TURbulente Week

turbulenceDeze week was een turbulente week. Het was ook de week van een groeiend nauw verband tussen Zon, Mars en Uranus. Wie al eerder op Astromarkt heeft gekeken, weet dat deze aspectcombinatie onrust, ongelukken en (te) snel handelen betekent. Turbulentie, dus. Drie zaken komen in deze column aan bod: Brexit, de aanslag in Nice en de coup in Turkije.

BUITENLANDSE ZAKEN: HET 9DE HUIS

Ik merk dat ik door mijn toestand steeds minder snel geneigd ben achter de laptop te springen (ha, dat kan niet eens, lachen boosaardige cellen in mij) om te reageren op bijvoorbeeld Boris Johnson’s benoeming tot Minister van Buitenlandse Zaken. Het is een grappige man, maar het is nog grappiger om hem de hand van mensen te laten schudden die hij eerder verweet schapen vleselijk lief te hebben of compleet achterlijk te zijn. De gezichten van de voorwerpen van zijn minachting zullen op onweer staan. De color horoscope op Astro.com geeft aan dat hij gemakkelijker te kwetsen is dan je zou verwachten van zo’n koppig sterk karakter. Ik vind Eris op de horizon wel passen bij iemand die overal vuurtjes weet te stoken, terwijl de ‘roepende’ Mercurius die voor de zon uit rijst aangeeft dat hij in de eerste plaats woorden gebruikt en de boodschapper is voor anderen, altijd maar (te veel) pratend. Die Mercurius staat in zijn negende huis (buitenlandse zaken) en heerst over het 9de huis (tja, buitenlandse zaken). Hij lijkt er toch wel voor in de wieg gelegd. Ook de geboortezon doet mee en staat in dat 9de huis in het teken Tweelingen.

astro_245gw_3831_boris_johnson_adb_2016715.52631.2048Progressies en transits met de horoscoop van Johnson in deze tijd:

  • Neptunus inconjunct Ascendant (onzekere vooruitzichten; roddelcircuits)
  • Transit Jupiter vierkant geboorte Mercurius en inconjunct geboorte Pholus (een keerpunt w.b. opvattingen en een positieve reisplannen)
  • En natuurlijk alle andere ‘betekenissen’ die je aan Neptunus en Jupiter kunt ophangen, zoals de fans en volgelingen.

Daarbij hangt veel af van de mensen om hem heen.

THERESA MAY

astro_245gw_4206_theresa_may_6am_tryout_2016715.55514.1158

Wat te denken van Theresa May de nieuwe premier (première mag nietJ). Toen ik haar voor het eerst op TV zag, kwam ze meteen over als geschikt voor de job. Dat zou aan de Maan in Leeuw kunnen liggen. Met de Maan in Leeuw krijg je iets vorstelijks over je en dan heeft ze ook nog Zon/Maan midpunt conjunct Jupiter. Dat vergroot de motivatie. Zo iemand gaat helemaal voor groei en succes, dat haar wellicht misgund wordt door andere vrouwen (Zon en Venus oppositie Eris). Met Pholus oppositie MC is ze nu de belangrijkste politicus van Groot-Britannië. Ik ben benieuwd hoe die nauwe Saturnus vierkant Pluto gaat uitpakken. Het is het ‘die hard’ aspect (zie http://www.astromarkt.nl/saturnus-pluto-html/ ) met een boomerang effect. Ze is keihard begonnen met het ontslaan van enkele ministers. Hierboven zie je de horoscoop van haar geboortedag om 6 uur v.m.

NICE

Dat was er deze week, maar ook de keiharde aanslag in het mooie Nice. Overal waar mensen massaal bijeenkomen om iets te vieren, daar komt de donkere kant van de Islam zijn slag slaan. De aanslag gebeurde om 22u23, met Mars conjunct Maan en exact inconjunct Uranus en Eris. Zo krijg je Mars conjunct Maan inconjunct Uranus conjunct Eris als de boodschap voor een moment van onverwachte strijd. Wat een gruwel. Ik heb al vaker over terreur geschreven. Zon, Mars en Uranus maken met zijn drieën een waarschuwing voor het risico van een terreurdaad. Het trio wil snel resultaat boeken. In de horoscoop van de terreurdaad van Nice is de Ascendant in Waterman. Dat maakt Uranus heer 1. En Uranus verbindt de Zon en Mars. De twee planeten die samen naar een religie, volgelingen en fans verwijzen zijn Jupiter en Neptunus. Hun midpunt staat samen met de Maansknoop (een gezelschap of groep in verband met geloof of volgelingen). Waarschijnlijk heeft de geboortehoroscoop van de terrorist Mars-Uranus prominent. Zijn omgeving deed de rest. Hier is de horoscoop:

terror_nice

TURKIjE

En toen kwam de coup in Turkije, ook toen Mars vierkant de Zon, Uranus driehoek de Zon en Mars inconjunct Uranus stonden, met Mars/Uranus midpunt 165 graden van de Zon als illustratie van een moment van rebellie en terreur met een verlies (inconjunct) en strijd (vierkant) in een spanningsveld dat ook winnaars kende (driehoek). Mars inconjunct Uranus wijst op een te vroeg, te snel begonnen actie en verlies of op moeten geven. Het was voor de opstandelingen het verkeerde moment. Ze hadden hun astroloog moeten raadplegen misschien. Hier is de horoscoop:
coup-turkeyZie voor de timeline:

http://www.volkskrant.nl/buitenland/tijdlijn-zo-verliep-de-couppoging-in-turkije~a4340868/

Ik wens iedereen een minder turbulente week en in ieder geval een heelhuidse week toe! De zon en Mars zijn snel voorbij de 26st graad. Tot volgende keer!

