Het komt uit de lucht vallen

430px-Parachutes_Art.IWMARTLD1259De grote vraag bij het duiden van horoscopen is, in hoeverre de omstandigheden, de genen, de maatschappelijke positie en het geslacht verschil zullen maken. Een horoscooop is immers niet meer dan het beeld van de hemel (astrologisch bekeken) op een zeker moment en op een zekere plaats op aarde. Dat beeld kun je koppelen aan geboortes, gebeurtenissen en karakters van mensen (m/v) op elk mogelijk maatschappelijk niveau (van arm tot rijk, met gezonde of ongezonde genen) en van dieren. Neutraler kan het niet. Voor het duiden van een horoscoop heb je gegevens nodig. Gaat het om een man of vrouw, waar geboren en in welke cultuur…Het maakt ook nogal wat verschil of je pech hebt in een mijnenveld of op een rustig kantoor. Zelfs geluk heeft gradaties. De een is ook sneller blij te maken dan een anderen. Het schijnt dat sommigen blij zijn met dode mussen. Mijn hond is er 1 van!

Deze column gaat over de vraag of je lot in de lucht staat beschreven of uit de lucht komt vallen.

Afgelopen week verliet een duidelijk droevige Badr Hari de rechtbank nadat de rechter had besloten dat de rechtszaak zou worden uitgesteld omdat er een trieste persoonlijke omstandigheid was. Die dag had Badr Hari transit Venus driehoek Zon. Ik heb her en der op het internet al eens eerder gemeld dat Venus ook het symbool van troost is, van sympathie van derden. Anderen die die dag transit Venus driehoek Zon hadden, zullen op andere manieren blij zijn gemaakt. Zelf heb ik vandaag Venus driehoek Zon, dus dat belooft een prettige dag te worden. Ook al raakt dit transit ook Midhemel, Pluto en Neptunus, ik zal er toch niet al te veel meer van verwachten dan gezelligheid (want er staat wel iets gezelligs op het programma☺). Ook het transit van Jupiter bracht geen gouden bergen. Een mooi rapport van de dokter is echter ook veel waard!

Nuances, nuances…bij de een brengt Jupiter een zak met geld (meestal ben je dan van het niveau NS-directeur) en bij de ander alleen goede hoop. Dat was vroeger ook al zo met Sinterklaas. Kinderen die al bulkten van het speelgoed kregen veel meer dan kinderen die altijd net iets minder of anders kregen dan op het wensenlijstje stond. Zoals Sinterklaas, zo moet je het transit van Venus en Jupiter zien. Er is een feestje, en er is verschil. Gelukkig is er ook verschil als het gaat om droevige en keiharde aspecten. De een krijgt een inconjunct van Pholus op de dag van zijn dood. De ander juist als hij of zij van zijn stokje valt omdat de hoofdprijs zijn/haar leven zal gaan veranderen. Lot, zo noemen ze dat verschil ook wel eens. Ik ben zelf pontificaal tegen kharma en andere dingen die met ‘lot’ hebben te maken. Ik geloof graag dat je verschil kunt maken, zelf. Misschien is dat verbazend, voor een astroloog, maar ik ben ervan overtuigd dat als je de situatie en omstandigheden verbetert, dat je dan je toekomst verbetert. Toch lijkt het lot van sommige mensen niet in verhouding te staan tot de inspanningen die ze hebben gedaan om eraan te ontkomen. En vaak zie je dan een zwaar geafflicteerde horoscoop, maar soms zomaar ineens niet. Je ontkomt niet aan genen. Of is het toch het lot? Je mag zelf kiezen. Weeg daarbij mee dat dezelfde zwaar geafflicteerde horoscoop bij een ander nog niet half zo pijnlijk was. Des astres, zeiden ze vroeger (disaster, van de sterren)…Tegenwoordig zoeken ze naar andere verklaringen.

Meestal komt ‘het lot’ niet zomaar uit de lucht vallen (maar anders graag per parachute!:). Onlangs las ik dat een verloren ketting dat wel deed. De ketting was door een vogel geroofd en werd later een beetje gehavend gedropt op de tuintafel. Misschien was het een boodschap van de geest van de erflater, wie weet. (Je kunt er alles bij verzinnen, want bewijzen kun je zoiets nooit). Of het was een wonder (naar keuze). Hoewel astrologie veel te maken heeft met ‘daarboven’ en de horoscoop je soms hard kan vallen, krijg je dat ‘lot’ meestal niet in de vorm van een baksteen op je hoofd. Dit ter geruststelling. Sorry, ik ben misschien wat melig, zo in de zon met een warme laptop op schoot. Ik stop ermee. Het is mijn lot om vandaag sociaal te wezen, zonder media. Ik ga mijn lot vrolijk aanvaarden! Met Venus en Jupiter in overvloed kun je moeilijk anders.

Fijne zondag en tot volgende column!

 

Marga

(C) Astromarkt

Plaatje van British Army: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Parachutes_Art.IWMARTLD1259.jpg

Aardigheidjes: driehoeken van benefics

Happy_balloonsDeze column schrijf ik met leuke dingen in het vooruitzicht. Mijn horoscoop doet gezellig mee! Transit Jupiter, Uranus en Venus maken alle drie een driehoek met mijn Zon, MC en progressieve MC en vervolgens nog eens met de progressieve Ascendant nu en in de komende drie weken. Op Facebook had ik het er al over.

Venus en Jupiter zijn de traditionele ‘benefics’ (gunstige planeten) en driehoeken maken alles vloeibaar:). Uranus kan met een driehoek uitpakken als een prettige verrassing of een onverwachte uitweg/oplossing. Het tegelijk krijgen van transits van Venus, Jupiter en Uranus belooft dan ook prettige verrassingen, al dan niet van het kaliber feestballonnen. Daar wachtte ik op, tot vanochtend…Toen kwam de eerste aardige verrassing in de brievenbus! Jupiter en Uranus vormden op dat moment samen een driehoek met mijn MC. En er komt nog meer aan! Misschien ook voor jou?

Iedereen die rond de 11/12de of 26/27ste is geboren maakt kans op een prettig einde van juni, ook al werkt het weer niet echt mee en ook al kan er  altijd iets persoonlijks de euforie verstoren. Mijn ervaring met driehoeken van Jupiter is dat het een positief bericht ‘van boven’ is, wat er ook gebeurt. Bij mij gaat het altijd op. Venus en Jupiter verzachten, verbeteren en zorgen voor dikke volle buiken. Met dat laatste is niemand meer blij, maar het hoort er helemaal bij, sorry! Als je de Ascendant, de Maan het MC (of de Zon) in de 5de of 20ste graad van een teken hebt, dan sta je er nu beter voor dan al de anderen, in wat voor situatie dan ook. Je hebt je individuele horoscoop nodig om te weten of dat voor jou zo is. Je kunt je horoscoop gratis berekenen op het internet, bijvoorbeeld via Astro.com.

