggevende rol. Je bent verantwoordelijk en zorgzaam en weet maat te houden in alle dingen. Je gevoel voor humor komt soms sarcastisch over.

Scott Walker (popzanger)

 Steenbok met ascendant Leeuw

Je wilt gerespecteerd worden al kom je er door in de problemen. Je hebt er alles voor over! Je wilt de leiding hebben in het leven. Langzaam maar zeker wil je een ster of een uitblinker worden.

Mohammed Ali

Steenbok met ascendant Maagd

Bescheiden, realistisch en kritisch houd je je het liefst met de basale dingen bezig. Dat houdt ook in dat je (misschien in de dienstverlening) wilt opklimmen. Je bent een serieus werker.

Francoise Hardy (zangeres), Richard Nixon, Donna Summer, Kevin Costner

Steenbok met ascendant Weegschaal

Je bent representatief en ambitieus, een goede combinatie om te slagen in de wereld. Je doet het met charme en diplomatiek, maar je bent wel in het openbaar aan het werk!

Albert Schweitzer, Louis Pasteur, Rod Stewart, David Bowie, Isac Newton

Steenbok met ascendant Schorpioen

Een combinatie die tot uitputting kan leiden door te hoge eisen te stellen aan je resultaten.Je doet alles even intens en werkt hard. Je eist daarvoor respect, mogelijk van je leerlingen, klanten of toehoorders. Je kunt goed met je handen werken.

Paul Cezanne, dr. Tom Dooley (Medical Aid Mission), Edgar Allen Poe, Pergolesi (componist), Monica Seles

Steenbok met ascendant Boogschutter

Opgewekt werk je aan je financiële toekomst, hoe dan ook. Je kunt goed plannen en organiseren.

Conrad Hilton, Martin Gaus, Gerard Depardieu, Hans van Tongeren 

Steenbok met ascendant Steenbok

Jij bent iemand die ervoor knokt om op te klimmen, liefst in het openbaar. Overal waar hiërarchie is ben je op je plaats (ambtenarij, politiek, leger). Je weet geduldig je kansen af te wachten en bent een realist. Maar je valt in ieder geval op in gezelschap.

Relus ter Beek (politicus, specialiteit defensie), Joe Frazier (boxer), Linda Lovelace (pornoactrice) 

Steenbok met ascendant Waterman

Je komt vooruitstrevender en dwarser over dan je eigenlijk bent, want in je hart ben je wat conservatief. Je kijkt vriendelijk de wereld in, maar blijft wel voorzichtig. Je doet het op jouw eigen unieke manier, maar je zorgt wel voor brood op de plank.

Janis Joplin, Joris Voorhoeve, Madame de Pompadour (vorstelijk maitresse)

Steenbok met ascendant Vissen

Je bent goed in staat je in anderen te verplaatsen, misschien voor je beroep. Jij zorgt voor de broodnodige dingen in het leven door een netwerk van relaties op te bouwen. Daar stem je je vervolgens op af. Misschien als acteur, misschien in de zorg.

Mart Smeets 


ZONNETEKEN WATERMAN 

Waterman met ascendant Ram

Een bijzonder energieke combinatie van initiatief en inventiviteit kan je een uitvinder maken of iemand die sportprestaties levert in clubverband. Ook kun je actief bezig zijn voor de gemeenschap, de overheid of een vereniging.

Douglas McArthur (generaal) en Koningin Beatrix 

Waterman met ascendant Stier

Een koppig mens! Maar wel geliefd. Je bent iemand die oprecht van mensen houdt. Je bent wel aardig en moeilijk boos te krijgen maar je wilt ook wel veranderingen aanbrengen en vernieuwen. Is het niet in je eigen leven, dan wel in je bedrijf. Je bent een geschikte veranderingsmanager. En mogelijk ben je nog artistiek ook.

Angela Davies (politiek) en Mia Farrow

Waterman met ascendant Tweelingen

Een flitsende combinatie voor communicatieactiviteiten. Je hebt originele ideeën en doet leuke uitspraken.

John Barrymore (VS-toneel)

Waterman met ascendant Kreeft

Sociaal gevoel en gevoel voor wat er leeft bij de mensen hoort bij deze combinatie. Je komt betrokken over en wilt vernieuwen of moderniseren. Je bent fanatiek als je dingen onderzoekt en strategisch als je gevechten aan moet gaan.

John Travolta, Lord Byron (dichter), Schubert, Galilei

Waterman met ascendant Leeuw

Je bent de ‘primus inter paris’, degene die leiding geeft op opvalt onder zijn gelijken/vrienden en medestanders.

Elco Brinkman, Peter Gabriel 

Waterman met ascendant Maagd

Je hebt een bijzonder kritische instelling en let op de details. Je zou gedistingeerd zijn.

Zsa Zsa Gabor (entertainer/zang), Mozart

Waterman met ascendant Weegschaal

Jij bent vriendelijk en aardig en dus bijzonder populair. Soms ben je bijna te goed voor deze wereld. Mogelijk heb je artistieke aspiraties.

Alice Cooper

Waterman met ascendant Schorpioen

Jij bent revolutionair en rebels. Je ziet kans overal waar dingen vastgeroest raken alles op losse schroeven te zetten. Niets houdt je tegen, je bent een doorzetter. Je kunt met deze instelling in de problemen komen. Terwijl er met jou best wel te praten valt kom je soms over als een fanaat die gelijk wil hebben.

Marcel van Dam, Pim Fortuyn

Waterman met ascendant Boogschutter

Met jouw filosofische instelling kun je op een bijzondere manier geld verdienen of je mening verkondigen. Je bent levensbeschouwelijk. Je kunt wel eens snobistisch zijn, maar over het algemeen ben je opgeruimd en heb je baat bij je vooruitziende blik.