LINK: http://www.astromarkt.nl/mars-in-aspect-met-uranus-html/

1 juli 1916: Somme en De Havilland

Olivia

Afgelopen week was het 100 jaar geleden dat de Slag aan de Somme, die ongeveer een miljoen levens kostte, werd begonnen. Dat was op 1 juli 1916 om 7.30. De strijd leverde geen van de partijen veel winst op. De Slag aan de Somme maakte deel uit van de Eerste Wereldoorlog (1914-1918). Aan deze oorlog nam Nederland niet deel. Kijk voor een bijzondere kijk op de gebeurtenissen in die oorlog eens naar deze film https://nl.wikipedia.org/wiki/Un_long_dimanche_de_fiançailles Hier is de horoscoop:

somme

De horoscoop heeft een Yod-figuur op de horizon Ascendant-Descendant die bestaan uit de samenstand van Maan en Saturnus sextiel de planeet Mars en deze drie inconjunct Uranus in 8 als apex. Dus Maan inconjunct Uranus, sextiel Mars en conjunct Saturnus. Saturnus inconjunct Uranus, sextiel Mars en conjunct Maan. Uranus inconjunct Mars, Saturnus en de Maan. Over Saturnus inconjunct Uranus heb ik al eens geschreven. President Obama is geboren met dit aspect. In zijn regeerperiode is hij meer dan eens volledig geblokkeerd door de meerderheid van Republikeinen in het parlement. Saturnus inconjunct Uranus duidt op een blokkade of gemis aan vrijheid die het nodige kost. Mars – Uranus is eveneens een moeilijk aspect. Je ziet dit aspect bij ongevallen ,verwondingen en operaties. Ook komt het voor in de horoscopen van vrijheidsstrijders en terroristen. Het inconjunct wijst altijd op verlies aan evenwicht. Mars en Saturnus beiden inconjunct Uranus wijst op de mogelijkheid van plotselinge, onverwachte dood en verwondingen. Zo’n aspectcombinatie past wel bij het grote verlies aan mensenlevens aan de Somme. Uranus staat bovendien in het achtste huis van leven en dood. Saturnus staat in het twaalfde huis van opofferingen en offers. De Ascendant is Kreeft en de heerser van de Ascendant is de sterke Maan in Kreeft, in het 12de huis van zelfopoffering.

astro_2gw_4205_olivia_de_havilland_adb.56257.46614

Op 1 juli 1916 werd Olivia de Havilland geboren en zij leeft nu nog steeds. Lees Wikipedia over haar leven https://nl.wikipedia.org/wiki/Olivia_de_Havilland en zie: er is niets dat zware verwondingen veroorzaakte (maar misschien had ze wel pijnlijk face liften☺). Dezelfde eigenschappen die de start van een aanval niet ten goede komen, hielpen haar in haar loopbaan: koppige ambitie, o.a. Ze trouwde 2 keer en scheidde 2 keer. De horoscoop heeft kenmerkende verschillen met de horoscoop van de Slag aan de Somme: Heer 1 Mercurius conjunct MC in 9, een vol 10de huis (alleen Mars staat in 12) en Zon/Maan midpunt conjunct Ceres. De Yod-figuur heeft de Apex nu in het 5de huis i.p.v. in het 8ste. De Maan is licht Out of Bounds (in die van de Slag aan de Somme niet). Heer 1 is Maan in 12.

Als je naar de horoscoop van de Slag aan de Somme kijkt, dan valt meteen het stellium in het waterteken Kreeft in 12 op, dat (als je ruim denkt) een slechte hoek maakt met Uranus in 8.
Als je naar de horoscoop van Olivia de Havilland kijkt, dan zie je meteen het stellium in het waterteken Kreeft in 10 met heer 1 Mercurius in 9, in een goed aspect met Uranus in V. Het stellium in Kreeft heeft de Apex van de Yod nu in 5.

In de astrologie is heer 8 het huis van crisis, leven en dood dat bij Pluto hoort. Het 12de huis is dat van de isolatie, het ‘achter de schermen staan’ en opoffering. Het hoort bij de (over-)gevoelige Neptunus.

Het 5de huis is een gelukkig huis (het huis van spel, vrijerij en kinderen). Het hoort bij de Zon. Het 9de huis is eveneens een gelukshuis. Het hoort bij de planeet Jupiter.

Olivia’s horoscoop ziet er direct al beter uit. En uiteraard ging het hier om de geboorte van een meisje en niet van een vreselijke slachtpartij.

Op 1 juli 1916 werden duizenden mensen geboren en er stierven er duizenden per uur. Hun horoscopen moet je verbinden aan hun situatie, afkomst en geslacht. De horoscoop van een gebeurtenis moet je zien in het licht van die gebeurtenis. Zware affecties zijn zwaarder in een veldslag. En…

Horoscopen doen ook mee aan de nieuwe trend: ze zijn en waren altijd al in principe genderneutraal!

Fijn weekend!

MEER LINKS
http://www.astromarkt.nl/out-of-bounds-html/ Alle posities boven 23gr26 declinatie zijn OOB

Brexit en de relatiehoroscoop

europe2015

Dit plaatje is zooooo 2015

Terwijl het een voor astrologen drukke week was, moest ik het juist kalmer aan doen. Eigenlijk maar gelukkig, want er speelden zoveel horoscopen tegelijk dat ik er eigenlijk al weken of maanden geleden mee had moeten beginnen. De al in februari geschreven horoscoop voor het Britse referendum van Jessica Adams bleek (als Uranus er geen stokje voor steekt) de juiste voorspelling te bieden. Je vindt dat stuk en meer onder deze link: http://www.jessicaadams.com/2016/02/22/how-astrology-predicts-a-brexit/

Uit haar verhaal over het referendum van 23 juni 2016 werd in februari dit jaar al duidelijk dat zij de samenstand van Uranus, Ceres en Eris in aspect met de Britse Ascendant linkte aan een soortgelijke samenstand in revolutionaire tijden en daaruit afleidde dat het wel eens Brexit zou kunnen worden.