Overigens: wist je dat er in Nederland leraressen Helderzien bestaan (net als Sybill in Harry Potter? Ik heb iets met/tegen die vrouw, en het komt door haar bril*). En wist je dat je de cursus om helder te leren zien door de Staat vergoed kunt krijgen? Het gaat niet om een opleiding tot opticien, maar om kaartlezen. Het is niet zo dat de Staat gelooft in kaartlezen, maar de staat gelooft dat je er geld mee kunt verdienen (zodat je geen uitkering nodig hebt).

Ik dacht altijd dat helderzienden werden geboren of helderziend werden na een of ander trauma. Nu worden er dus mensen officieel gediplomeerd helderziende na een cursus. Je kunt alles leren! Ik wed dat ze zichzelf straks presenteren onder de titel ‘astroloog’, want dat doen ze nogal eens. De woorden ‘Astro’ en ‘astrologie’ worden er te pas en te onpas bijgesleept. Een voorbeeld: ik las in de Sunday Times een artikel over een gezichtslezeres (zij ziet je karakter en toekomst aan je neus af) en die werd ‘gezichtsastroloog’ genoemd in die krant…Ach, voor de dreuzels maakt het toch geen verschil…Kennelijk betalen mensen er graag voor. Het opent geheel nieuwe mogelijkheden. Ik opteer voor een opleiding tot  vlekkenastroloog. Het vergt geen grote investering,  want met een pup krijg je vanzelf overal allerlei soorten vlekken. Na het eten veegt ze gezellig haar bek aan mijn broekspijpen af als ze de kans krijgt, bijvoorbeeld. Op het nieuwe kleed liggen verspreid plakkende stukjes bot die je er alleen afkrijgt met krabben. Alles is bevlekt! Ik voorzag al kort na haar aankomst in huis een morsige toekomst en geloof me maar dat dat is uitgekomen!

 

Tenslotte: het is zondag 21 juni Vaderdag. Venus staat in het teken Leeuw, en dat is een perfect teken voor juwelen, horloges, goed en alles wat blinkt. Mooi moment voor het schenken van iets dat opvalt!:)

Fijn weekend!

Marga

PS Natuurlijk zijn er ook minder leuke dingen in mijn agenda. Die heb ik expres gepland in deze periode. Als je weet dat ‘sterren’ gunstig staan, waarom zou je er dan geen gebruik van maken?

LINKS

http://www.astromarkt.net/transits-duiden-html/ Quote:

*) Ik heb een jaartje geleden eens een bizarre grote rode bril aangeschaft, die in de winkel best leuk leek, maar waarmee ik me eigenlijk voelde als die rare lerares  – Sybill Trelawney – in Harry Potter. Tenslotte heb ik maar een andere, veel minder opvallende, gekocht. Het is een luxe probleem, maar je wordt er niet leuker op. Hoe zat het nu met Venus?

Ik kocht die bril met transit Venus inconjunct mijn midpunt Zon/Maan en quindeciel (165 graden) Venus.  Je kunt dat vertalen als gefocust (sic…) zijn en gemotiveerd (Zon/Maan) op stijl en schoonheid, maar het plezier (Venus) ging eraf (inconjunct).

http://astromarkt.net/venus-jupiter-html/ Over Venus en Jupiter

http://astromarkt.eu/horoscoop-studie-astrologie-html/horoscoop-en-overgewicht-html/ Over overgewicht en horoscoop

© Astromarkt, 19 juni 2015

Saturnus en de horoscopen van Sofia (hertogin) en Cristina (hertogin ‘af’)

Sofia_HellqvistWaar zou mijn tweede column van vandaag anders over moeten gaan dan over Sofia Hellqvist, het model dat gisteren trouwde met een Zweedse prins en zo prinses EN hertogin werd. De vooruitgang in haar leven werd voor astrologen fraai gesymboliseerd.  Zij had progressieve Zon precies conjunct Jupiter in haar horoscoop. Jupiter is HET symbool voor vooruitgang en succes. Daarbij had zij ook nog in de progressieve horoscoop Venus sextiel Neptunus voor de romantiek. Het geheel is net een sprookje en dat is het ook. Want ondertussen staat haar Saturnus keihard oppositie de zon van haar sprookjesprins. Dat is een allesbehalve gemakkelijk aspect.

Saturnus lijkt niet zo erg voor een prinselijk paar. Veel van de narigheden in het leven die gewone burgers ten deel vallen (hypotheken, waardevermindering van je huis, werkloosheid) zullen het paar wel voorbij gaan, denk je dan, maar kijk nu eens naar de zuster van de Spaanse koning, Cristina. Zij had een ‘inconjunct Saturnus’ aspect te verduren toen op 16 februari 2013 bekend werd dat haar man fraudeerde en daarbij o.a. haar bankrekening gebruikte zodat ze misschien niet geheel onschuldig zou kunnen zijn.  Met Mercurius biquintiel Neptunus kun je creatief zijn in het verhullen van de feiten, maar je loopt gegarandeerd tegen de lamp met Saturnus inconjunct. De rechtszaak loopt nog. Nu heeft ze transit Saturnus vierkant haar progressieve Mercurius. Dat aspect was gisteren exact. Mercurius is het symbool voor o.a. de broers en zusters. Saturnus breekt en verbreekt. Gisteren nam koning Felipe zijn zuster haar titel van hertogin af. Het is of hij het had afgesproken met zijn astroloog:). Hier zie je de horoscoop met transits en progressies:

1cristina_de_borbon_adb_2013216.36489.12863

Maar Sofia Hellqvist WERD dus hertogin gisteren.

Maar terug naar de Zon-Saturnus synastrie. In het artikel over Zon en Saturnus schrijf ik daarover:

Synastrie is een verzamelwoord voor de onderlinge aspecten tussen de horoscopen van partners. In synastrie is een gunstig aspect van Saturnus met de Zon van iemand anders de basis voor zekerheid en ‘vastigheid’. Harde Zon-Saturnus aspecten maken de partner ‘kleiner’. Ze maken het samenleven zwaarder en soms bijna onmogelijk. Toch kun je met zo’n Zon-Saturnus lang aan elkaar blijven hangen. Saturnus is de lijm in de relatie en met Zon-Saturnus kun je ook hangen aan het leven.

De ouders, en dan vooral de vader, maar ook het eigen verleden (gevangenisstraf, armoede) kunnen de levensstijl en het zelfrespect beïnvloeden. Zon-Saturnus aspecten in de horoscoop geven aan dat dat een thema in het leven is.