Joyce Hoen (astrologe), Marie Christine van België

Waterman met ascendant Steenbok

Je bent principieel. Je gedraagt je correct. Je kunt mensen en dingen goed beoordelen, misschien omdat je zo afstandelijk bent.

Charles Darwin, Reinhold Ebertin (astroloog)

Waterman met ascendant Waterman

Je bent een opvallend vernieuwer, iemand die steeds weer begint aan nieuwe projecten. Je bent menslievend en wilskrachtig.

Abraham Lincoln

Waterman met ascendant Vissen

Jij bent iemand met toekomstvisie. Op zijn slechtst ben je een dromer die alles net even anders wil doen dan anderen en daarom buiten de orde valt. Op zijn best zet je jouw kwaliteiten in om mensen te overreden in onderhandelingssituaties.

Carroll Righter (astroloog), Caroline van Monaco


ZONNETEKEN VISSEN 

+ ascendant...

Vissen met ascendant Ram

Je lijkt het type van de snelle jongen of meid, maar eigenlijk ben je een idealist of romanticus. De combinatie maakt dat je door te werken, sporten of actie te voeren je ideale leven wilt leven of je idealen waar wilt maken. Pas op voor vluchtgedrag als het even niet lukt.

Henk Westbroek 

Vissen met ascendant Stier

Jij bent iemand die met beide benen stevig in de grond staat en met het hoofd in de wolken. Een geïnspireerd artiest of kunstenaar kan hier wat mee. Voor een bankier is het lastiger. Je kunt je idealen of dromen in groeps- of partijverband handen en voeten laten krijgen.

Liza Minelli, Treindl (astroloog), George Washington

Vissen met ascendant Tweelingen

Je komt jeugdiger en vlotter over dan je bent. Communicatiestoornissen kunnen je deel zijn omdat je niet echt helder bent over wat je wilt. Dat neemt niet weg dat je ambitieus bent en je (jeugd-)dromen waar kunt maken.

Niki Lauda, Albert van Monaco

Vissen met ascendant Kreeft

Jij bent iemand die helemaal meegaat met de trends en de modes. Je bent sterk te beïnvloeden door de media en misschien ben je mediamiek. In ieder geval ben je iemand die zich weinig gelegen laat liggen aan het huishouden. Liever houdt je je bezig met romantischer zaken.

Leon de Winter, Thom Hoffman

Vissen met ascendant Leeuw

Een romantisch veroveraar die ‘het’ stralend doet, dat ben jij. Je hebt idealen waar je helemaal en op een opvallende manier voor gaat. Je hebt diepgang achter je glamoureuze verschijning.

Prins Andrew, Ronald Jan Heijn,Stephanie van Monaco, Prins Carlos jr., Cyrano de Bergerac

Vissen met ascendant Maagd

Hoe je overkomt kan voor jou een belangrijk item in je leven zijn. Je slaagt erin meestal netter, cleaner, schoner en koeler te lijken dan je bent. Je bent kritischer en let meer op de details dan anderen. Word geen sloofje! Je bent geneigd andermans taken op je schouders te nemen uit medelijden. Soms kunnen ze je gemakkelijk iets wijsmaken. Op zijn best kun je je goed inleven in anderen.

Patty Hearst, Danny de Munk, Frederic Chopin, Paus Leo 13de, stadhouder Frederik Hendrik, Juliana van Stolberg, Copernicus, Kurt Cobain

Vissen met ascendant Weegschaal

Je hebt een romantisch karakter. Attent en charmant voorkomen gecombineerd met een dromerige en idealistische geest; dat maakt een bijna ideale minnaar of minnares. Soms wat al te gul, maar goed…Muziek, zang en dans zouden goed bij je passen.

Mark Klein Essink, Elisabeth Taylor

Vissen met ascendant Schorpioen

Een instinctief type met een spirituele aard of een notoire losbol, maar de meesten met deze combinatie zweven ergens ertussenin. Je bent niet gemakkelijk te benaderen.

Lenny Kuhr, Victor Hugo, Koning Willem III

Vissen met ascendant Boogschutter

Jij bent een hoopvol iemand. Je weet geheimen te bewaren en komt toch open over. Dat maakt je tot iemand die goed kan adviseren in hulpverleningssituaties, bijvoorbeeld. Je kunt ook anderen inspireren. Je bent wel een beetje druk en altijd bezig...

Martine Bijl, Michelangelo, Jerry Lewis

Vissen met ascendant Steenbok

Je combineert een formele houding met een alles begrijpende geest. Misschien ben je wat zorgelijk en trek je je daarom veel aan. Je maakt je zorgen om de underdog in de samenleving.

Multatuli

Vissen met ascendant Waterman

Je hebt een originele werkwijze en kunt bijzonder geestig zijn. De andere kant van het verhaal is dat ‘liefde maakt blind’ erg toepasselijk is voor jou. Niet alleen liefde voor mensen, maar ook voor je werk, bijvoorbeeld. Je hebt sociale idealen.

Heilige Theresa van Avila

Vissen met ascendant Vissen

Jouw instelling past bij een (levens-)kunstenaar. Je kunt opvallen door je idealisme of je geloof of door je inspiratie. Aan de andere kant kun je hulpverleningsinstanties leiden. Laat de financiën dan maar aan anderen over en zet je voelhorens uit. Je zou acteertalent en fantasie hebben. Bovendien kun je goed geheimhouden.

Konrad Adenauer is een voorbeeld van Vissen met ascendant Vissen.