De Europese Unie is een samenwerkingsverband. Een relatie is dat ook. Bij de Europese Unie ontbreekt de factor liefde, maar van alle andere factoren hebben ze in Brussel meer dan genoeg om dat te compenseren. Toch is de factor liefde nodig in elke vorm van samenwerking. Je moet een beetje van elkaar houden, anders wordt het tegenwerking i.p.v. samenwerken.

De meeste mensen die vragen stellen over astrologie, hebben vragen over relaties en dan speciaal over de liefde. Past hij of zij bij mij, wanneer trouw ik, bedriegt hij mij? Het zijn van die vragen die net als al het andere dat je uit de horoscoop haalt, gebonden zijn aan regels en aan toestanden. Hoe is de situatie, hoe oud zijn jullie en wat is er nu aan de hand…dat soort vragen. Relaties zijn altijd uitdagingen. Probeer voor de grap eens de perfecte geboortedatum van een partner te zoeken in de ephemeris. Grote kans dat je ergens in de Romeinse tijd terechtkomt en dan nog niets hebt. Maar je kan wel een beetje perfecte man of vrouw vinden…De ‘liefde van je leven’ bijvoorbeeld…In synastrie zijn de Zon-Venus-relaties die van de ‘liefde van je leven’. Wel is vreemd dat je dan jouw Venus conjunct of driehoek de Zon van een vrouw of man (astrologie is gendervriendelijk) kunt hebben terwijl je die persoon niet eens ziet staan, omdat deze bijvoorbeeld van het verkeerde geslacht is of jaaaaaren ouder/jonger of totaal onbereikbaar vanwege afstand (letterlijk of figuurlijk). Die factoren (leeftijd, looks, status, nabijheid) zijn blijkbaar numero uno.  Compromissen sluiten leer je vanzelf en anders blijf je alleen. Soms worden compromissen treurige zaken. Dan krijg je de flamboyante dame met doodsaaie heer die zich samen door het leven moeten zien te slaan in het besef de verkeerde persoon te hebben getrouwd. Vaak volgt een scheiding. Net als binnen de Europese Unie is het dan moeilijk om je los te maken van alle goederen, afspraken, regels en lijstjes met voor- en nadelen van een breuk.

Hoe mensen samenwerken en samenleven, dat zie je in een horoscoop o.a. aan het zevende huis en de relatie met het eerste. Heb je bijvoorbeeld Weegschaal Ascendant met Venus in 7 in Ram, dan kun je hals over kop trouwen en je best doen om je zo wellevend mogelijk te gedragen. Staat Mars (de heerser van Ram) dan in Weegschaal in 7, dan zijn niettemin schermutselingen je deel en kan het tot een vechtscheiding komen. Je zou dus eigenlijk niet met de eerste de beste moeten willen trouwen en gebruik moeten maken van andere wegen om de juiste te vinden. Maar wie zo’n horoscoop heeft, doet dat vast niet. Die houdt ervan zelf te beslissen en zoekt bovendien snel een vurige partner. De Franse premier Hollande heeft Mars in 7 en Boogschutter op de Descendant met Venus roepend! *) in het vijfde huis van vrijerijtjes. Hij heeft macht en trekt dus vanzelf vrouwen aan die zich niet druk maken om zijn huidige partner.

 

Over de realiteit gesproken: Uranus is het symbool van de veranderingen, de verrassingen en de knipperlicht relatie. Meer dan een miljoen Britten willen vandaag een nieuw referendum met een gewenste grotere opkomst en een groter aantal procenten voor of tegen. Niet zo’n rare wens, gezien de nek-aan-nek race en het belang van het onderwerp. De uitkomst kunnen ze echter niet in het ‘blauwe archief’ stoppen. Tja, het referendum in Nederland dreigt intussen in de ondersta lade van het bureau van Mark Rutte te verdwijnen. Er wordt niet eens meer over gepraat. Zo gemakkelijk komen ze niet van Brexit af, denk ik.

Tot volgende keer!

*)Ook de Nederlandse horoscoop heeft Mars in Steenbok in het zevende huis, inconjunct Ceres met een roepende Venus in Ram in het 11de huis. Moet je dat zien als: hals over kop op zoek naar medestanders en in een relatie zorgen voor vuurwerk of stoken? Het is een soort van passie waarbij een disbalans met Ceres ontstaat. Ceres regeert het volk, het ‘plebs en de oerkrachten in een samenleving: https://nl.wikipedia.org/wiki/Ceres_%28godin%29)

 

 

 

 

 

Gelila’s horoscoop

zr ms van amstelOp 16 juni 2016 werd in de Middelandse zee, aan boord van een Nederlands marinevaartuig een baby geboren. Haar moeder was een van de op het nippertje van verdrinking geredde migranten, afkomstig uit Eritrea.

De coördinaten waren 36g38m11s Noord en 014g37m45s Oost, ongeveer tussen de Italiaanse gemeenten Baglusa en Gela in. Ik koos voor Gela om haar naam (Gelila, ‘van de zee’). Het was toen 19u30 plaatselijke tijd. Hier is de horoscoop. Wie kan de Ascendant met de juiste coördinaten geven? Mijn programma’s doen het niet…

gelila

Het was een dag met een behoorlijk aantal conflicten in de horoscoop.

  • Heel belangrijk is Saturnus op haar Ascendant, symbool voor de beperkingen van de situatie op het geboortemoment en van het belang van de ouders.
  • Mars is de apex in een gesloten Yod die wordt gevormd door inconjuncten van Mars met Zon en Uranus (met een sextiel tussen Zon en Uranus); het is een combinatie die je bij o.a. terrorisme en ongevallen vindt; zie het artikel over Mars en Uranus).
  • De Zon maakt een oppositie met Pholus, die driehoek Uranus en sextiel Mars staat (=een actie in verband met acute ommekeer).
  • Ook is er een nauwe samenstand van Uranus en Eris (oorlogsperikelen).