Saturnus is de planeet met de ringen. Symbolisch wel, dat de ring niet leek te passen en nauwelijks over de vinger van Sofia kon worden geschoven. Uiteraard waren er bedenkingen. Sofia lijkt met Zon conjunct Uranus eigenzinnig genoeg om nu en dan de lakens op te willen schudden. Zon-Uranus aspecten bij vrouwen zijn risico-factoren voor relaties. Ik heb geen idee waarom Zon-Uranus aspecten bij mannen dat minder of niet zouden zijn. Mannen zijn over de hele wereld kennelijk zelfstandig genoeg, ook als ze getrouwd zijn?

Hier zie je nog de horoscoop van de prins met eromheen de posities in de horoscoop van zijn echtgenote.

carl-philip_sofia

Oh ja, ik vergat het haast nog te vermelden. Net als de andere vrouwen die trouwden met een ‘royalty’*) heeft Sofia een Zon-Saturnus aspect. Het is een kleintje (een mineur aspect), maar toch. Haar Zon staat 22.5 graden van haar Saturnus en dat is een semi half vierkant. Misschien ten overvloede: als je een aspect tussen Zon en Saturnus hebt, dan wil dat niet zeggen dat je met een prins gaat trouwen!

Eigenlijk wel grappig dat Saturnus ringen heeft en dat Saturnus opduikt in horoscopen als er contracten (zoals huwelijken) worden gesloten. Je legt je vast, met die ring. Maar het zijn geen ketenen, want die zitten om je enkels en niet om je vingers! Vandaag staat Saturnus in de eerste graad van Boogschutter en binnenkort keert Saturnus terug in het teken Schorpioen waar de combinatie staat voor financiële teruggang. Eventjes nog maar zuinig, dan…

Ik trof nog iets op mijn computer aan over Zon-Saturnus.

Afgelopen week was het de week van het ongeval van Gerard Joling, de fraude bij de FIFA, de dood van ‘Beautiful Mind’ John Nash en van het ongeval van Albert West.

– Gerard Joling reed een dame met rollator aan en kampt tegelijk met transit Saturnus inconjunct progressieve Zon en dat is, dat moet gezegd, een deprimerend transit, ook al gaat het voorbij (daarom is het een transit). Omdat Saturnus retrograde is, komt dit aspect nog eens twee keer terug, als om het in te peperen.

– John Nash overleed. Hij had progressieve Zon vierkant Saturnus. Dat symboliseert dat een periode in je levensloop tot een einde zou kunnen komen.

– De FIFA heeft transit Saturnus oppositie de geboortezon, wat de kritiek van anderen spiegelt. Dat aspect komt dit jaar nog eens twee keer terug, omdat Saturnus (het is al gezegd) retrograde is. Het onderzoek is nog gaande, net als Saturnus…

 

saturn-ringTransits van Saturnus die harde aspecten maken, hakken erin als de zeis in de handen van de boeman. Transit van Saturnus die mooie driehoeken en sextielen maken doen het minder hard. Je kunt met mooie aspecten van Saturnus respect, status, vaste aanstellingen en een goede naam verwachten. Ook kun je er officieel mee trouwen, vader/moeder worden of een huis kopen waar je voorlopig niet uit zult vertrekken omdat Saturnus vastigheid biedt, net als de harde grond waar je ook keihard op kunt vallen en eventueel met een schitterende ring.

LINKS

http://astromarkt.net/zon-saturnus-html/

http://astropost.blogspot.nl/2013/05/saturn-inconjunct-midheaven-and-lost.html Over prinses Cristina en de val met Saturnus

http://astropost.blogspot.nl/2011/12/sun-saturn-royal-spouses.html Over Zon-Saturnus aspecten in de horoscopen van de echtgenotes van prinsen en koningen

 

 

 

 

 

 

Horoscoop Tweelingen Edward Snowden, vandaag

Multitask

In juni is het nog steeds de tijd van de Tweelingen. Snowden is een Tweelingen, het teken van instructie, communicatie en transport. Het overdragen van documenten past er wonderwel bij:)

Vandaag staat Edward Snowden opnieuw in de krant. Documenten die hij heeft meegenomen op zijn vlucht naar Rusland via China, zijn gehacked door de geheime diensten van die landen en hebben de identiteit en levens van contactpersonen en spionnen in dienst van het Westen in gevaar gebracht. Het is de ‘bijvangst’ van het bewijs dat hij leverde van iets dat wij al wisten: Big Brother is Watching Us. Hier zie je zijn horoscoop met transits en progressies voor vandaag:

edward-snowden-june2015

De horoscoop van Snowden kun je zien als de horoscoop van een klokkenluider. Klokkenluiders zijn activisten die schandalen of geheimen openbaren. Activisten horen bij Mars. Snowden heeft Mars Out of Bounds. Dat wijst erop dat hij op elk mogelijk niveau en allereerst activist is. Hij heeft ook Zon oppositie Neptunus. Neptunus is het symbool van alles wat vaag, geheim en onduidelijk is. Met Mercurius-Uranus aan weerszijden van de horizon bij geboorte komen controversies, onafhankelijke meningen en vrijheid van meningsuiting nadrukkelijk opdagen, vooral ook omdat Mercurius en Uranus de dispositoren zijn van de Ascendant en het MC. Het thema ‘andersdenkend’ zijn komt daarmee cruciaal naar voren.

Snowden’s Zon oppositie Neptunus roept de vraag op of hij een held is en zichzelf zo ziet. Het is een aspect voor dubbellevens en voor vluchten (uit de werkelijkheid of in het echt…). Maar er is nog een belangrijk mineur aspect in zijn horoscoop: Zon 157.5 Uranus wijst op vervreemding. Eerst vervreemde hij zich van zijn land en nu is hij vreemde in een land dat niet bepaald bekend staat om het koesteren van vrijheden.

Nu hem de pas wordt afgesneden naar een mogelijke terugkeer naar de USA heeft hij transit Pholus vierkant progressief MC voor een ‘triggerpoint’ en de progressieve Zon sextiel Chiron (omdat het misschien pijn doet). De progressieve Zon staat op 5 voor 12, in de laatste graad van Kreeft, ten teken dat zijn leven en life style aan het veranderen is, voorgoed.

Over Tweelingen gesproken: vandaag (14 juni 2015) staat niet alleen de Zon in Tweelingen, maar ook Mercurius en Mars staan in het ‘dubbelteken’. Je zou vandaag met je handen moeten werken en praten (of druk gesticuleren bij het discussie voeren). Je zou vandaag twee dingen tegelijk kunnen doen en erbij praten ook. Multi tasking is van Tweelingen! Het schijnt niet gezond te zijn voor je geest en burn out te kunnen veroorzaken om twee dingen tegelijk te doen. Daarom: doe ze na elkaar vandaag. Maar doe wel 2 dingen om in stijl te blijven. Ik ga vandaag twee columns maken!

