Ongeaspecteerde Planeten

Home » Astrologie » Duiden » Aspecten » Ongeaspecteerd

Planeten en lichten zonder aspecten en lege elementen

 SCHITTEREND DOOR AFWEZIGHEID

Welkom! De niet geaspecteerde planeet*) en het element*) zonder plaatsingen schitteren net zo door afwezigheid als de gast die op de lege stoel hoorde te zitten. Hier vind je meer over ongeaspecteerde planeten en lege elementen. Voorbeelden te over:

 • Schrijfster J.K. Rowling (Harry Potter) heeft een ongeaspecteerde Mercurius (planeet van de schrijvers). Dat wijst op een roeping om schrijver te worden.

 • Oprah Winfrey (rijk en soms sentimenteel) heeft geen planeten in aardetekens. Dat geldt ook voor Hillary Clinton en Donald Trump! Het maakt uitermate ambitieus.

 • Hillary Clinton heeft een ongeaspecteerde Zon (symbool van de ster of leider). Dat wijst op een roeping om de leiding te nemen. Ook Napoleon had een roepende zon (zie Astrodomein: http://astrodomein.blogspot.nl/2009/01/horoscoop-napoleon-bonaparte.html

 • Evita Perron had een ongeaspecteerde Neptunus, planeet van de heldin en de mythe. 

 • Geert Wilders heeft een ongeaspecteerde Mercurius: hij heeft een Twitteraccount maar geeft geen interviews en de kamerleden moeten via de mail merken of ze nog op de kieslijst staan en waar dan wel. Toch laat hij van zich horen...

Op de blogs vind je door het jaar heen meer van zulke voorbeelden. 

ONGEASPECTEERDE - ROEPENDE - ZON, MAAN EN PLANETEN

Planeten, zon of maan zonder aspecten wijzen vaak in de richting van een beroep. Je wilt datgene doen dat je het meest aanspreekt. Hier volgt een lijst van belangrijke noties voor de beroepskeuze bij het ontbreken van aspecten:

Zon ongeaspecteerd: leiding geven, opvallen (hoe dan ook), de hoofdrol spelen/leider van de band, show, spel en sporten waarin je kunt uitblinken. Partijleiders, atleten, ' sterren'. Lees eens   over de 'roepende' zon..

 • De nare kant van een 'roepende' Zon is dat je op alle mogelijke manieren de aandacht wilt trekken en de baas wilt spelen. Sterallures komen ook voor...

Maan ongeaspecteerd: kinderen, tradities, alles wat met voeding en opvoeding heeft te maken of waar het geheugen of rollenspel bij te pas komen. Kinderverzorger, acteurs, werken op het gebied van milieu

 • De nare kant van een 'roepende' Maan is dat je vooral je eigen behoeften wilt voeden en je eigen zin wilt doen, hoe dan ook.

Mercurius ongeaspecteerd: communiceren en boodschappen overbrengen op elk mogelijk nivau, als auteur, zanger, communicatiemedewerker, postbezorger, makelaar, journalist. Voorbeelden zijn J.K. Rowling (Harry Potter) en E.L. James (Vijftig tinten grijs)

 • De nare kant van een ongeaspecteerde Mercurius is dat de boodschap eenzijdig wordt overgebracht: veel praten, weinig luisteren en soms nauwelijks voor rede vatbaar. Zie ook Mercurius NA...

Venus ongeaspecteerd: stijl op elk mogelijk niveau, als schoonheid, stylist, schoonheidsspecialist, modeontwerper, kunstenaar, diplomaat, in een representatief beroep

 • Denk aan het lied 'When the lady smiles' (Golden Earring) en je kunt je voorstellen wat een 'roepende' Venus in de horoscoop van een man kan aangeven. Voor vrouwen met Venus 'roepend kan schoonheid en ijdelheid op elke mogelijke wijze naar voren komen. Hoe dan ook wil je mooi en aantrekkelijk zijn...

  Venus stond op 18 augustus 2013 'roepend' in Weegschaal. in de column van die zondag is uitgebreid ingegaan op de ongeaspecteerde Venus: http://www.astromarkt.net/venus-roepend.html 

Mars ongeaspecteerd: actie op elk mogelijk niveau (soms workaholic) als militair, ondernemer, in de industrie, de tandarts, ijzerwerker, fabrikant, activist, strijder, sportman of sportvrouw

 • Met al te veel vuur en pit spat de energie ervan af - op het ene moment - en is er totaal geen fut op het andere. Deze onbalans zie je terug in horoscopen van mensen met ADHD (maar het niet hebben van aspecten met Mars wijst niet per se op ADHD!, er moeten meer dan twee aanwijzingen voor zijn). Andersom: iemand die alles over zijn kant laat gaan en dan ineens terug gaat slaan of uitvalt. 