Het is een horoscoop die je doet denken aan een opgewonden standje. De Maan in Schorpioen met de Zon in Tweelingen kan heftig communiceren. Ik denk dat de moeder van Gelila het zo nu en dan moeilijk zal krijgen met de opvoeding. Anderzijds heeft Gelila het misschien juist moeilijk met de contrasten tussen de opvoeding thuis en het leven om haar heen. Saturnus op de Ascendant leert al snel dat het leven niet gemakkelijk is. Saturnus staat vierkant Neptunus, wat kan wijzen op een zekere fysieke zwakte. Dat is wat ik zie in de horoscoop van dit meisje, met inachtneming van haar situatie. Want wat voor leven gaat zo’n meisje tegemoet? Je moet heel goede aspecten hebben om het te redden in een vijandige omgeving en in vrouw-onvriendelijke cultuur, vooral als je niets meebrengt (geld, familie die voor je wil zorgen, ouders met mogelijkheden en kansen).

Toch vonden haar ouders het een goed idee om met een kind op komst het risico te nemen om in een gammele boot te stappen en boze tongen zeggen dat dat bewust gedaan wordt (met een baby meer kans op hulp en toelating). De andere kant van het verhaal is, dat het land Eritrea steeds op voet van oorlog is met Ethiopië, dat door Eritrae van de zee is afgesneden. Er is een dienstplicht van 10 jaar, er wordt gemarteld en het is niet bepaald een bloeiende natie. Toch wil de Europese Unie miljoenen in het land gaan steken (waarmee de EU volgens Vluchtelingenwerk het onrecht helpt voortbestaan). Maar ja, economische belangen… Het gevolg van de hele situatie is de vlucht naar Europa en de geboorte van meisjes als Gelila met een onzekere toekomst die echter in veel opzichten beter lijkt dan wat haar in haar moeders’ land te wachten zou staan. Zo is het in veel landen in de wereld en daarom is er een volksverhuizing aan de gang die nog aangroeide na mevrouw Merkel’s uitnodigende woorden. Alleen met dit verschil met andere volksverhuizingen in de geschiedenis: wij kunnen nergens meer heen vluchten. Hier stopt het en houdt het uiteindelijk op. Maar niet binnen een week. En … voor Gelila zou het wel eens goed uit kunnen pakken, met haar heer 1 in 9, de hoog geplaatste Jupiter (symbool van de redder) in verband met Maan en Pluto. Gelukkig maar, dat geeft hoop in vergelijking met de reportage die ik zojuist zag over vrouwenhandel in de vluchtelingenindustrie. Het roept voor de zoveelste keer de vraag op wat meer invloed heeft: je sociale positie in de wereld of je persoonlijke horoscoop? Tot volgende keer!

LINKS

http://www.ad.nl/nieuws/meisje-gelila-geboren-na-reddingsactie-marinefregat~a79b36fd/

 

http://www.astromarkt.nl/neptunus-in-vissen-html/

 

Terrorisme in de horoscoop van Mateen

Omar_MateenTientallen doden en gewonden in Orlando gisteren staan op het conto van Omar Mateen, zoon van Afghaanse ouders en geboren in de VS. De dader van de slachtpartij in Orlanda was net als zijn vader fanatiek moslim. De oproep van een imam om ongelovigen te doden viel bij hem in vruchtbare aarde. Hij heeft met Zon vierkant Mars, transit Mars stond op een graad na conjunct zijn Zon. In de geboortehoroscoop staat Mars sextiel Uranus. Transit Uranus staat nu sextiel zijn geboorte Mars en bijna exact inconjunct zijn Zon en driehoek progressieve zon.

Het patroon Zon-Mars-Uranus is duidelijk zichtbaar.

omar-tr

Dag van geboorte en transits

Ik heb al eerder het verband gelegd tussen terrorisme en Zon-Mars-Uranus (zie het artikel http://www.astromarkt.nl/mars-in-aspect-met-uranus-html/ ). Ook nu is dat verband er. Daarbij is er ook nog Mars vierkant Saturnus (geblokkeerde aktie) in de progressieve horoscoop. Het aspect heeft vaak een relatie met de dood. Helaas past het patroon van gisteren precies bij een homophobe man die in het bezit van wapens was en het doden van homo’s zag als een eredaad met een prijs in het vooruitzicht. Vreselijk voor de nabestaanden, gewonden en doden, maar opnieuw sloeg iemand toe die al verdacht werd maar niet kon worden aangepakt of opgepakt.

omar-prog-trans

Er zijn meer mensen geboren die dag. Het verschil met de terrorist van Orlando is, dat deze niet zijn opgevoed met haat jegens anderslevenden en andersdenkenden. Zij lopen wel enig risico op ongevallen en/of hebben nu (met half jaar eerder of later) met operaties te maken. Wees voorzichtig!

Opgroeien bij grootouders en horoscoop

Back_to_the_Future_film_series_logoVandaag heb ik op verzoek eens gekeken naar de horoscopen van beroemde mensen die vrijwel uitsluitend door de grootouders werden opgevoed of die inwoonden bij de grootouders om te kijken naar de overeenkomsten. Nu woonden mijn ouders tot mijn 5,5de jaar ook in bij mijn grootouders. Dat schept een band:). Het gaat om de horoscopen van Oprah Winfrey, Jack Nickolson, Al Pacina en Carol Burnett en de vraag: hebben deze horoscopen iets gemeen dat ‘officieel’ hoort bij de jeugd en de grootouders, zoals de Maan, Mercurius, Saturnus en Neptunus, het vierde huis en Ceres (voor afkomst, genen, dynastie)… Het zijn natuurlijk alle vier beroemdheden en ook nog alle vier mensen die ‘on stage’ werken of werkten. Enige overeenkomst tussen de horoscopen zal alleen daarom al worden gevonden.