LINKS

Zon-Neptunus aspecten

http://www.astromarkt.nl/zon-in-aspect-met-neptunus-html/

Neptunus-Pluto en de stille…

http://www.astromarkt.net/neptunus-pluto-html/

 

Saturnus happens

Afgelopen week was het de week van het ongeval van Gerard Joling, de fraude bij de FIFA, de dood van ‘Beautiful Mind’ John Nash en van het ongeval van Albert West. Saturnus speelde steeds een belangrijke rol in het astrologisch verhaal. Saturnus’ harde aspect is heel vaak astrologisch voor pech.

– Gerard Joling kampt met transit Saturnus inconjunct progressieve Zon en dat is, dat moet gezegd, een deprimerend transit, ook al gaat het voorbij (daarom is het een transit). Omdat Saturnus retrograde is, komt dit aspect nog eens twee keer terug, als om het in te peperen.

– John Nash had progressieve Zon vierkant Saturnus en dat is wat harder, omdat het symboliseert dat een periode in je levensloop tot een einde zou komen. Hij kreeg een ongeluk. Lees het verhaal over de man van A Beautiful Mind op Astropost.

A_Beautiful_Mind_(book)

– De FIFA heeft transit Saturnus oppositie de geboortezon, wat de kritiek van anderen spiegelt. Dat aspect komt dit jaar nog eens twee keer terug, omdat Saturnus (het is al gezegd) retrograde is. Het onderzoek is nog gaande, net als Saturnus… Op Astropost vind je er meer over.

– Albert West is geboren met Zon conjunct Saturnus. Deze week staat Neptunus recht tegenover de geboortepositie van Zon-Saturnus in zijn horoscoop. De zon met Saturnus en Neptunus staat symbool voor onvrijwillige afzondering. Je ziet ook Pluto vierkant Venus. Daar komt nog Transit Chiron (benodigde heling) bij met een frustrerend quindeciel met progressieve Mars (de planeet van de beweging). Hij was aan het trainen met de fiets voor zijn herstel, maar viel ongelukkig.

Van Joling en West zijn de geboortetijden onbekend. Hun Ascendanten en MC’s bieden misschien nog meer aanknopingspunten voor wat er de afgelopen week gebeurde.

Transits van Saturnus die harde aspecten maken, hakken erin als de zeis in de handen van de boeman. Transit van Saturnus die mooie driehoeken en sextielen maken doen het minder hard. Je kunt met mooie aspecten van Saturnus respect, status, vaste aanstellingen en een goede naam verwachten. Ook kun je er officieel mee trouwen, vader/moeder worden of een huis kopen waar je voorlopig niet uit zult vertrekken omdat Saturnus vastigheid biedt, net als de harde grond waar je ook keihard op kunt vallen. Van solide via muurvast tot van alle kanten beperkt…van ‘concrete’ tot ‘grounded’. Over Zon in aspect met Saturnus lees je meer in het artikel: LINK

Saturnus beweegt nog even tussen de laatste graden van Schorpioen en de eerste van Boogschutter in, de komende maanden. Saturnus bevindt zich in een overgangsperiode tussen de financiële beknotting en de rem op de groei in. We zijn nog niet uit de kou, ook wat het weerbeeld betreft niet. Maar je kunt in je persoonlijke horoscoop heel gezellig ‘astrologisch weer’ aantreffen. Kijk daarvoor eens naar de positie van Venus en Jupiter. Venus maakt het nu de Kreeft van de laatste week gemakkelijk. Zelf zie ik medio juni mooie transits van Uranus en Jupiter tegemoet. Ik heb medische check-ups in deze periode willen plannen, maar de agenda van de dokter had pas enige dagen later ‘tijd’. Gelukkig zijn er orbs:). Ik zou zulke mooie transits niet hebben als het herfstweer bleef, dus ik ga uit van weersverbetering. Uh, duimen jullie nog wel voor het weer, eigenlijk? Ik merk er niks van!

PS

Druk weekend voor de boeg, dus een vroege column!

Fijne week!

 

Duikklok in de horoscoop

Oris_Diver_small_second_date_1000m

Donderdagavond ging DWDD over de strijd van Van der Staaij tegen door het internet georganiseerd vreemdgaan (alleen voor de seks, als je huwelijk goed is), waarbij mannen en vrouwen die wel vreemd willen dat kunnen doen met dito, een beetje passende partners. Het lijkt een beetje op de jaren zeventig, dit gebeuren, toen partnerruil ‘in’ was en bleek dat ruilen meestal huilen was. Maar het heeft meer iets van betaalde seks met gesloten beurs. De site heet ‘Second date’ (waarbij de eerste ‘date’ je vaste relatie voorstelt).   Hierboven een bijpassend plaatje: het leven tikt door, en daarnaast tikt er nog iets, even…Het is het horloge van een duiker en het uurwerk heeft een kleine ‘second date’. Je moet wel op tijd weer boven komen. Zo is het ook als je liever ‘onderduikt’ in de liefde en de relatie spaart, dan voor de consequenties gaat.

Welke astrologische tekens en aspecten horen nou bij georganiseerd vreemdgaan zoals second date? Ik schreef in week 48 van 2014 al eens over trouwe en ontrouwe sterrenbeelden. Onderzoek had uitgewezen dat  de Steenbokken procentueel bovenin de kaartenbakken staan. Ze zijn numero uno bij second date bureaus. En dat is -astrologisch bekeken – best wel logisch, want als je zoekt naar zekerheid (Steenbok) wil je niet gaan scheiden en als je partner je dan verveelt, dan zoek je iets anders, maar wel georganiseerd (want Steenbok!).

De minst voorkomende tekens waren Boogschutter en Schorpioen. Schorpioen is  het teken dat altijd wordt geassocieerd met seks. Ik herinner me een cursus bij een astroloog waar ik heel boos op werd toen die een blozend en ontkennend Schorpioen meisje begon te betichten van errrrrug  lage lusten (nu of in de toekomst).  Zulke kwalificaties op basis van een sterrenbeeld doen de astrologie niet echt goed…Nu zie je dus dat het juist niet de Schorpioen is die zich inschrijft bij zo’n bureau. Misschien is dat omdat ze gaan voor iets spontaners, wie weet☺. Dat er – in verhouding – veel Steenbokken inschrijven betekent niet dat alle Steenbokken geneigd zijn tot het nemen van een bijvrouw of bijman of dat geen enkele Schorpioen vreemdgaat. Er komt meer aan te pas.