Jupiter ongeaspecteerd: de reiziger, iemand die zich hoe dan ook wil ontwikkelen en wil vooruitkomen en aan anderen de weg wil wijzen. De academicus, de international, de coach, de adviseur (arts of advocaat), de wijze man of vrouw met goede raad

 • De nare kant van een 'roepende' Jupiter is opgeblazenheid, het allemaal beter weten en je hoog verheven voelen boven de anderen. Hypocrisie (dubbel zijn) komt ook voor, helaas...

Saturnus ongeaspecteerd: stabiliteit en zekerheid in status zoeken als manager, bestuurder of klerk, overal waar je langzaam maar zeker opklimt of werkelijk moet klimmen of opbouwen, bijvoorbeeld in de bouwsector of bij de overheid.

 • Ambitie hebben en status zoeken, hoe dan ook, kan iemand in de verleiding brengen om te gaan frauderen of op andere oneerlijke manieren op te klimmen. Het resultaat kan een totaal verlies van status zijn (een val)....Men kan ook last hebben van zwaarmoedigheid, 'verstoffen en verzuren' met een al te sterk naar voren komende Saturnus. 

Uranus ongeaspecteerd: steeds iets nieuws zoekend als journalist, uitvinder, ingenieur, in de wereld van de computer en de gadgets, als wereldverbeteraar of revolutionair

 • De nare kant van een 'roepende' Uranus is het zoeken van sensatie en het veroorzaken van ophef, op welke manier dan ook.

Neptunus ongeaspecteerd: romanticus, idealist of fantast die het best terecht in de wereld van de spiritualiteit (religie), film, kunst, politiek idealisme en op zee (de wereld van Neptunus). Neptunus is het symbool van de niet direct zichtbare zaken en de chemie. De 'held' van het witte doek, de kunstenaar, de relgieuze, de zeeheld, de apotheker  of chemicus, alcoholverkoop of drugs.

 • De moeilijke kant van een 'roepende' Neptunus is het blijven dromen en het leven in een droomwereld. Het wordt dan vooral moelijk om grip te blijven houden op meer aardse zaken.

Pluto ongeaspecteerd: macht en kracht uitoefenen kan als rijkaard, in de handel in waarden of aandelen, in de politiek of krachtsport, op het gebied van crisisbeheersing, kwesties van leven en dood, als autoriteit. Politie, mafia, politicus, schaker, strateeg, autoriteit, bodyguard, chirurg.

 • Als Pluto 'roept' wordt het thema van de uitdaging en het geld soms te sterk om die te kunnen weerstaan. 


LEGE ELEMENTEN

In de astrologie wordt veel waarde gehecht aan de elementen (vuur -energie-, aarde, lucht en water). Iemand met veel posities (Zon,Maan en planeten) in aardetekens is meer gericht op materie, eten en vaste waarden dan iemand met veel posities in vuurtekens of luchttekens. De laatste is expressiever en 'bruist' meer.*) 

Maar wat betekent het als je een element hebt waar geen Zon, Maan of planeten in staan? 

 • Zonder planeten, Zon of Maan in het element vuur komt agressie juist soms nadrukkelijk naar voren. Je hebt een stimulans nodig. Vuurtekens zijn Ram, Leeuw en Boogschutter.

 • Zonder posities in aarde komt materialisme juist soms sterk aan bod. Je hebt zekerheid nodig. Aardetekens zijn Maagd, Stier en Steenbok.

 • Zonder plaatsingen in het element lucht komt sociaal contact als thema sterk naar voren. Je kunt niet zonder, maar ben je altijd redelijk en sociaal? Luchttekens zijn Tweelingen, Waterman en Weegschaal.

 • Zonder planeten, Zon of Maan in water is sentimenteel zijn niet ongewoon. Aan de andere kant kun je moeite hebben je in te leven in anderen of 'mee te bewegen'. Watertekens zijn Kreeft, Schorpioen en Vissen. 

Maar eigenlijk ontbreekt het zonder vuur soms totaal aan energie, zonder aarde soms totaal aan zekerheid, zonder lucht soms totaal aan redelijkheid en is het zonder water soms kurkdroog.

*) Voor informatie over elementen ga je naar Astrologie/Leren/Elementen.

*) NB niet geaspecteerd is: zonder majeure aspecten binnen 5 graden orb in teken. Majeure aspecten zijn conjunct, sextiel, vierkant, driehoek en oppositie


LINKS 

Op Astropost schreef ik over Majoor Bosshardt. Ik gebruikte de horoscoop van hear geboortedag als voorbeeld van een 'roepende' Zon en Jupiter. Je vindt dat verhaal hier: http://astropost.blogspot.nl/2013/01/how-sun-and-jupiter-called-salvation.html Haar horoscoop heeft een niet geaspecteerde Zon en dito Jupiter, verbonden door een inconjunct (teken van het moeten brengen van een offer). Daarnaast had zij Maan in Leeuw (behoefte om te schitteren) en ... de Zon exact driehoek Vesta (de godin met de tempel vol toegewijde maagden).