astro_245gw_2905_oprah_winfrey_adb_201669.70331.30997

Oprah Winfrey woonde tot haar 6de bij de grootouders. Zij heeft Ceres hoog in de horoscoop staan en een ‘roepende’ Maan. Het is bekend dat ze in haar jeugd werd geteisterd door misbruik, na haar zesde.

astro_2gw_4187_jack_nicholson_adb.70865.12483

Jack Nicholson’s moeder deed of ze zijn zus was en zijn grootouders speelden voor papa en mama. De Maan van Jack Nicholson is net als die van Oprah prominent: de aan staat in de laatste graad van Maagd, oppositie het lentepunt Nul Ram en Saturnus. De oppositie van Maan en Saturnus staat symbool voor emotionele blokkades en kan zo ook symbool staan voor de afstandelijkheid t.o.v. zijn eigen moeder. Zijn Mercurius staat vierkant Ceres en dat is interessant (kennis/weten vierkant op afkomst).

astro_2gw_4188_al_pacino_adb.75271.56927

Kijk naar de horoscoop van Al Pacino die samen met zijn moeder bij haar ouders leefde. Je ziet een roepende Mercurius (babbeldebabbel) en eigenlijk geen bijzonderheden over de jeugd (vind ik).

astro_2gw_4189_carol_burnett_adb.74922.45936

Carol Burnett heeft een belangrijke Ceres (net als Oprah) conjunct de Ascendant, maar overigens geen aanwijzingen.

CONCLUSIE

Ik heb zelf net als de mensen hierboven een leeg 4de huis en de Maan driehoek Saturnus met Ceres op het midpunt Zon/Maan.  Natuurlijk zijn 5 personen te weinig voor een statistisch gegeven. Maar je zou iets meer overeenkomsten verwachten. Waarom zijn die er niet?

Ik denk omdat horoscopen geen situaties of lot aangeven, maar wel de manier waarop je reageert op situaties. Een belangrijke Ceres maakt de afkomst voor jezelf belangrijk (en dat kan zijn via familie, ras, nationaliteit etc.). Over Maan-Saturnus heb ik uitgebreid geschreven. Het aspect schept emotionele afstand. Dat kan bijvoorbeeld door leeftijdsverschil met je verzorgers. Mijn grootouders hebben beslist een stempel gezet op mijn gedrag (ijver en ordeJ). Of moet ik zeggen dat mijn eigen wat gereserveerde houding zou kunnen worden verklaard uit voorzichtigheid met vier ouders en een tante om mijn heen in de vroege jeugd?

Mensen zijn allemaal anders. De een ervaart de wat anders-dan-andere jeugd als een hindernis, de ander gaat er creatief mee om. Mensen die ‘gewoon’ zijn grootgebracht door hun ouders kunnen dezelfde soort aspecten hebben als mensen die werden opgevoed door anderen. Het gaat om je ervaringen.

astro_2gw_4191_liesbeth_list_adb.74330.17999Hier zie je de horoscoop van Liesbeth List. Zij begon haar leven in een Jappenkamp, verloor haar moeder door zelfmoord, had het moeilijk met haar stiefmoeder en had daarna een liefdevolle jeugd bij adoptie-ouders. Haar horoscoop heeft een leeg 4de huis, Saturnus (de ouders) cruciaal op de Ascendant, de Maan conjunct Neptunus en driehoek Saturnus.. voor een opvoeding die min of meer isoleerde (in de vuurtoren?). Enfin, kijk zelf maar.

Tot slot: ik heb het plaatje van Back to the Future er niet voor niets bijgezet. In de loop van je leven ga je anders kijken naar je ouders, naar je familie en naar je jeugd. Sommige ervaringen hakten erin en er zijn mensen bij wie de herinnering nooit overgaat alsof ze de narigheid willen koesteren. Anderen zien de moeilijke jeugd als een school voor de harde buitenwereld. En gelukkig zijn er verwende mensen met lieve ouders die zelf gemakkelijke tieners waren en terugkijken op een heerlijke jeugd. Maar altijd als je naar het verleden kijkt, is het vanuit het nu. Als je dan weer naar het NU gaat, dan heb je iets aan je verleden veranderd. Back to the past is back to a new future!

Fijne zondag! Het regent een paar dagen hard genoeg om je eens lekker in astrologie te gaan verdiepen. Op Astropost heb ik geschreven over Hillary Clinton en over Erdogan. De vertaalknop zit  daar links boven.

Ik hoop op jullie belangstelling voor de volgende column! Tot dan!

 

De Zwarte Piet en Neptunus

220px-ZwartepietHet nieuws in Nederland blijft bepaald worden door Zwarte Piet himself. Dat zegt wel wat over Nederland: dat het zwaarste probleem de knecht (of moet ik medewerker zeggen) van Sinterklaas is en dat de omroepen daar dagelijks over berichten in de lentemaand mei, waarbij tegenstanders van het feest mijn voorouders – arme boertjes die leden onder kindersterfte of arbeiders die te lange dagen maakten om van het leven te kunnen genieten) beschuldigen van verrijking door slavenhandel. Ze moesten voor de rechten van hun nageslacht staken, vechten en strijden, anders werkten wij nu nog 6 dagen van 10 uur per week. En dan zie je ook nog in het nieuws dat meer dan 17.000 mensen in Nederland slavenarbeid doen in de seksindustrie of in de landbouw of als gedwongen (kind-)bruidje. Dat bericht krijgt minder aandacht dan de boosheid van een fanatieke groep activisten omdat de media hen niet bereikt. Maar dat geldt voor meer zaken.