Behalve ‘verdachte tekens’ (en dat zijn ze eigenlijk allemaal een beetje) geven sommige (oudere) astrologie-boeken ook ‘verdachte aspecten’ aan. Venus-Saturnus afflicties (dat zijn harde aspecten als bijvoorbeeld het vierkant) zijn ‘verdacht’. Echt(Venus)breuk(Saturnus) KAN voorkomen bij Venus-Saturnus, juist omdat het stel zo aan elkaar gebonden is. Niet iedereen met Venus-Saturnus aspecten gaat vreemd, integendeel. De kans is alleen groter als je langer en met meer verplichtingen bent getrouwd☺. Dat Venus-Saturnus juist in oude astrologieboeken verdacht is, komt wellicht omdat je tegenwoordig gemakkelijker kunt scheiden. Toch biedt juist Venus-Saturnus de kans op samen oud worden. Venus-Saturnus spaart zoveel mogelijk de relatie.

Op Astropost noem ik  bekende vrouwelijke voorbeelden Ze hebben allemaal publiek gemaakt dat ze ooit hun partner bedrogen. Voor zover bekend ging het niet om geplande one-night-stands (zie artikel) met bijna vreemden. In hun horoscopen zag je dat de aantrekkingskracht tot de andere sekse elk mogelijk niveau kon bereiken omdat Venus en/of Mars geen nauwe aspecten maakt binnen 5 graden of in teken. Elk mogelijk niveau is 100 procent of niets…Alles of niets. Het nu opgekomen ‘second daten’ is iets anders. Er zit een nuance verschil tussen verliefd worden in een slechte relatie (met alle aanwijzingen in de progressies en transits daarbij) en stiekem en bewust op zoek gaan naar ‘avontuur’ met iemand anders voor je eigen genoegen (vanuit een bepaalde drive), vind ik. Maar ja, dat is misschien erg oubollig, beetje stichtelijk en ouderwets romantisch van me. En behalve de sterrenbeelden-score weten we niets van de horoscopen van de inschrijvers. Al kun je je er iets bij voorstellen. In de praktijk zie je altijd meer dan 1 aanwijzing tegelijk, veel varianten en nog meer nuances. De horoscoop van Tweelingen John F. Kennedy bevat Maan-Venus (behoefte aan vrouwen en liefde), Venus-Neptunus (romantiek en verleiding) en Mars-Uranus (snel ontbranden).  Hij had o.a. een verhouding met Marilyn Monroe maar schakelde ook dure prostituées in. Geld genoeg…

Het maakt het vast moeilijker om uit die kaartenbak te blijven als je erg vurig of romantisch bent, lang en saai getrouwd bent, als je geen televisie voor het bekijken van het Eurosongfestival hebt of  leuke hobby’s, zoals astrologie:). Venus is niet alleen de planeet van de liefde, maar ook van de liefhebberij. Dus red je relatie, zoek een leuke hobby! Het zou me niet verbazen als Venus-Saturnus staat voor gebrek (Saturnus) aan hobby’s (Venus)!

Vandaag is het bijvoorbeeld goed weer om te beginnen met een hobby als tuinieren. Het wordt een mooie Pinksterdag! Geniet ervan! Ik duik onder in de tuin…

RELEVANTE LINKS

*) Ik schreef over Whoopi Goldberg op Astropost nadat ze had ‘bekend’ vreemd te zijn gegaan (zie http://astropost.blogspot.nl/2010/04/venus-and-pholus-of-whoopi-goldberg.html )

http://www.astromarkt.nl/venus-saturnus-html/ Over Venus – Saturnus aspecten
Op Mom.me worden 5 tekens van de dierenriem genoemd die zouden kunnen bedriegen in relaties: Tweelingen (want contactueel en oppervlakkig),

 • Vissen (heiligen of zondaars),
 • Schorpioen (alles of niets),
 • Weegschaal (iemand anders zoeken terwijl je bent getrouwd, want anders zo alleen…) en
 • Leeuw (ik sta boven de ‘wet’),
 • maar al in het begin geeft de site toe dat de verleiding overal is en geen teken immuun:).  Tekens zijn bovendien geen mensen:).

http://www.astromarkt.nl/trouwe-en-ontrouwe-sterrenbeelden-week-48/
Over het onderzoek dat uitwees dat er 2,5 keer zoveel Steenbokken als Boogschutters met een partner op zoek gingen naar een derde…De link naar dat onderzoek verdween bij het overzetten van de site, maar hier is nog eens:
http://relatie.blog.nl/ontrouw-3/2014/11/28/astrologie-steenbokken-gaan-het-meest-vreemd-boogschutters-het-trouwste
Enneh…Whoopi is een Schorpioen, een van de trouwere tekens. Het kan verkeren…

Auteur Catherine Millet liet het niet bij 1 man in haar huwelijk, maar later vond hij haar ‘te oud': http://astropost.blogspot.nl/2009/04/astrology-chart-catherine-millet.html

 

Tweelingen swingt

 

Michael_jackson_(el_rey_o_dios)

Donderdag 21 mei 2015 gaat de zon het astrologisch teken Tweelingen in. Nu ik dit schrijf staat de Maan in Tweelingen. Dat legt het accent op communicatie, reisjes, instructie, leren en transporteren, maar ook op alles tegelijk doen. Tweelingen is het handige, vlugge teken en excelleert in alles wat je met handen en voeten tegelijk moet doen (dansen, tennissen).

Dat betekent niet dat iedereen die als Tweelingen is geboren kan gaan deelnemen aan Wimbledon of ‘So you think you can dance’. Het is ook niet zo dat wie dat wel doet, Tweelingen als sterrenbeeld heeft of enige planeet in Tweelingen. Serena Williams heeft geen enkele planeet in Tweelingen staan en is een top tennisser. Tweelingen staat op de cusp van haar 2de huis van geld verdienen. Mercurius – de planeet die bij Tweelingen hoort – staat tegenover haar Stier (!) Ascendant te wijzen op het belang van communiceren en transport. Ook Agassi is een tennisser die het zonder ondersteuning van het teken Tweelingen moet stellen. Gelukkig heeft Federer dan weer wel een MC in het teken Tweelingen, net als cricketer Sourav Ganguly, die bovendien Mercurius in Tweelingen als eind dispositor van het MC heeft. Pff…je zou bijna denken dat Serena Williams de verkeerde baan (de tennisbaanJ) heeft gekozen! Grapje, maar het geeft maar weer eens aan hoe moeilijk het is om horoscopen te verbinden aan concrete zaken als de loopbaan. Dat geldt zeker als je de achtergronden niet weet. Serena Williams heeft Zon/Maan in verband met Ceres (symbool van de dynastie, erfelijkheid, genen) en de vader van Serena heeft alle vijf zijn kinderen gepusht om tennisser te worden. Het lukte eerst bij oudere zus Venus. Die is geboren met de Zon in Tweelingen. Het teken KAN bijdragen aan goed handen-en voetenwerk…Zo heb ik toch nog aardig wat Tweelingen gevonden in de horoscopen van mensen die met handen en voeten werken! Zie de links voor meer over Tweelingen.