De horoscoop van DE Nederlandse Zwarte Piet is de horoscoop van Erik van Muiswinkel, geboren op dezelfde dag als de scheidende Amerikaanse president Barack Obama (4 augustus 1961) maar uiteraard op een andere tijd en plaats en in andere omstandigheden. Hier zie je zijn plaatje, met daaronder die van Obama met de huidige transits en progressies.

astro_245gw_2295_erik_van_muiswinkel_201661.44131.6743

astro_245gw_1816_barack_obama_adb_201661.44663.56301

De opvolger van Obama wordt verkozen ongeveer in dezelfde tijd als Van Muiswinkel ophoudt Zwarte Piet te spelen, november a.s. Typisch dat de huidkleur bij beiden zo’n rol van betekenis heeft, ook. Wie daar de astrologische symboliek van weet, die mag het zeggen.

Beiden hebben een ‘roepende’ Mercurius voor het belang van woord en geschrift. En transit Neptunus inconjunct de Zon (belangrijk omdat de Zon vierkant Neptunus in de geboortehoroscoop staat) brengt beiden nu in een min of meer lastig parket in de media. Van Muiswinkel ging schelden op Twitter en zei later of dat was om te laten zien hoe erg het is om met vreselijke ziektes als kanker te smijten en dat de rest door hackers werd gedaan.

Barack Obama’s naam wordt genoemd in dit artikel van American Thinker (ongetwijfeld niet op de hand van de Democraten in de USA) waarin de vraag wordt gesteld hoe hij buiten het schandaal in Chicago’s politiek in 2008 bleef met als antwoord: hij werd daarbij geholpen door een mol van de FBI. Interessant voor wie in Obama en zijn onverwachte succes belang stelt en ook interessant voor wie wil nadenken over het inconjunct tussen Zon en Neptunus. (Een variant van transit Neptunus-Zon is de progressieve Zon inconjunct Neptunus waarover je hier kunt lezen: http://www.astromarkt.nl/progressieve-zon-inconjunct-neptunus/ Het gaat over een complete rel rond een 13-jarig Nederlands meisje in Singapore. )

Daarbij heeft Van Muiswinkel transit Saturnus half vierkant het MC plus aspecten van Chiron en Uranus met de progressieve hoeken; Obama heeft transit Saturnus half vierkant progressieve Mars. Of het allemaal zo erg is voor Obama, dat valt te betwijfelen. Hij heeft een prachtige villa in Washington gekocht om zijn vroegtijdige pensioen in te gaan vieren.

Zo ben ik toch weer aan het eind van mijn verhaal gekomen. Conclusie: met Zon inconjunct Neptunus kun je de ‘zwarte piet’ krijgen, wat van je eer en aanzien verliezen in de media, of te maken krijgen met een mol of een hacker, dat is zo duidelijk als de mistige vage Neptunus kan zijn.

Tot volgende keer!

 

 

 

Venus en het gemak

Het_gemakAfgelopen week was het weer de week van Sylvana Simons. Zij heeft als gastredacteur van Paravisie laten weten dat Mercurius haar dwars zat, tijdelijk. Dat was ook zo. Transit Mercurius maakte een vierkant met haar geboortezon en viel samen met haar geboorte Saturnus. Mercurius en Saturnus vertragen en blokkeren de communicatie. Enfin, lees het op de pagina die over aspecten met Mercurius gaat: http://www.astromarkt.nl/mercurius-aspecten-html/

sylvana

Horoscoop geboortedag Sylvana met transits en progressies

Intussen gaat het OM na of er mensen strafbare uitlatingen over Sylvana hebben gedaan en of ze dan vervolgd kunnen worden. Misschien kunnen ze alvast voorgedrukte aangiften klaarleggen? Het gemak dient ten slotte de mens. Laat ik het daarom eens over het gemak gaan hebben.

Gemak is een oud woord voor toilet. Geen idee waar de associatie met comfort in die tijd vandaan is gekomen. Voor zover ik weet hingen mensen in die tijd op een plank over de sloot of leegden ze de ‘nachtspiegel’ uit het raam op straat. Het diende wel de mens, maar het was niet allemaal even gemakkelijk. In grote delen van de wereld hebben mensen nog steeds geen WC in huis en is de straat een open riool. Onze koning had (en heeft misschien nog steeds) de schone taak om dit onder de aandacht te brengen van de rest van de wereld. Ook in het moderne Westen is het toilet soms spraakmakend. Van de maand was er ophef over een Amerikaanse wet die voorschrijft dat alleen wie bij zijn geboorte tot man werd bestempeld, gebruik mag maken van het herentoilet. En dat wie zich later heeft laten ‘ombouwen’ tot vrouw, niet naar het damestoilet mag. Ik vraag me dan af wie het geslacht van die personen gaat controleren? Voortaan eerst de broek laten zakken voor je de deur door mag? Het moet niet gekker worden! De camping in Bretagne die de dames en heren allemaal door dezelfde deur toegang bood, was even wennen, maar uiteindelijk veiliger en prettiger dan die camping in Zuid-Frankrijk waar ik me wild schrok toe een paar ogen zichtbaar werden door de kieren van het ventilatierooster van de doucheruimte. Vandaag las ik weer dat een oudere man filmopnames zat te maken van de dame in de naastgelegen douche op de camping. Een geslachtsloze WC is uiteindelijk gemakkelijker als er tenminste mannen zijn die helpen het veilig te houden. Zoiets als een gluurder zul je ook op een naturistencamping niet overkomen, vermoed ik. Tenminste niet van de campinggasten… Sign-_Naturist's_areaHoe minder er verborgen is, hoe minder hinder van gluurders. Ook dat is gemak.