Bob Hewitt, een in Australië geboren tennisser, werd deze week veroordeeld voor verkrachting van zes van zijn pupillen. Hij werd geboren op 12 januari 1940 en op die datum is er geen spatje Tweelingen bij, al zou het in het helaas onbekende geboorteuur verhuld kunnen zitten, natuurlijk. Ook de verkrachter springt er niet direct uit. Met Mars in Ram driehoek Pluto kun je alles op alles zetten om te winnen, maar sommigen gebruiken de energie misschien om alles op alles te zetten om te veroveren en onderdrukken. Dat hij nu de gevangenis in moet, wordt perfect gespiegeld echter door een resonantie. Ik bedoel dat een geboorte-aspectcombinatie wordt herhaald. Hij heeft in de radix Saturnus inconjunct Neptunus en oppositie Node. Dit Saturnus-Neptunus-Node noemde ik in mijn boekje AstroTrio destijds

“ Met zieke lotgenoten of familieleden verbonden zijn. Gemeenschappelijk wantrouwen. “

Saturnus-Neptunus is de combinatie van de onvrijwillige afzondering (bijvoorbeeld door ziekte, maar evt ook in de gevangenis). De Node geeft groepen aan (een gemeenschap). Samen: een gemeenschap van onvrijwillig afgezonderden.

Transit Neptunus staat nu hij 75 is half vierkant Saturnus. De transit Node stond quindeciel Saturnus op de dag van de veroordeling.Deze aspecten worden beschouwd als generatie-aspecten (meer mensen hebben ze gelijktijdig). Alleen als eer meer aanwijzingen zijn in dezelfde richten en als in de horoscoop Saturnus, Neptunus of de Node een bijzondere plaats innemen, dan is het generatie-aspect van belang. Maar het is (toevallig?)wel  1 van de aanwijzingen in een niet door hem gewenste richting.

Net als Hewitt heb ik zelf ook niets in het teken Tweelingen, behalve natuurlijk een huiscusp, het vierde huis. Ik heb een blauwe maandag getennist en vond het maar een vermoeiende toestand zonder ballenjongens! Tweelingen op cusp 4 hoort bij iemand die graag op twee plekken woont, liefst daar waar wordt gewinkeld, in een stad, vlak bij de weg. Dat is mij wel eens gebeurd. Zo woonde ik twee keer boven een winkelcentrum. Nu mis ik dat, inderdaad, maar om toch een beetje tegemoet te komen aan die Tweelingen-behoefte beschouw ik mijn caravan graag als mijn tweede huisje van waaruit ik dan wandel (ook Tweelingen) of fiets (ook Tweelingen) en stadjes bezoek. In de progressieve horoscoop heb ik Tweelingen op de Ascendant staan. Als Tweelingen op je geboorte Ascendant staat, zie je er langer jong uit. Of het met de progressieve Ascendant ook lukt, dat weet ik niet zo, maar onlangs heeft Astromarkt wel een verjongingskuur ondergaanJ! Tweelingen op cusp 4 zou je oude dag ‘verjongen’ in die zin dat je dan mentaal actief blijft of gaat schrijven. Gelukkig maar! (Mag het internet ook?)

Tweelingen is het tegenovergestelde teken van mijn eigen teken (Boogschutter). Ik had desondanks ooit (dat zegt het al) een Tweelingen vriendin, die heel contactueel was en inderdaad dol was op dansen. Ze haalde me over om mee te gaan cruisen, maar kwam toen wat haar betreft helemaal verkeerd op een cruise naar Noorwegen terecht. Het was een schip vol grijze jazz- en klassieke muziekvrienden, zodat de disco leeg, blikkerig en koud en zij zielig was. Het werd geen succes voor haar en ze bezwoer nooit meer naar het noorden te zullen varen. Waarom deze Boogschutter WEL genoot van de soms koude fjorden, de heerlijke diners, de Noorse steden en de cocktail lounge met levende muziek? Deze Schutter hoeft niet per se te dansen! Veel te schutterig…en geen Tweelingen in de horoscoop!

Het is een mirakel dat ik mijn man heb ontmoet in een dansgelegenheid. Toen we later ooit eens dansles namen moesten we bij het oefenen thuis op de vloer kranten leggen op de plekken waar onze voetjes moesten landen. Het is nooit meer goed gekomen, maar gelukkig komen we nergens waar het MOET. Soms echter wilde ik dat ik wat meer in Tweelingen had, vooral als ik naar dansers kijk. Ja, Tweelingen is een swingend teken en een lenteteken. Vandaar ook dat Tweelingen wordt gekoppeld aan jeugd en jeugdigheid.

Fijne week!

 

Marga,

Astromarkt

PS

Michael Jackson, de uitvinder van de Moonwalk, had Zon in Maagd en Maan in Vissen en het midpunt Zon/Maan in Tweelingen.

LINKS

http://astrology-numerology.com/astrology_houses.html Astrology-numerology geeft duidingen voor het teken op alle 12 huiscusps

http://www.bbc.com/news/world-africa-32782677 Nieuws over Bob Hewitt

http://www.astro.com/astro-databank/Williams,_Serena

http://astropost.blogspot.nl/2009/09/chart-of-serena-williams-explaining.html

http://www.astromarkt.net/sterrenbeelden-html/sterrenbeeld-tweelingen-html/

http://astromarkt.nl/horoscooplezingen-html/monroe-kennedy-html/ (Marilyn Monroe en John F. Kennedy waren beiden Tweelingen)

http://astromarkt.nl/saturnus-neptunus.html/

http://www.astromarkt.net/sterrenbeelden-html/midpunt-zonmaan-tekens-html/

 

 

 

100% bogus

Bogus

De column is wat vroeger dan anders. Een paar berichten over een onderzoek aan een echte universiteit (die van Connecticut) trokken vandaag mijn aandacht:

 1. http://www.laboratoryequipment.com/news/2015/05/astrology-isnt-100-bogus en
 2. http://www.eurekalert.org/pub_releases/2015-05/uoc-aac051315.php

Titels:

 • Astrology isn’t 100% bogus (Astrologie is niet 100% nonsens) en
 • Astrology and celebrity: Seasons really do influence personality (Astrologie en beroemdheid: seizoenen beïnvloeden echt de persoonlijkheid).

Mijn conclusie na het lezen ervan: het is 100% nonsens om alles maar astrologie te noemen! Want (bijvoorbeeld):

 • Een onderzoek noemt de creativiteit van geborenen in het eerste kwartaal en vermeldt een ‘waterseizoen’ volgens astrologen. Sinds wanneer is het eerste kwartaal van het jaar een waterkwartaal volgens de astrologie? Water hoort bij de tekens Vissen, Kreeft en Schorpioen.
 • Hoezo zou ‘astrologie’ vinden dat als je geboren bent in oneven maanden je extravert zou zijn?Het onderzoek gaat over geboortemaanden. Astrologische tekens gaan niet gelijk op met kalendermaanden! De onderzoeker (of de journalist!) verwart astrologie met numerologie.

Er klopt iets niet aan de verhalen. Toch is zo’n artikel wel grappig.

Het laat in ieder geval zien dat ‘de wetenschap’ en ‘de media’ te weinig weet van astrologie, al hebben ze er meestal wel een glashelder oordeel over (bogus, nonsens enz.). Je kunt het een wetenschapper of journalist niet kwalijk nemen dat hij of zij de tijd niet neemt om verder te kijken dan het woord ‘sterrenbeeld’. Bovendien zijn horoscopen  veelomvattende zaken om zo maar in simpele statistieken te kunnen persen. Ook is het voor de onderzoeker vast geen pretje om in de media te worden afgeschilderd als een in astrologie gelovende wetenschapper (OMG!). Dat, terwijl het voor de astrologie/astrologen wel een prettige bericht is over de uitkomst van een onderzoek. Dank daarom aan Mark Hamilton! Ik heb zijn artikel niet helemaal gelezen (net zoals hij niet veel over astrologie heeft gelezen), met ongetwijfeld hetzelfde excuus: GEEN TIJD!

Het was afgelopen week hard werken aan Astromarkt, door de ‘verhuizing’. Het is net als met een gewone verhuizing: er moeten nog dingen worden opgehangen, er is iets kwijt, het moet nog wennen en het is wachten op monteurs. Omdat ik sommige artikelen – vooral de Engelstalige – verkeerd had gelabeld, kon Google ze niet meer vinden. Het gevolg is een enorme hoeveelheid bezoek dat de weg kwijt is. Sorry daarvoor!

Maar nu is het tijd om te genieten van de nieuwe lay-out, de overzichtelijkheid en de duidelijkheid en leesbaarheid van de pagina’s. Astromarkt is af. Nou ja, het Nederlandse deel dan…, want de Engelse kant wordt een mooie klus voor natte herfst- en koude winterdagen. En ik heb nog meer plannen…(3x raden wat mijn sterrenbeeld is:). Op korte termijn is er nog meer te doen. Zo studeert deze week mijn pup af, waarbij de kans dat ze niet goed scoort op het commando ‘Volgen’ groot is, ook al beloon je het met de lekkerste koekjes. Mijn hond is geen ‘volger’ van huis uit, meer een leidinggevend type, vind ze zelf. En dat terwijl ze geboren is onder het teken Maagd! Dat zal de wetenschapper misschien verbazen, maar mij niet zo. Want ik weet dat je horoscopen (met Ascendant, Maan en aspecten) moet zien in het licht van de genen, het geslacht, de situatie en de condities en niet andersom. Haar ras is eigenwijs (dat vond ik juist zo leuk!) en sterk (dat ook!) en nog veel liever. Dat maakt alles goed. Als ze zakt, mag ze blijven.

En dan… na dat examen maar eens lekker ‘zomeren’! Maar ja…Het is maximaal 14 graden de komende week als meteorologie echt een wetenschap is. De kalender zegt dat het zomer is. Soms vraag ik me af waarom ik zo gigantisch veel zomerkleren heb in verhouding tot winterkleren, terwijl de zomer hier maar 5 maanden duurt (als je geluk hebt) en de winter 7. Ik vermoed dat het antwoord ‘positief denken’ is of gewoon ‘valse hoop’…Maar het helpt, misschien. Blijf hopen! Blijf T-shirts en shorts kopen! En blijf duimen! Er zijn mensen die geloven dat het helpt! Eens zal een wetenschappelijk onderzoek misschien laten zien dat dat waar is! Laten we het uittesten met zijn allen! Je zult zien dat het geen twee weken duurt eer de zomer losbarst!

Fijne week!

 

Marga

PS Bogus is een leuk woord. Mr. Bogus was in 1991 op TV. Een van de producenten was van Zodiac Entertainments. Als dat geen toeval is…

LINKS

http://www.astromarkt.net/astrologie-leren-berekenen-html/astrologie-cursus-leren-html/ Met het antwoord op de vraag: Wat is astrologie?

http://www.astromarkt.net/tijdtweelingen.html/ Quote:

Wat ik hier meld over tijdtweelingen betekent:- dat mensen en hun levens uniek zijn- dat er niet zoiets is als een ‘lot’ dat je zou kunnen aflezen uit een horoscoop- dat je niet bang hoeft te zijn als je leest dat er een aantal mensen met jouw geboortedatum recent is overleden.Je sterft waarschijnlijk op een heel andere dag!:)

http://www.astromarkt.net/sterrenbeelden-html/zodiak-en-sterrenbeeld-html/

(C) Astromarkt

Moederdag 2015

MOEDERLIJKHEID IN DE HOROSCOOP

Op Moederdag kan ik niet om de astrologische symbolen van moederschap en zorg heen: de Maan en Ceres. Vooral niet, nu ze zo prominent aanwezig waren bij de geboorte van de Engelse prinses Charlotte. Haar moeder’s Ceres stond oppositie haar Zon (het was een goede dag om moeder te wordenJ) en de Maan van haar moeder stond op de Ascendant voor de emotionele binding. Ceres is de oermoeder en staat symbool voor zaden, genen en erfgoed. De Maan hoort bij de opvoeding in de eerste jaren, de zorgverlening en het gevoel ‘bij elkaar te horen’. Dat de Maan opponeert met Uranus maakt het dan wel weer spannend…vooral straks in de puberteit. Hier is de horoscoop van prinses Charlotte met eromheen de posities van haar moeder, de Duchess of Cambridge.

Maar… zijn Maan en Ceres symbolen van moederschap of (ook) van iets anders?

Ceres is de oermoeder en staat symbool voor zaden, genen en erfgoed. De Maan hoort bij de opvoeding in de eerste jaren, de zorgverlening en het gevoel ‘bij elkaar te horen’. Dat de Maan opponeert met Uranus maakt het dan wel weer spannend…vooral straks in de puberteit. Maar zijn Maan en Ceres symbolen van moederschap of (ook) van iets anders? Je kunt je voorstellen dat de vrouwelijke symbolen horen bij het krijgen van een dochtertje, bijvoorbeeld. Astrologie is niet eenduidig. Symbolen staan voor complete woordenboeken aan informatie. De Maan, bijvoorbeeld, laat ook zien hoe je je voelt, wat je ervaart, waar je bij hoort, bij wie je je thuis en op je gemak voelt. De Maan hoort bij gewoonten en opvoeding. En zo zijn er nog veel meer afgeleide betekenissen (verzorgsters, thuis, familie, gezin…). Het vijfde huis van de kinderen is ook het huis van je liefhebberijen, geliefden en het spel. Ceres hoort ook bij voeding. Met de symbolen in de horoscoop kun je meer dan 1 kant op, maar het totaalpakket hoort bij elkaar. Zo hoort bij de Maan weer niet je opleiding op school of je voorkeuren en wie je aardig vindt. En bij Ceres hoort niet de dood, de vader of status. Het thema van de Maan is emotie ervaren en (op)voeden. Het thema van Ceres is voeden en voeding tot je nemen, koesteren en het doorgeven van erfelijke zaken als genen, zaai- en erfgoed. Het thema van de Maan is emotie ervaren en (op)voeden. Het thema van Ceres is voeden en voeding tot je nemen, koesteren en het doorgeven van erfelijke zaken als genen, zaai- en erfgoed.