Gemak, liefhebbers van astrologie, is in de astrologie verbonden met de planeet Venus, die de betekenis heeft van liefde, schoonheid, kunst, charme, diplomatie en alles wat het leven prettiger maakt (van schone toiletten tot goede sfeer, van mooie vergezichten tot de glimlach van de tandartsassistente). Venus staat nu in het dubbelteken Tweelingen, dat ook het teken is van de jeugd. Met Venus in Tweelingen kun je leuk flirten, houd je van dansen en al het andere wat je met zijn tweetjes doet. Ook heb je een voorkeur voor alles wat jong en jeugdig is. Kijk maar bij ‘Tweelingen’ waar je vindt:

Venus in Tweelingen is gesteld op praten en onderhandelen, korte reisjes en winkelen. Flirten gaat deze Venus goed af. Over het algemeen kun je je met deze stand goed uitdrukken en vertel je mooie verhalen met een welluidende stem. In de liefde kun je lang twijfelen, soms tusen twee personen. Er is veel kans op meer dan één langdurige verbintenis. Misschien komt dat omdat veel mensen met Venus in Tweelingen van dansen houden. En dan moet je wel eens van partner wisselen:)”

Wie geboren is met de zon in het astrologisch teken Tweelingen, Stier of Kreeft heeft de meeste kans op een Venus in Tweelingen, wat de aanhangers van 13 tekens en de astronomische zodiak ook beweren. In een horoscoop staat de astrologische zon op het moment conjunct Venus in Tweelingen. Zon conjunct Venus is meestal gunstig. Wie nu geboren wordt wil harmonie en een prettig leven. Om dat te bereiken zal diegene zelf proberen het leven zo prettig en gemakkelijk mogelijk te maken. Soms tot luiheid toe! In vroeger tijden zou dat kunnen zijn door de aanschaf van een toiletstoel, waardoor de ‘edele’ of ‘edelvrouwe’ de lange zit aan tafel bij copieuze diners in ieder geval niet hoefde te onderbreken voor een gang naar het kleine kamertje met stortgat. (Is dat echt waar? Het lijkt me niet echt fris.)  Alles over toiletten lees je op Wikipedia: https://nl.wikipedia.org/wiki/Toilet

Tja, het lijkt vreemd om Venus te koppelen aan een verhaal over toiletten. Maar ik vind de uitvinding van het eigen toilet in huis werkelijk prachtig.! k ben misschien een beetje vreemd, maar van tijd tot tijd ben ik gewoon dankbaar voor stromend water en zoiets gemakkelijks als een WC. Je zult maar zonder zitten! Is het niet vreemd dat het woord ‘gemakkelijk’ van ‘gemak’ komt? En kun je ook niet op je gemak zijn op het gemak? Enfin, ik ben via Sylvana Simons haar Mercurius-Saturnus bij het toilet terecht gekomen. Het schijnt dat ze nogal wat heeft losgemaakt met haar toetreding tot DENK. Zoveel, dat het internet werd bedolven onder volgens het OM strafbare uitlatingen. Grappig dat zulke uitlatingen vaak worden benoemd in verband met ‘de onderbuik’. Want dan kom je weer terecht bij het rioolputje en het ‘gemak’. Maar zoals ik al zei…wat moet een mens zonder dat? Laat ik maar snel eindigen met Venus. De godin van de schoonheid gaat deze week richting een oppositie met Saturnus. Saturnus is de planeet van de leeftijd, het einde en de blokkade. Zo komt eens, telkens weer, met gemak een eind aan alles, ook als het over gemak en schoonheid gaat. Tot de volgende column! En wil je iets terugzeggen tegen de ‘wetenschappers’ die astrologie bevechten met verkeerde argumenten, lees dan als het toch regent nog eens het artikel over de zodiak en de sterrenbeelden: http://www.astromarkt.nl/sterrenbeelden-html/zodiak-en-sterrenbeeld-html/

 

 

 

DENKen over Sylvana en Justin’s Maan in Ram

think

Wat een week voor de fans van Sylvana Simons! Half Nederland verbaasde zich dat de anti-discriminatie en anti-Zwarte-Pieten- tafeldame van DWDD zich aansloot bij DENK, de partij van de twee uit de PvdA gestapte Turken die iets hebben met Erdogan en niets met de erkenning van de genocide in Armenië of met Ebru Umar, maar toch graag willen ‘verbinden’. Sylvana Simons is dan weer onbekend met de kliklijn of de genocide, en eigenlijk schreef ze ooit een pikant verhaal over een vrijpartij met een dame in bourkini (kan dat wel, bij DENK?). Nu ja, iedereen viel over Sylvana en dat is ze wel gewend. Sylvana heeft een voor de zon uit rijzende Mars als eerste buitenplaneet (de buitenplaneten zijn Mars t/m Pluto). Dat maakt haar in de eerste plaats een activist met veel in haar mars, een ijzeren lady van het type ‘aanvallen!’ voor wie mannen leidend zijn. Toevallig trouwde ze twee keer met een rijke zakenman/ondernemer, na twee eerdere relaties.  Zon driehoek Uranus en Venus quintiel Uranus zijn gunstige aspecten voor wie zelfstandig en vrij wil zijn en van liefdesavonturen houdt, maar soms minder gunstig voor stabiele relaties, ook in de politiek. Het is afwachten…

Mars voorop is niet zo gunstig als je erg oud wilt worden maar een pré voor de soldaat of vechtjas (Jackie Chan heeft het ook!). Met Mars in Boogschutter spat het enthousiasme er (vooral in het begin) vanaf. Haar Maan in Ram helpt mee om direct te handelen. Met de Zon in Waterman en Maan in Ram krijg je de koppige aanvaller die zelden behept is met teamgeest en eigenlijk onzeker is. Dat belooft wat als partijlid. Kijk eens bij http://universal-tao-eproducts.com/mp/files/sun-moon_aquarius-aries.pdf

Toch kun je je afvragen hoe het komt dat Sylvana zo’n bereik krijgt. Helaas ontbreekt de geboortetijd in alles wat over haar gezegd is. Ik vind het ook interessant dat er een nauwe samenstand van Jupiter en Neptunus is, de combinatie van het geloof en de toehoorders (het hebben van fans of het zelf fan zijn), zeker nu zij zich bij DENK aansluit en daar (naar ze zeggen) honderden nieuwe leden mobiliseert. Lees het artikel over Jupiter-Neptunus combinaties eens : http://www.astromarkt.nl/jupiter-neptunus-aspect-en-midpunt-html/ Ik denk dat Jupiter en Neptunus een belangrijke plek in haar horoscoop hebben. Maar zeker weten,….dat niet… Op het moment is ze spraakmakend dus ik vermoed een transit van Uranus op een (progressieve) hoek of (gezien de boosheid en de haat) Eris?  Speculeren valt overigens ook onder Jupiter/Neptunus:)

sylvana

Geboortedag Sylvana, met transits en progressies

Tot zover Sylvana. Nog een uitschieter was Justin Trudeau. Hij schoot letterlijk uit, met zijn elleboog in een omstander. Maan in Ram heeft hij, net als Sylvana, Wouter Bos en Mark Rutte en Geert Wilders. Het lijkt geen positie voor een politicus, zo’n directe links of rechts, maar andersom hebben politici deze positie wel. Justin Trudeau is aan de macht gekomen door zijn naam en zijn uiterlijk. Venus staat in Waterman, inconjunct zijn Maagd Ascendant, dus het kan niet alleen een voordeel zijn, al die charme. Maan driehoek de voorop lopende Jupiter helpt om de populariteit te vergroten en Mercurius = Jupiter/Neptunus helpt je om jezelf te verkopen. En die uitschieter? Mars op Nul Ram is even belangrijk als de Mars van Sylvana. Het maakt op zijn minst assertief. De transit Noorder Maansknoop anderhalf vierkant Progressieve Mars kun je de schuld geven van een tijdelijke uitschieter in gezelschap. Voor de rest blijft hij een mooie populaire progressief liberale politicus die het opneemt voor vrouwenrechten. En die stomp viel mee http://www.nrc.nl/nieuws/2016/05/19/premier-trudeau-verliest-geduld-en-deelt-elleboog-uit Hier zie je zijn geboortehoroscoop:

justin-trudeau

Je kunt met de Maan in Ram en een belangrijke Mars best voor jezelf op lijken te komen. Het duurt tot 31 mei eer de Maan in Ram staat. Mars staat nu retrograde in Schorpioen dicht bij de aarde. Als die wolken eindelijk eens opzij schuiven, dan kun je hem zien..Ent als de Maan in Ram staat, dan worden nieuwe kinderen geboren die behoefte hebben aan actie, aan ‘er iets aan doen’ en aan handen uit de mouwen.

Fijne Week!

LINK naar Maan in Ram

Sterrenbeeld Ram

 

Douwe’s horoscoop

ESC2016_-_Netherlands_Meet_&_Greet_09Het is Pinksteren en dat is een feest dat niet teruggrijpt op de Keltische kalender. Het valt na Beltane (30 april, vruchtbaarheidsfeest) en voor Midzomer (21 juni). Het is de dag dat de christenen vieren dat de geest van Jezus verscheen aan zijn discipelen en dat zij begonnen met het verkondigen van ‘het woord’. Astrologisch kan ik er weinig mee. De meeste mensen in Nederland hebben geen idee waarom ze Tweede Pinksterdag niet hoeven te werken en hopen op een mooie Pinksterdag. Helaas worden ze dit keer teleurgesteld. Het is weer even herfst. Gelukkig maar, want ik verdraag hitte net zo slecht als mijn Franse bulletje, dat toch eigenwijs in de zon gaat liggen (net als ik).

Ik sla het Pinkstergebeuren dus even over en doe gewoon de ‘Keek op de Week’.

We hadden de terugkeer van Ebru Umar en de kortstondige arrestatie van Badr Hari. We zagen Donald Trump zegevieren. Als de Republikeinen winnen wordt hij de nieuwe president. Tegenstanders lijken vooral last te hebben van zijn boude uitspraken en haardracht. Dat is al net zo als in Nederland met Wilders. Vroeger (jaren 60) was het hebben van lang of bijzonder haar hip en de strakke coupe hoorde bij de conservatieven. Nu is het omgekeerd. Het lijk of met de Uranus-Pluto afflictie alles anders is geworden, links is oudrechts en andersom rechts de oude rebel en anti-establishment. Maar wie is nu de horoscoop van de week ‘waard’? Vandaag is het Douwe Bob, die toevallig op dezelfde dag jarig is als ik: 12 december. Hij heeft vandaag een Zon oppositie Pluto-dag, wat toch wel aangeeft dat er stress is, ook al lijkt hij altijd relaxed. Hij valt goed in de smaak bij de vrouwen. De Telegraaf bericht dat hij zou zijn ‘gevallen’ voor een Armeense concurrente. Tja…Wat wil je ook, met een ‘roepende’ Venus (zonder aspecten) en met Pluto rijzend voor de zon en Mars Out of Bounds. De Venus-Mars-Pluto prominentie wijst op de nodige intense passie. Yes, I love you, too…

Vanavond zullen we weten hoe hoog hij scoorde met wat voor mij tot nu toe het best klinkende liedje van Europa is geweest. De rest klonk zo lawaaierig en schel dat mijn hondje haar oren begroef in een dekentje. Als Douwe verliest, dan verliest de goede smaak. Dat zijn Mars oppositie de mijne staat wakkert het enthousiasme al aan, plus die Venus dicht bij mijn Maan voor de moederlijke gevoelens (…jajja) en dezelfde verjaardag ook nog…Ik ga voor Douwe. Geen idee waarom al die andere vrouwen ook voor Douwe gaan:). Het hebben van een belangrijke Venus en Pluto doet kennelijk wonderen.

Jammer dat zijn geboorteuur onbekend is, maar ook dan is het moeilijk te voorspellen hoe hij eindigt. Het schijnt dat omkooppraktijken en politieke kantjes de eindscore erg beinvloeden kunnen en ik ken de horoscopen van de andere deelnemers niet. Hier is die van Douwe’s geboortedag:

douwePS Fijn Pinksterweekend!