Als er een onderling verband is met Maan en Ceres tussen moeder en kind, is dat mooi. Maar het is niet altijd zo en niet per se met alle kinderen. Niet iedere band tussen moeder en kind loopt over van zorgzaamheid en moederliefde. Ook bieden Maan en Ceres geen aanknopingspunten voor kinderen krijgen. De kinderloze Julia Child begon met progressieve Zon conjunct Ceres juist te koken en over koken te schrijven. Koks hebben meestal een belangrijke Maan en Ceres. Koken en baren: lijkt dat op elkaar van bovenaf gezien?:) Maar ik denk dat het dan meer gaat over ‘met voeden bezig zijn’. Tenslotte begint na de bevalling de melk te vloeien…

Over een aantal jaren is het wellicht mogelijk kinderen op maat en op bestelling afgeleverd te krijgen of ze te laten werpen door robots. Dan krijgen Maan en Ceres andere betekenissen erbij. Ceres is dan voor de zaad-ei-leverantie en Maan voor de broeikas:)… Toch zullen nog heel veel gewone mensen gewoon kinderen blijven krijgen.

Het is dit jaar de eerste Moederdag voor mij zonder mijn moeder. Dat is wennen, maar ik ben vast niet de enige. Niet iedereen is moeder (gewenst of ongewenst), maar iedereen heeft of had een moeder, al of niet als gewenst of gekend. Nog wel…

Fijne week!

PS

Kijk op Facebook/Astromarkt voor het laatste nieuws…Klik op de link rechts.

LINKS

http://www.astromarkt.nl/moeder.html Over Moeder in de horoscoop

http://astromarkt.be/maandieet.html Alles over de Maan start hier

http://www.astromarkt.nl/horoscopen-van-koks.html

Babygirls en dooie mussen

De horoscoop van de tweede baby van William en Kate en meer…

Het is zondag 3 mei 2015. De dag is begonnen met iets vervelends. De pup wilde de tuin in. Daar zitten soms mussen. Een jong musje bleef zitten, midden op het pad en werd door de pup gegrepen. Die ging ermee op de loop maar liet los op commando. Wat doe je met een halfdode mus? Ik heb het donzige beestje in een schoenendoos gezet en belde de Vogelklas. Terwijl ik de column afmaak, ligt het musje te zieltogen en te wachten op de ambulance. Het was net zo’n leuk huppeltje…De hond vinden we even minder leuk, ook al eten wij ook weleens kip. Dit gebeurde met Mercurius en Saturnus in mooi aspect met mijn Maan (je zorgen maken over een vogeltje, dat past wel bij Maan-Saturnus en Mercurius…). De Maan staat vierkant de mijne en in mijn achtste huis van leven en dood, dus please, haal die mus snel op voor het te laat is:)!

Het wachten is ook op de lente, maar het wachten op  de baby van Kate is voorbij. Hier is de horoscoop van de Engelse prinses. Je ziet de Maan van haar moeder (Catherine of Kate) op de Ascendant van de kleine en Ceres van haar moeder oppositie haar geboortezon. Zowel de Maan als Ceres zijn moedersymbolen. Dat betekent dat de geboorte plaatsvond op een Zon-Ceres-dag (zeg maar ‘moederdag’) en op een ‘moeder-moment’. Toen broer George werd geboren had zijn moeder progressieve Zon vierkant Ceres. Dat geeft een periode aan waarin moederschap, genen, de ‘dynastie’ en erfelijkheid centraal staat.

De nieuwe prinses heeft een ongeaspecteerde Mars en Venus is out of bounds voor extra gevoel voor schoonheid (zie: http://astromarkt.net/venus-oob.html ). Dat wijst samen op passie en in combinatie met de Zon in Stier, Maan in Weegschaal en Kreeft ascendant op waardering voor het mooie en artistieke in het leven.

Intussen is onze VIP Yolanthe volgens de pers bang om dik te worden ‘tijdens de zwangerschap’. Nu is dik worden als je zwanger bent gebruikelijk, dus dat zal Yolanthe flink tegenvallen! Met progressieve Zon inconjunct Saturnus valt het leven haar misschien nu al een beetje zwaar en verklaart dat de term ‘bang’. Dat aspect is des te sterker omdat zij de Zon exact driehoek Saturnus in de geboortehoroscoop heeft staan. Zo’n aspect bevordert voorzichtigheid, zelfrespect, zakelijkheid, professionaliteit en ambitie. Als je model bent is slank zijn belangrijker dan als je blogt over astrologie, dus ik zeg er verder niets over. Het zou kunnen dat de krant niet ‘tijdens’ maar ‘na’ had moeten noteren.

Deze week is er Bevrijdingsdag. Op 5 mei 1945 stond Saturnus (einde) vierkant Eris (tweedracht) als mooi symbool, maar de wereld draait door, samen met de planeten. Zo krijg je van tijd tot tijd juist Mars in aspect met Eris voor het ontbranden van tweedracht. Op 5 mei 2015 staat de zon vierkant Jupiter en Venus oppositie het Galactisch Centrum (en mijn Venus). Het zal best een fijne dag worden, dinsdag, vooral voor mensen die geboren zijn op of rond 18 juni en mensen die altijd jarig zijn op 4 of 5 mei. Ook voor de jarige van 27 mei zit er iets leuks in de dag.

Op 7 mei zijn er verkiezingen in Engeland. Wie wordt de grootste? Ik heb er op Astropost over geschreven, o.a. over transit Uranus in goed aspect met de progressieve zon van de in 2010 winnende Cameron. Nu staat die Uranus in goed aspect met de progressieve zon van tegenstander Milliband. Wat wordt de verrassing? We gaan het zien, komende week.

Mijn musje ademt nog en klapt zo nu en dan zijn vleugeltjes tegen de bodem van de schoenendoos…

Fijne dagen, met hopelijk wat warmer droger weer!

LINKS

De horoscoop van broer Prins George: http://astromarkt.nl/horoscoop-prins-george.html

http://www.astromarkt.nl/william-en-kate-horoscoop.html

http://www.astromarkt.net/out-of-bounds.html

http://www.astromarkt.net/ceres-astrologie.html

https://www.vogelklas.nl De Vogelklas Karel Schot vangt vogels op.